Nieuws

Succesvol optreden Dance Crew bij FC Dordrecht

Afgelopen zaterdag heeft de demogroep O&O Dance Crew opgetreden op de open dag van FC Dordrecht en dat was een groot succes! Tijdens de rust van het oefenduel tussen FC Dordrecht en Norwich City mocht de groep het veld betreden om een demo van 2 dansen te laten zien.

Na afloop waren er veel supporters die ons aanspraken en zeiden dat ze het erg leuk vonden om naar te kijken. Iemand opperde zelfs dat de dames maar de vaste cheer-crew van de voetbalclub moesten worden.

 Ook de organisatie heeft ons na afloop hartelijk bedankt en complimenten gegeven voor de professionele dans. Naast ons optreden, was ook de wedstrijd zelf geslaagd. FC Dordrecht heeft met 5-3 de wedstrijd gewonnen.

Hierbij het filmpje van het optreden: https://www.youtube.com/watch?v=2qparyz4ag8. Als je op tablet/laptop kijkt, kun je rechts onderin op het wieltje klikken om de resolutie zo hoog mogelijk te zetten.

Clubkampioenschappen 2019

In de turnhal aan de Uilenvliet organiseerden wij de onderlinge wedstrijden en clubkampioenschappen voor al haar jeugd recreanten groepen. Ondanks de warmte wist de jeugd zich gesteund door het massaal opgekomen thuisfront. De deelnemers sprongen een driekamp en wel op de onderdelen minitramp, kast-lengte met plank en kast-breedte met minitramp. De meisjes ritmisch werden beoordeeld op hun hoepeloefening. Na een sportieve strijd werd het eremetaal uitgereikt aan: 

Onderlinge wedstrijden
Meisjes 12+ - 1ste - Gabrielle Hessels, Stephanie van der Linden, Lucas Uittenbogaard – 2de - Marieke Leeuwenstein .
Springgroep - 1ste - Minke Schouten, Phileine van Riet, Lois Verheij – 2de Demian Hartmeijer
Meisjes 10-11 – 1ste - Elize van Rumph, Elena Hessels, 2de - Jasmijn Kircher, Caitlin Collins, 3de - Eva Barendrecht .
Meisjes 8-9 - 1ste - Cait-lyn vd Berg, Lieke Buijink, Isolde Polak, Sabine Esmijer, Jahlisa Weitering, Luna Visser, 2de - Oliva Seedorf, Esmee Noa Stuifzand, Charlotte vd Crommert, Sanne Paans, Noemi Mulder,, 3de - Cheraisha Weitering, Ilja Penning.
Meisjes 6-7 – 1ste - Nikki Mulder, Lovielle Marlin, Daphne Hesseling, Tess Euser, Bowie van der Laan, 2de - Gisèle Hartsteen, Noumidia Belabas.

Clubkampioenschappen
Meisjes 12+ - 1ste - Stephanie van der Linden, 2de - Marieke Leeuwenstein .
Meisjes 10-11 – 1ste - Elena Hessels , 2de - Elize van Rumph, 3de - Jasmijn Kircher.
Jongens 9-11 – 1ste - Demian Hartmeijer, 2de - Ryan van der Harst, 3de - Kyano van der Struik.
Meisjes 8-9 - 1ste - Jahlisa Weitering, 2de - Sanne Paans, 3de - Cheraisha Weitering.
Jongens 6-8 – 1ste - Olaf de Man, 2de - Sam van der Werf, 3de - Levi Been.
Meisjes 6-7 - 1ste - Bowie van der Laan, 2de - Eva Vlieg, 3de - Gabriëlle Franssen.
Ritmische gymnastiek 12+ - 1ste - Daisy Felix, 2de - Marieke Leeuwenstein.

Na afloop van de wedstrijden werd er onder grote publieke belangstelling een minishow door de dansafdeling gegeven. Zeer fraaie dansen met prachtige choreografieën waren te bewonderen van de streetdance- en jazzgroepen, classic jazz en de O&O Dance Crew.

NK successen in Ahoy

Bij de in Ahoy-Rotterdam gehouden Nederlandse Kampioenschappen toestelturnen heeft O&O op diverse fronten succes geboekt.
Bij de eredivisie dames senior verraste Naomi Visser (trainend bij Topsport-Noord) vriend en vijand door de nationale allround titel voor zich op te eisen. Haar score bedroeg 84,967 punten. Met het oog op haar deelname aan de European Games in Minsk (Wit-Rusland) heeft zij de toestelfinales gelaten voor wat het was. Melanie Stout had haar succes in de vloerfinale van de eredivisie-jeugd. Zij kwam slecht 0,3 punt tekort voor het goud. Met 10,800 punten pakte zij uiteindelijk het brons.

 

Bij de heren van de eredivisie moest Bart Deurloo met slechts 0,5 punten verschil zijn nationale allround titel laten aan zijn concurrent Casimir Schmidt van PAX-Hoofddorp. Zijn eindscore bedroeg 84,433 punten. Bart werd wel Nederlands kampioen op voltige en pakte zilver op brug en rek. Frank Rijken pakte zijn titel op brug.

 

Bij de junioren-II trok Luuk Huernink aan het langste eind. Hij werd Nederlands kampioen met 73,950 punten en werd derde op het onderdeel rek. Martijn de Veer werd allround derde en revancheerde zich in de toestelfinales. Hij werd kampioen op vloer, ringen, brug en rek en verdiende het brons van voltige. Wesley de Haas pakte goud op rek en zilver op vloer. Lars Vos werd kampioen op voltige en derde op brug.  De geblesseerde Jordi Hagenaar kwam bij de junioren-I alleen uit op het onderdeel voltige en eiste daarbij het goud voor zich op. In de jeugdcategorie was er voor Gijs Franken goud op vloer en brons op brug.

Verder was er O&O-succes bij de Ahoy-cups. Bij de jongens/heren niveau-4 liet Thijs Oosterling zich het allround goud om hangen. Op voltige en ringen was hij eveneens de beste en werd tweede op de onderdelen vloer en rek. Op niveau-6 was Bram van Gemert het succesvolst. Hij werd viermaal tweede en wel bij allround, vloer, voltige en brug. Koen Kappetijn completeerde het geheel met het brons van voltige en rek.

Ondanks een goed geturnde wedstrijd was er geen eremetaal voor Lisa Hendriks (Ahoy-cup dames senior-A), Dennis Swinkels en Bart de Ruiter (Ahoy-cup – jongens/heren niveau- 4), Olaf de Nie ( Ahoy-Cup – jongens/heren – niveau -6), Estée Kraaijveld – (RG- senior- 1ste div.) Rosalie van den Berg (RG – junior – 1ste div.) , Groepsoefening bal en hoepel (beiden RG- senior 1ste div) en de groepsoefening zonder materiaal (RG-benjamins).

 

Aanvullende gegevens