Nieuws

Naomi en Bart naar de Olympische Spelen

Naomi Visser en Bart Deurloo hebben zich bij de afgelopen week in het Duitse Stuttgart gehouden wereldkampioenschappen turnen verzekerd van een Olympisch startbewijs.

De bij Sportcentrum-Noord trainende Naomi realiseerde haar Olympische deelname van volgend jaar zowel individueel als met het Oranje team. Met het team, verder samengesteld met Eythora Thorsdottir, Tisha Volleman en de zusjes Lieke en Sanne Wervers, eindigde zij in de teamfinale met 159,427 punten op de achtste plaats. De achttienjarige Naomi had zich eveneens geplaatst voor de individuele eindstrijd. Met een puntentotaal van 51,166 punten noteerde zij hierin een drieëntwintigste plaats.

Bart en zijn teamgenoten Mitchel Bletterman, Epke Zonderland, Frank Rijken en Casimir Schmidt wisten zich als team-NL niet te plaatsen voor de eindstrijd en zagen daardoor een Olympisch startbewijs aan zich voorbij gaan. Met 240,326 punten eindigden zij op de negentiende plaats.

Met zijn individuele allround score van 80,531 legde Bart wel beslag op een Olympische ticket. Hij is op dit moment de enige Nederlandse turner die naar de Olympische Spelen gaat. Alleen Epke Zonderland kan zich hier nog aan toevoegen via de World-Cup-traject.

Veel herinneringen bij reünie O&O

Het was voorbije zaterdag een gezellige boel bij de reünie die de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan had georganiseerd.

Vele (oud)leden en (oud)bestuursleden hadden de weg gevonden naar de O&O-turnaccommodatie aan de Uilenvliet. Mooie herinneringen werden opgehaald, werd stil gestaan bij hun fraaie verenigingssuccessen en werden foto’s uit de oude doos bekeken.

Aan de geplande tijdsduur van twee uur had men niet genoeg. Deze werd dan ook ruimschoots overschreden.

Gym-instuif enthousiast ontvangen

De door de kleuterleiding georganiseerde peuter-kleuter-gym-instuif is enthousiast ontvangen. Alle groepen 1 en 2 van de basisschool waren uitgenodigd voor deze instuif die tevens gold als aftrap voor de nationale sport week. Het geheel werd gesponsord door de JUMBO.

De kinderen konden uitgebreid kennismaken met allerlei vormen van bewegen zoals kruipen, klimmen, klauteren, rollen en balanceren op een ruim opgezette bewegingsbaan. Het tijgeren en springen kwam aan bod in de springkuil en de lange trampoline baan. De expressievormen kregen de aandacht in het speelse dansgedeelte.


Aan het eind werden peuters en de kleuters getrakteerd op een pannenkoek en drinken. Bij het naar huis gaan kregen zij tot slot een kleurplaat en een Jumbovlaggetje uitgereikt.

Aanvullende gegevens