Nieuwsbrief

Een overzicht van zaken die de komende maand actueel zijn. De nieuwsbrief verschijnt maandelijks, en wordt ook in de verschillende lessen uitgereikt.

Februari 2023

Voorwoord van de voorzitter
Zoals je in deze nieuwsbrief kunt lezen, hebben veel van onze sporters hun beste kunnen laten zien bij verschillende wedstrijden. Bij meerdere sporters werd het harde werken zelfs beloond met een medaille.
Op zaterdag 28 januari kwamen niet alleen verschillende sporters van O&O in actie, maar ook verschillende ouders van onze leden. Die zaterdag werd de valkuil namelijk opnieuw leeggehaald. Dit moest gebeuren omdat vanaf maandag 30 januari gewerkt zal worden aan het herstel van de valkuil. Er werd de hele dag hard gewerkt in en om de kuil. Het was een zware klus, niet alleen omdat er veel getild moest worden, maar ook doordat er veel stof vrijkwam. Iedereen zat onder het magnesium en stof. Ondertussen had de barcommissie het druk met het verzorgen van eten en drinken voor alle vrijwilligers die aan het werk waren. We zijn heel dankbaar voor alle hulp die we die zaterdag gekregen hebben. Iedereen heel erg bedankt voor zijn/haar inzet! Zie ook de andere foto’s op pagina 8.
Binnenkort staat er weer een rommelmarkt op het programma. Verderop in de nieuwsbrief kan je daar meer informatie over vinden. Lever je oude spullen in, dan proberen wij daar een leuke opbrengst mee te realiseren op de rommelmarkt!

IMG-20230201-WA0009

Welkom Annet
Super goed nieuws, want we hebben een nieuwe trainster aangenomen voor de meisjes 6-7 jaar op de woensdag in de Welhorst. Vanaf 1 februari zal Annet Grochla deze les gaan verzorgen, waarmee wij enorm blij zijn.
Annet is moeder van 3 kinderen, alledrie sportend bij O&O. Als groepsleerkracht staat zij voor groep 8 en is bevoegd om bewegingsonderwijs te geven. Daarnaast heeft Annet verschillende diploma’s behaald in de fitnessbranche. In haar jonge jaren heeft ze zelf 19 jaar geturnd. Kortom, ze houdt van bewegen en lesgeven en heeft er zin in om met deze gezellige groep aan de slag te gaan.
Het bestuur wenst Annet heel veel succes en plezier toe en bedanken Iris en Celesta voor de tijdelijke invulling.

Gymnastiek assistent niveau 1
Yuna Neeskens en Madeyna Pieters zijn gestart met de gymnastiek assistent niveau 1 opleiding. Tijdens deze opleiding leren ze hoe ze kinderen kunnen laten klimmen en klauteren, rollen en duikelen, springen, maar ook hoe je moet vangen bij de handstand, de radslag en nog veel meer turnelementen. Ze leren hoe al het gymmateriaal werkt en hoe ze dat veilig kunnen neerzetten. Ook wordt er aandacht besteed aan hoe je op een goede manier met elkaar omgaat. Yuna en Madeyna worden begeleid door Jente van der Kruk. Uiteraard wenst het bestuur Yuna en Madeyna heel veel plezier en succes toe.

Juryopleiding Turnen Dames (TD 1)
Goed nieuws, want Kaylee van Sprang en Jara van Dijk gaan starten met de digitale juryopleiding voor Turnen Dames. Zij starten op 1 maart aanstaande. Beide dames turnen al jarenlang binnen de 4e divisie van de selectie van O&O en gaan nu hun kennis uitbreiden met de juryopleiding. Uiteraard wensen wij Kaylee en Jara heel veel plezier en succes toe met de opleiding.

Rommelmarkt
Op 11 februari is er van 10.00 tot 12.30 uur weer een rommelmarkt in onze accommodatie aan de Uilenvliet. Het inleveren van spullen voor deze rommelmarkt kan op 7 februari en 9 februari, beide keren van 19.00 tot 20.30 uur.

JAC Après-ski Disco - 25 februari!
Om de voorjaarsvakantie met een feestje te beginnen, organiseert de JAC op zaterdag 25 februari een super gave en gezellige Après-ski disco! Zet het snel in je agenda. Deze disco is voor alle jeugdleden en hun vriendjes en vriendinnetjes. Kom jij ook in je leukste outfit? Misschien win je dan wel een prijs!
De disco begint om 18.30 uur, de echte feestgangers kunnen tot 21.30 uur blijven, maar je mag natuurlijk ook eerder opgehaald worden. Alle jeugdleden krijgen binnenkort via hun leiding een uitnodiging. Meer informatie komt in een flyer en op social media.
Wist je dat… JAC naast Facebook ook Instagram heeft? Volg ons en blijf op de hoogte van alle activiteiten.
Tot dan!

Freerun instuif
In de voorjaarsvakantie is er op dinsdag 28 februari een Freerun instuif voor alle basisschoolleerlingen. Verdeeld over twee blokken kunnen de kinderen freerunnen op verschillende situaties in en rond de valkuil. De instuif is zowel voor leden als voor niet-leden.
Vooraf inschrijven is niet nodig, meedoen kost € 2,00.
Let op: er is geen wisselgeld, dus betaal gepast!
Basisschool groep 3, 4 en 5 - 12.30-13.45 uur
Basisschool groep 6, 7 en 8 - 14.15-15.30 uur
Vragen over de instuif? Stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Clubkampioenschappen Recreatie 12 maart
Op zondag 12 maart 2023 organiseren we de clubkampioenschappen Recreatie.
De komende weken wordt er in alle lessen hiervoor gestart met oefenen.
Deelnemen kan door in te schrijven via deze link, deelname kost € 2,50 (betaalverzoek volgt na inschrijven). Inschrijven kan t/m 10 februari 2023.
Hierna wordt er een passend tijdschema gemaakt en ontvang je eind februari informatie over het tijdschema. Leden worden uiteraard ingedeeld bij hun eigen trainer.
Tijdens de clubkampioenschappen zullen er ook demo’s door de dansgroepen gegeven worden.

Turners goed van start
In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap, afgelopen zaterdag, 28 januari, zijn onze turners Bart de Ruiter en Fjodor Massie, bij het eerste treffen in Alkmaar uitstekend van start gegaan.
Bart bond de strijd aan in de seniorklasse van de 1e divisie. Met 74,000 punten legde hij beslag op het zilver. Zijn eindscore bouwde hij op met 14,250 punten op vloer, 11,300 punten op voltige, 13,050 punten op ringen, 11,600 punten op sprong, 11,800 punten op brug en 12,000 punten op rek. Koen Kappetijn, die voor het eerst uitkwam in deze categorie, liet zien in deze klasse thuis te horen. Hij noteerde met 66,950 punten een tiende plaats. Als gevolg van een mislukte voltige oefening kwam Thomas van der Helm helaas niet verder dan een dertiende notering.
Fjodor kwam uit in de categorie junior-1 van de 2e divisie. Hij kwam tot een score van 65,400 punten, waarmee hij het brons voor zich opeiste. Zijn puntentotaal kwam tot stand met 11,300 punten op vloer, 10,600 punten op voltige, 10,000 punten op ringen, 11,200 punten op sprong, 11,450 punten op brug en 10,850 punten op rek.

Individueel zilver voor Bart de RuiterKnap brons voor Fjodor Massie

RG start in Alphen aan den Rijn
De meisjes van onze afdeling Ritmische Gymnastiek gingen hun wedstrijdseizoen op 22 januari van start in Alphen aan de Rijn. Bij deze eerste ontmoeting wisten zij beslag te leggen op twee zilveren en een bronzen medaille.
Het eerste zilver kwam op naam van Djinti Kleinhuis. In de klasse pre-junior-2011 behaalde zij dit resultaat met haar baloefening. Haar compositie werd gewaardeerd met 23,750 punten. Alexia Barten eindigde hierbij met 22,95 punten als vijfde en Julia Izeboud met 22,200 punten als zesde.
Het tweede zilver kwam op het conto van het senioren duo Rosalie van den Berg en Lente Zwaal. Zij kwamen in actie met een knotsoefening. Met hun score van 23,500 punten turnden zij zich naar plek twee.
Giang Ly liet zich het brons van de junioren-2008 omhangen. In deze categorie moesten er twee oefeningen worden getoond. Haar puntentotaal 47,100 (hoepel 21.550, lint 25,550) was voldoende voor het brons.
Bij de junioren-2010 kwam Selina Penning met haar totaalscore van 47,300 punten voor haar hoepel- en lintoefening net te kort voor het erepodium. In de klasse duo-prejunioren onderging de combinatie Djinti Kleinhuis en Nadine Koebrugge met hun optreden zonder materiaal het zelfde lot. Het duo Alexia Barten en Yselle Kleingeld kwam hierbij met 24,600 punten als vijfde uit de strijd.
Een vijfde plaats was ook weggelegd voor Guusje van Musscher. Zij turnde haar wedstrijd in de benjamincategorie. Haar baloefening werd beloond met 21,950 punten.

Zilver voor Djinti KleinhuisRG-jonkies

Céline Oirbans de beste
In Weert werd op 21 en 22 januari de derde plaatsingswedstrijd voor dames toestelturnen geturnd. Wij waren hierbij vertegenwoordigd in de derde divisie senior. Céline Oirbans kwam hierbij als beste uit de strijd.
Céline pakte het goud met een totaalscore van 43,400 punten. Zij bouwde de score op met 11,25 punten op sprong, 11,600 punten op brug, 9,15 punten op balk en 11,400 punten op vloer. Met dit resultaat drong zij door tot de halve nationale eindstrijd. Milou van Schijndel en Amber Donjacour plaatsen zich even eens voor de halve finale. Suzanne van Alebeek kwam hiervoor net iets tekort en moest deze plaatsingswedstrijd als eindstation zien.

Celine pakt het goud

Successen voor turnen heren
Bij de op zaterdag 21 januari in Zoetermeer gehouden districtswedstrijden turnen heren hebben onze turners opnieuw van zich laten horen. In alle categorieën waaraan werd deelgenomen, wisten zij zich op het ereschavot te turnen.
De pupillen-B overtuigden opnieuw. Het team, samengesteld uit de turners Jonas Dekker, Finn Frederiksz, Djamilo Hoorweg, Thomas Jiskoot en Levi Kant, pakte met een overmacht van zeventien punten het goud. De eindscore kwam uit op 275,017 punten. Individueel kwam Finn hierbij als beste uit de strijd, gevolgd door zijn clubgenoot Thomas die op de tweede plaats eindigde.
In de klasse pupillen-C trokken wij, gecombineerd met Velocitas-Gouda, eveneens aan het langste eind. Onze turners Myron Jansen, Bas Melkert en Job Donkers hadden een belangrijk aandeel in het puntentotaal van 275,450. Individueel ging de winst naar Job en werd Myron knap tweede.
Bij de instappers kwamen wij in actie zowel onder het vaandel van Top-turnen-Zuid-Holland alsmede met twee eigen teams. Het team Top-turnen-Zuid-Holland met o.a. de onze turners Just van Rees en Manoh Hoorweg liet zich met 284,450 punten het goud omhangen. Het zilver was met 265,700 punten voor het O&O-team-2, samengesteld uit Twan Stolk, Kanstantsin Novik, Jens de Waard en Justin Blaas. O&O-1 vormde een team met STHW-Den Haag. Onze vertegenwoordiging bestond uit Brett van Bruchem, Benjamin Vlasblom en Elijah Havenaar. Met 245,900 punten eindigden zij op de vijfde plaats. Individueel werd Just tweede. Manoh viel met zijn vierde rangschikking net buiten de het podium.
De junioren-C en jeugd-B kenden alleen een individuele strijd. Bij de junioren-C ging het goud met 64,55 punten naar Olivier Kijkuit. In deze categorie kwam Joëwi Schilperoort slechts 0,7 punten tekort voor het eremetaal. Hij werd vierde. Een zelfde lot onderging Vigo de Jager in de jeugd-B-klasse. Ook voor hem een vierde plaats. Thije Zoetmulder turnde zich daarentegen wel naar het ereschavot. Met 66,000 punten was het zilver voor hem.

Goud voor pupillen-B-teamGoud voor pupillen-C-teamZilver voor instap-O&O-2-teamGoud voor Olivier KijkuitZilver voor Thije Zoetmulder

Tweede plaatsingswedstrijd bovenbouw 4e divisie
In het weekend van 14 en 15 januari was de bovenbouw van de 4e divisie weer aanwezig voor de 2e plaatsingswedstrijd. Een individuele wedstrijd voor de senioren in verschillende rondes op de zaterdag en zondag en voor de jeugd en junioren hun teamwedstrijd.
De afgelopen weken is er weer hard getraind om de oefeningen strak en netjes te krijgen met ook een aantal nieuwe elementen.
Het jeugdteam, bestaande uit Jeahna van der Meulen, Fenna Hoogvliet, Vera Ammerlaan en Sylvia Quist, turnde een betere wedstrijd, maar had flinke concurrentie waardoor het helaas net buiten het podium eindigde met een 4e plaats.
In de laatste ronde van de zaterdag was het de beurt aan de senioren Corine van Strien en Vera Nederhof. Zij turnden een hele goede wedstrijd met weinig tot geen grote fouten en wisten hiermee een mooie 4e en 7e plaats te behalen.
Een hele vroege start op de zondag voor de senioren Layla Voerman, Kaylee van Sprang en Jara van Dijk die gelijk in de eerste wedstrijd ingedeeld waren. Ook voor deze meiden een hele goede wedstrijd en het beste resultaat was voor Jara van Dijk die de gouden medaille omgehangen kreeg.
In de 2e ronde was het de beurt aan de senioren Anne Bezemer en Inge Nederhof. Zij startten gelijk met wat stress, omdat de starttijd vervroegd was, maar gelukkig waren ze op tijd en hebben ook deze meiden een goede wedstrijd geturnd. De concurrentie in deze categorie was wel groot dus helaas geen podiumplaats.
Als afsluiting van dit weekend mag het team junioren, bestaande uit Caithlyn van Rijswijk, Elise Vogelaar, Amy McMurray, Minke Schouten en Caithlin Karel, hun wedstrijd turnen. Een spannende wedstrijd, maar voor allemaal een goede meerkamp en uiteindelijk een mooi resultaat met een 3e plaats voor het team en ook een 3e plaats voor het individuele resultaat van Amy McMurray.

Jara van Dijk

Jara van Dijk

Team junioren

Team junioren

Amy McMurray

Vriendenclub O&O bestaat uit (oud) bestuursleden en (oud) lesgevers
Hoe het begon:
In het seizoen 2001-2002 werd besloten tot het vormen van een ‘vriendenclub’ bij O&O. Deze vriendenclub bestond toen uit 9 (oud)bestuursleden en (oud)lesgevers. Schoorvoetend sloten zich ook partners en andere nieuwe leden aan, zodat we momenteel 16 leden en 3 aspirant-leden hebben. Deze vriendenclub komt één keer per jaar bij elkaar om iets gezelligs te doen. Zij bespreken met elkaar waar hun financiële bijdrage  verenigingsbreed aan besteed gaat worden. Deze vriendenclub staat er altijd voor open om nieuwe Vrienden van O&O te verwelkomen. Denk dan aan: (oud)sporters, (oud) bestuursleden, (oud)lesgevers.
Dan naar het heden. Nadat we vorig jaar na de Coronapandemie voorzichtig weer bij elkaar kwamen en met elkaar uit eten zijn geweest, hebben we er dit jaar weer een ‘ouderwets’ uitje van gemaakt door naar Klompenmakerij Dekker in Dussen te gaan.
We begonnen daar met koffie en (uiteraard) iets lekkers.
Daarna kregen we een demo klompenmaken, welke met de nodige humor door de klompenmaker werd verzorgd.
De bedoeling was om een rondrit met een ‘treintje’ te maken, maar in Dussen lag sneeuw en waren de wegen spekglad waardoor het niet verantwoord was dit door te laten gaan.
Dus gingen we gekleed in oude overhemden aan de slag om kleine klompjes te beschilderen, Met tussendoor een drankje met een kleine snack.
Het was als vanouds gezellig bijkletsen en nieuwtjes uitwisselen.
Groet
De Vrienden van O&O

Vrienden van O&O

Stichting O&O (beheerder van de turnhal) zoekt nieuwe vrijwilligers
Naast de vereniging O&O hebben we ook een aparte stichting O&O waarin het pand en de toestellen zijn ondergebracht. Deze Stichting heeft, naast een vertegenwoordiger namens de vereniging, een eigen bestuur.
Het bestuur van de Stiching is verantwoordelijk voor het onderhoud van de turnhal aan de Uilenvliet en de toestellen die hier staan. Enkele bestuurders zullen binnenkort terugtreden als bestuurslid.
Daarom zijn we op zoek naar nieuwe bestuursleden, in het bijzonder zijn we op zoek naar:
• een nieuwe voorzitter voor de stichting (ivm verhuizing oude voorzitter)
• een nieuwe penningmeester (ivm tijdige overdracht en back-up)
• een techneut (ivm het pand en toestellen, zoals CV-installatie, afzuiginstallatie, zonnepanelen, hydrolisch vlak, AED, elektranet, etc.)
Daarnaast zjn we ook dringend op zoek naar nieuwe collega’s om onze onderhoudsploeg te versterken voor zaken zoals:
• jaarlijks schoonmaken zonnepalen, controleren connectoren
• bladvrij maken van het dak
• kleine onderhoudswerkzaamheden, zoals het vervangen van schakelaars, stopcontacten, lampen en sloten
• nalopen van toestellen en controleren hydroliek     
• kleine schilderklusje en ander regulier onderhoud
• ontvangen en toegang geven van onderhoudsmonteurs voor de CV, AED, brandblussers, luchtbehandelingsinstallatie etc.
Mocht u niet de reguliere onderhoudsploeg willen versterken maar bent u wel bereid om af en toe eens te helpen met een klus, dan kunt u ook reageren op de oproepen waarbij we voor specifieke klussen extra handen zoeken.

JAC-leden & Jeugd-JAC-leden gezocht
De Jeugd Activiteiten Commissie organiseert 6 tot 8 keer per jaar activiteiten voor alle jeugdleden van O&O. Denk aan een filmavond, Sinterklaasfeest, disco’s en nog veel meer.
De JAC is opzoek naar aanvulling, om zo de taken goed te kunnen verdelen.
Vind jij organiseren leuk en ben je 16 jaar of ouder? Stuur ons dan een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Ben je nog geen 16, maar wel 13 jaar of ouder? En lijkt de JAC jou ook erg leuk? Dat kan! Sinds dit seizoen is er de Jeugd-JAC.
De Jeugd JAC doet een aantal vergaderingen per jaar mee. Mag leuke ideeën opperen voor activiteiten en worden begeleid in het leren organiseren van een activiteit.
En tijdens de activiteiten zelf ben je natuurlijk er ook bij. Zodra je 16 bent kan je dan natuurlijk doorstromen naar de jac ;-)
Zou jij het leuk vinden om hier lid van te zijn? Stuur ons dan een mailtje: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende gegevens