Nieuwsbrief

Een overzicht van zaken die de komende maand actueel zijn. De nieuwsbrief verschijnt maandelijks, en wordt ook in de verschillende lessen uitgereikt.

Augustus 2023

Voorwoord van de voorzitter
De zomervakantie loopt ten einde en een nieuw sportseizoen staat voor de deur. De meeste selectiegroepen zijn inmiddels gestart met trainen en binnenkort starten ook de recreatiegroepen weer. Ik hoop dat jullie in de zomervakantie hebben kunnen uitrusten en helemaal klaar zijn voor een nieuw seizoen!
Een aantal van onze sporters van Turnen Heren, Turnen Dames, de RG en de springers heeft, met ondersteuning van vier begeleiders,  in de zomervakantie deelgenomen aan de World Gymnaestrada 2023. De World Gymnaestrada wordt eens in de vier jaar georganiseerd en is een evenement waarbij turners en turnsters van over de hele wereld demonstraties geven. Deze demonstraties vinden zowel binnen als buiten plaats. Deze keer vond de World Gymnaestrada plaats in Amsterdam en hoefden onze sporters dus niet ver van huis. Zij hebben meerdere demonstraties gegeven, welke goed ontvangen werden. De hele groep heeft genoten van hun demonstraties, maar zeker ook van de demonstraties van de andere sporters, die vanuit de hele wereld naar Amsterdam gekomen waren. In deze nieuwsbrief kun je meer lezen over de World Gymnaestrada.
Namens het bestuur wens ik alle sporters en trainers / leiding een heel fijn sportseizoen!

Wijzigingen lesrooster recreanten - zie ook Lesrooster recreanten seizoen 2023-2024
Onderstaand een overzicht van een aantal wijzigingen die bij de recreatiegroepen plaats zullen vinden met ingang van het nieuwe seizoen:

Springgroepen (locatie Prins Bernhardstraat)
• Jongens/meisjes - 8-11 jaar
  donderdag 16.30-17.30 uur in de Prins Bernhardstraat
• Jongens/meisjes - vanaf 12 jaar
  donderdag 17.30-18.30 uur in de Prins Bernhardstraat
Ritmische Gymnastiek (locatie Uilenvliet)
• Recreatiegroep Ritmisch Gymnastiek - vanaf 6 jaar
  woensdag 15.30-16.30 uur in onze sporthal aan de Uilenvliet (kleedkamer 1)
Recreatie turnen afdeling meisjes (locatie Lunenburg)
• Meisjes - 6-7 jaar
  woensdag 16.30-17.30 uur in de Lunenburg komt te vervallen
• Meisjes - 6-7-8 jaar
  woensdag 17.30-18.30 uur in de Lunenburg
• Meisjes - 9-10-11 jaar
  woensdag 18.30-19.30 uur in de Lunenburg
Recreatie turnen afdeling meisjes (locatie Prins Bernhardstraat)
• Meisjes- 6-9 jaar
  woensdag 14.30-15.30 uur in de Prins Bernhardstraat
• Het uur van 15.30-16.30 uur komt te vervallen (groepen zijn samengevoegd)

Als het goed is, zijn alle leden geïnformeerd over deze wisselingen via de mail en/of via de trainers.

Indien er nog vragen en/of opmerkingen zijn, kunt u contact opnemen met het secretariaat
via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via mobiel 06 40 15 38 19.

Acro
Helaas hebben wij afscheid moeten nemen van onze acro-afdeling. Arnold in ’t Veld en Leantine in ’t Veld hebben beiden aangegeven de trainingen niet meer te kunnen verzorgen met ingang van het nieuwe seizoen. Uiteraard vinden wij dit een groot gemis voor de vereniging, maar hebben op dit moment helaas geen train(st)er beschikbaar die deze groep zou kunnen overnemen. Wij willen Arnold en Leantine, net als de leden van de acro-groep, bedanken voor hun jarenlange inzet. De leden van deze groep zijn reeds op de hoogte gesteld, wij hopen dat iedereen een ander plekje gaat vinden binnen de vereniging.

Stokje overgedragen
Leantine in ’t Veld gaat de damesgroep (toestelturnen) op dinsdagavond van 20.15 tot 21.15 uur in de Uilenvliet overnemen van Joop Visser.
Het bestuur wenst Leantine heel veel plezier en succes toe en bedankt Joop uiteraard voor zijn jarenlange inzet bij deze groep.

Lees HIER het artikel over de Gymnaestrada.

Plaatjes sparen bij Jumbo Zwijndrecht
Jumbo Zwijndrecht heeft ons bestuur benaderd voor een lokale plaatjesactie waarin onze eigen leden nu eens de toppers zijn waarvan een plaatje gemaakt is. De droom van veel O&O-leden wordt nu werkelijkheid! Plaatjes van jezelf en andere O&O-leden zijn vanaf 25 oktober 2023 verkrijgbaar bij Jumbo Zwijndrecht. Het bestuur ziet in deze actie een geweldige kans de vereniging extra te promoten en wil haar leden vanzelfsprekend deze kans niet onthouden.

In overleg met Jumbo Zwijndrecht hebben wij ervoor gekozen om binnen onze club alle recreanten en selectieleden, alsook groepsfoto’s van Keepfit en overige seniorengroepen mee te laten draaien in deze plaatjesactie.

Na de zomervakantie zal een professionele fotograaf iedereen bij onze club komen fotograferen. Wanneer jij met jouw team verwacht wordt, laten we z.s.m. weten.

Er is overigens geen verplichting om deel te nemen aan deze plaatjesactie. Om van jouw foto zo’n fraai plaatje te maken voor deze actie hebben we wel toestemming van jou of van je ouders nodig om een aantal persoonlijke gegevens te mogen gebruiken. Zonder toestemming kan jouw plaatje niet gedrukt worden. En dat zou jammer zijn, dus laat deze kans niet voorbij gaan!

Vooraf vragen we je hiervoor je toestemming te verlenen. Hiervoor wordt een aparte email gezonden. Overigens worden al je gegevens na afloop van de actie verwijderd en heb je in de aanloop naar de spaaractie het recht om deze te laten verwijderen (als de plaatjes al gedrukt zijn, kan dit niet meer teruggedraaid worden).

Gesponsord door Stichting MBZ
De aanschaf van alle onderstaande materialen is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrechtse Waard (Stichting MBZ).

Stichting MBZ ondersteunt verenigingen en stichtingen die sociale en culturele activiteiten organiseren, met name voor jongeren in de Zwijndrechtse Waard. Maar ook voor jongerenprojecten elders, als de organisatoren van het desbetreffende project maar in de Zwijndrechtse Waard wonen.
Dit is mogelijk door donaties en giften van bedrijven die een groot hart hebben voor de sociale en culturele samenleving. Meer informatie over de Stichting MBZ vindt u op www.stmbz.nl

Hiervoor willen wij Stichting MBZ hartelijk danken!

Logo Stichting MBZ

image002image003image004image005image006image007image008

VertrouwensContactPersoon (VCP)
Wat doet een vertrouwenscontactpersoon? En voor welke onderwerpen kan je een vertrouwenscontactpersoon benaderen?
Hierbij een korte uitleg:

Over het algemeen is de turnsport natuurlijk heel leuk; het is inspannend, ontspannend, mooi, krachtig, sierlijk, maar ook gezellig en je voelt je er goed door. Maar soms gebeuren er dingen waardoor de lol er af gaat. Bijvoorbeeld als je wordt lastiggevallen, vervelende opmerkingen en grappen te horen krijgt of als er ongewenste aanrakingen zijn. Het is belangrijk dat er niets gebeurt dat jij niet wilt! Bij dit soort zaken kan het lastig zijn om er iets van te zeggen. Toch is het belangrijk dit wel te doen. Blijf er niet mee zitten. Als iemand anders ook weet wat er gebeurt, kun je er samen iets aan doen.

Naar wie kan je dan toe?
Binnen O&O is Daniëlle Strijbosch als vertrouwenscontactpersoon het eerste aanspreekpunt als je te maken hebt met ongewenst gedrag en hier met iemand over wil praten of vragen hebt.

Voor wie is de VCP bereikbaar?
Dit geldt voor sporters, ouders, toeschouwers, vrijwilligers, begeleiders, trainers en andere betrokkenen binnen O&O.

Maar wat doet een VCP eigenlijk?
De VCP luistert naar je verhaal, je kan dit in vertrouwen vertellen. Vervolgens kijken we welke acties gedaan kunnen worden om tot een goede oplossing te komen.

Hoe neem je contact op?
Je kunt een mail sturen naar Daniëlle Strijbosch via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Hierin hoef je nog niet jouw verhaal te vertellen, een kort berichtje waarin je aangeeft dat je graag in gesprek wil gaan is al voldoende. Daniëlle neemt daarna contact met je op om een afspraak te maken.

Aanvullende gegevens