Recreatiesport (gymnastiek)

Iedereen kan meedoen aan turnen op recreatief niveau.

Voor kleuters hebben wij verschillende uren, de meeste uren zijn voor zowel jongens als meisjes. Er is één les voor uitsluitend kleuterjongens. Voor de jongste kleuters is het beginnende kleuteruur, in dit uur zitten de 3 en 4 jarigen. In het gevorderde kleuteruur zitten de 4 en 5 jarigen. 
De groepen jongens bij O&O zijn ingedeeld naar voorbeeld van de basisschool. Kinderen uit groep 3-4-5 zitten in de groep 6-8 jarigen en kinderen uit groep 6-7-8 zitten in een groep 9-11 jarigen bij elkaar.

Voor meisjes heeft O&O groepen voor 6-7 jarigen (eindgroep 2 en groep 3 van de basisschool),  voor 8-9 jarigen (groep 4-5), 10-11 jarigen (groep 7). 

Voor de kinderen uit groep 8 en de middelbare school (tot ongeveer 15 jaar) zijn er de groepen turnen vanaf 12 jaar. Ook dames en heren kunnen bij O&O terecht voor toestelturnen op recreatief niveau.

In alle lessen wordt gebruik gemaakt van toestellen.
Lessen voor kleuters
Lessen voor turnen meisjes
Lessen voor turnen jongens 
Lessen voor dames
Lessen voor heren

 

Houd je van bewegen, van muziek, ben je lenig en vind je gymnastiek een leuke sport? Bij ritmische gymnastiek laat je op het ritme van muziek je oefeningen zien.

Lessen ritmische gymnastiek 


Vind je het springen erg leuk? Neem dan een kijkje bij de springgroep. 
Lessen springgroep


Ladies Gym

De lessen zijn bedoeld voor dames die in het verleden aan sport hebben gedaan of juist tot inzicht zijn gekomen dat een uurtje bewegen  een must is om in conditie te blijven. Doel van de lessen is om door middel van een breed scala aan oefeningen de conditie op peil te houden en zo mogelijk te verhogen.

Lees meer: Ladies Gym

Ritmische gymnastiek

Ritmische Gymnastiek is een combinatie van dans, ballet en lenigheid. Ontzettend leuk om naar te kijken en nog leuker om te doen! De materialen die bij RG gebruikt worden zijn: Lint, hoepel, bal, touw en knots.

Lees meer: Ritmische gymnastiek

Toestel turnen dames recreatief

De lessen zijn bedoeld voor dames die in het verleden de gymnastieksport hebben beoefend.Het doel van de lessen is om door middel van een breed scala aan oefeningen de conditie op peil te houden en de motorische vaardigheden zo mogelijk te verhogen.

Lees meer: Toestel turnen dames recreatief

Springgroep

Tijdens de les van de springgroep worden verschillende acrobatische en sprongelementen aangeleerd en verbeterd. Doel is om de springtechniek, zowel op de lange mat als met diverse sprongsituaties, onder de knie te krijgen en/of uit te bouwen. 

Lees meer: Springgroep

Aanvullende gegevens