Ritmische gymnastiek

De meisjes en dames selectie RG doet mee aan verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

Estée Kraaijveld op koers

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek heeft Estée Kraaijveld bij de in Amsterdam gehouden 2e plaatsingswedstrijd goed gepresteerd. Met 31,000 punten wist zij overtuigd als beste uit de strijd te komen.
Haar balcompositie werd gewaardeerd met 11.00 punten, haar knotsoefening met 10.933 punten en haar lintuitvoering met 8,967 punten. Haar clubgenote Cheryl van der Perk miste met haar vierde plaats net het ereschavot.

Podiumplaatsen voor RG turnsters

Bij de in Alphen aan de Rijn gehouden 2e plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek wisten onze turnsters opnieuw door te dringen tot het podium. Bij de junioren van de 1e divisie  eindigde Rosalie van den berg met 35,933 als tweede, direct gevolgd door Lente Zwaal die met 34,584 punten als derde uit de strijd kwam.

Bij de senioren van de 1e divisie met geboorte jaar 2002-2001 pakte Estée Kraaijeveld  met 36,850 punten het brons. Bij de senioren van 2000 en ouder kwam Noa Reijmers met 36,400 punten net iets te kort voor het ereschavot. Zij eindigde op de vierde plaats.

7 podiumplaatsen op NK Ritmische Gymnastiek

Afgelopen weekend hebben we in Ahoy tijdens Fantastic Gymnastics weer mooie ritmische gymnastiekoefeningen gezien. Zaterdag waren de duo's en junior A individueel in aktie en zondag de benjamin A en alle groepen.

Met hun oefeningen hebben de O&O-dames maar liefst zeven medailleplaatsen behaald waarvan een duo Nederlands Kampioen !

Benjamins B duo's
Met de touwoefening zijn Lente Zwaal/Faja van Berkel 2e geworden en met hoepel Nederlands Kampioen 2014.
Het duo Olivera Stepanov/ Larissa den Otter werd met hun hoepeloefening 8e.

Pre-junioren B duo's
Een gedeelde 2e plaats voor de lintoefeningen van duo's Mea Dijkstra/ Ilse van Dam en Tessa van den Bergh/ Tessa de Vroomen.
Eveneens met lint de 6e plaats voor Fenne Dijkstra/ Ji-Lan van Andel.
Met de touwoefening haalden Mea/Ilse een 5e en Tessa/Tessa een 3e plaats.

Bij de Benjamins A individueel is Lente Zwaal 6e geworden en Estee Kraaijeveld 10e bij de Junioren A individueel.

Junioren B groep: Noa Reijmers, Isa van Andel ,Celine van Wassenhove, Lynn Stok, Mirjana Urosevic, Estee Kraaijeveld haalden met de hoepeloefening de 5e en met hoepel/lint de 3e plaats.
Pre- junioren B groep 1: Tessa van den Bergh, Tessa de Vroomen, Cheryl van der Perk, Fenne Dijkstra zijn 3e met hoepel/lint en 4e met de baloefening geworden.
Pre-junioren B groep 2: Ji-Lan van Andel, Ilse van Dam, Mea Dijkstra, Merel den Heeten eindigden met de baloefening op een 12e plaats maar met hoepel/lint werden zij 4e.
Pre- junioren B groep 3: Lente Zwaal, Faja van Berkel, Larissa den Otter, Manoe van Berkel, Iris Mallon haalden met hun baloefening de 9e plaats.

RG C-selectie - tweede plaatsingswedstrijd

Zaterdag 25 januari, hadden de C-selectiemeisjes hun 2e plaatsingswedstrijd in Woudrichem.

Bij deze wedstrijd hebben alle meisjes hun touw en een hoepel-oefening laten zien.

In de categorie Benjamins C hadden we 3 deelnemers. In deze leeftijdsklasse deden 26 gymnastes mee.

Rosalie v/d Berg is 1e geworden met een puntentotaal van 15,467.