Ritmische gymnastiek

De meisjes en dames selectie RG doet mee aan verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.


 

Zilver en brons voor RG turnsters

Bij de in ‘s-Hertogenbosch gehouden 2de NK-plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek voor groepen hebben onze turnsters O&O beslag gelegd op een tweetal eremetaal.
De groep bestaande uit de turnsters Estée Kraaijeveld, Cheryl van der Perk, Rosalie van den Berg, Mea Dijkstra, Lente Zwaal, Tessa van den Bergh pakten het zilver met hun balcompositie. De oefening werd gewaardeerd met 7,900 punten.
De zelfde samenstelling kwam ook uit op het onderdeel keuze materiaal. Trainster Ramona Stook had voor de groep gekozen voor een oefening met hoepel. De score van 7,400 punten was goed voor het brons.

De benjamins Selina Penning, Emily van Zessen, Mikaela Blom, Isabella Hokke kwamen eveneens tot actie. Zij traden op met hun oefening zonder materiaal. De jury beoordeelden hun optreden met 6,400 punten waarmee zij op de achtste plaats eindigden.

National brons voor RG-duo

Bij de in Hilversum gehouden nationaal kampioenschap ritmische gymnastiek hebben Amy Koedoot en Olivera Stepanov als duo beslag weten te leggen op het brons. Het duo bond de strijd aan in de juniorencategorie van de 2de divisie. Hun lintcompositie werd gewaardeerd met 15,500 punten.

Het koppel Caithynn Bezemer en Jada Snikkers werd vijfde en de combinatie Lara Glusac met Olivera Stepanov zevende.

 

Estée Kraaijveld op koers

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek heeft Estée Kraaijveld bij de in Amsterdam gehouden 2e plaatsingswedstrijd goed gepresteerd. Met 31,000 punten wist zij overtuigd als beste uit de strijd te komen.
Haar balcompositie werd gewaardeerd met 11.00 punten, haar knotsoefening met 10.933 punten en haar lintuitvoering met 8,967 punten. Haar clubgenote Cheryl van der Perk miste met haar vierde plaats net het ereschavot.

 

Podiumplaatsen voor RG turnsters

Bij de in Alphen aan de Rijn gehouden 2e plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek wisten onze turnsters opnieuw door te dringen tot het podium. Bij de junioren van de 1e divisie  eindigde Rosalie van den berg met 35,933 als tweede, direct gevolgd door Lente Zwaal die met 34,584 punten als derde uit de strijd kwam.

Bij de senioren van de 1e divisie met geboorte jaar 2002-2001 pakte Estée Kraaijeveld  met 36,850 punten het brons. Bij de senioren van 2000 en ouder kwam Noa Reijmers met 36,400 punten net iets te kort voor het ereschavot. Zij eindigde op de vierde plaats.

Aanvullende gegevens