Ritmische gymnastiek

De meisjes en dames selectie RG doet mee aan verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.


 

Zilver en brons voor RG turnsters

Bij de in ‘s-Hertogenbosch gehouden 2de NK-plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek voor groepen hebben onze turnsters O&O beslag gelegd op een tweetal eremetaal.
De groep bestaande uit de turnsters Estée Kraaijeveld, Cheryl van der Perk, Rosalie van den Berg, Mea Dijkstra, Lente Zwaal, Tessa van den Bergh pakten het zilver met hun balcompositie. De oefening werd gewaardeerd met 7,900 punten.
De zelfde samenstelling kwam ook uit op het onderdeel keuze materiaal. Trainster Ramona Stook had voor de groep gekozen voor een oefening met hoepel. De score van 7,400 punten was goed voor het brons.

De benjamins Selina Penning, Emily van Zessen, Mikaela Blom, Isabella Hokke kwamen eveneens tot actie. Zij traden op met hun oefening zonder materiaal. De jury beoordeelden hun optreden met 6,400 punten waarmee zij op de achtste plaats eindigden.

National brons voor RG-duo

Bij de in Hilversum gehouden nationaal kampioenschap ritmische gymnastiek hebben Amy Koedoot en Olivera Stepanov als duo beslag weten te leggen op het brons. Het duo bond de strijd aan in de juniorencategorie van de 2de divisie. Hun lintcompositie werd gewaardeerd met 15,500 punten.

Het koppel Caithynn Bezemer en Jada Snikkers werd vijfde en de combinatie Lara Glusac met Olivera Stepanov zevende.

 

Estée Kraaijveld op koers

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap ritmische gymnastiek heeft Estée Kraaijveld bij de in Amsterdam gehouden 2e plaatsingswedstrijd goed gepresteerd. Met 31,000 punten wist zij overtuigd als beste uit de strijd te komen.
Haar balcompositie werd gewaardeerd met 11.00 punten, haar knotsoefening met 10.933 punten en haar lintuitvoering met 8,967 punten. Haar clubgenote Cheryl van der Perk miste met haar vierde plaats net het ereschavot.

 

RG dames net buiten de prijzen

Bij de eerste in Dordrecht gehouden NK-plaatsingswedstrijd ritmische gymnastiek voor groepen misten de dames van Gymnastiekvereniging O&O tot tweemaal toe net het podium.
In de categorie senior kwam de O&O-afvaardiging bestaande uit de turnsters Cherryl van der Perk, Mea Dijkstra, Estée Kraaijeveld, Rosalie van de Berg, Tessa van de Berg e Lente Zwaal tweemaal in actie. Hun baloefening werd gewaardeerd met 8,600 punten waarmee zij als vierde uit de strijd kwamen. Bij hun tweede optreden maakten zij gebruik van het handgereedschap hoepel. Met deze oefening kwamen zij tot een score van 7,367, eveneens goed voor een vierde plaats.

De benjamins Emily van Zessen, Selina Penning, Isabelle Hokke en Mikaela Blom deden hun eerste ervaring op met hun oefening zonder materiaal. Hun punten totaal bedroeg 6,767 punten.

Aanvullende gegevens