Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Onze Oranjemannen kwalificeren zich voor de Olympische Spelen!

De turnmannen hebben zich in navolging van de Nederlandse damesturnsters met een team geplaatst voor de Olympische Spelen. Tijdens het olympisch kwalificatietoernooi in Rio de Janeiro maakten zij de droom waar, die vier jaar geleden werd ingezet!

Casimir Schmidt, Michel Bletterman, Epke Zonderland, Bart Deurloo, Jeffrey Wammes, Frank Rijken en reserve Anthony van Assche stonden na de kwalificatiewedstrijd met brons op het erepodium.

Het team eindigde, net als in Glasgow, als 11e in de totaal-ranking met een score van 347.444. In Glasgow hadden de eerste acht landen zich rechtstreeks geplaatst: Japan, China, Groot Brittannië, Rusland, Amerika, Zwitserland, Brazilië en Korea. Met de teams van Duitsland, Oekraïne, Nederland en Frankrijk is het deelnemersveld van 12 nu definitief.

De uitslagen per team vindt u hier.

Complimenten en felicitaties voor de turners en iedereen die aan dit succes heeft bijgedragen!

Drie O&O turners geselecteerd voor het Olympic Test Event

Wanneer er geen wijzigingen meer plaats vinden dan zulal O&O op zaterdag 16 april aanstaande met drie turners vertegenwoordigd zijn in het mannenteam op het Olympic Test Event (OTE) in Rio de Janeiro.

Bondscoach Mitch Fenner heeft hiervoor een voorlopig team samengesteld en zegt hierover het volgende:

“Given the unfortunate fitness situation, and depending upon continued recovery over the next 3 weeks, I have selected our  potentially strongest team under these circumstances. If for any reason changes prove necessary, we have until the 8th of April to make them.”

Voorlopig team OTE:
O&O-turners Anthony van Assche, Bart Deurloo, Frank Rijken, Casimir Schmidt (PAX- Haarlem) Jeffrey Wammes (Flik Flak -´s-Hertogenbosch) en Epke Zonderland (Topsport Noord / Heerenveen).
Er is op dit moment nog geen reserveturner benoemd. Deze zal ook uiterlijk 8 april bekend worden en is afhankelijk van het herstel van de op dit moment geblesseerde turners.

Het team wordt begeleid door coaches Bram van Bokhoven, Jeroen Jacobs en Daniel Knibbeler. Daarnaast zullen fystiotherapeut Niels Hagen, sportarts Karin Top, persattaché Janny Vermeule en delegatieleider Hans Gootjes het team bijstaan.
Internationaal jurylid Vincent Reimering is door de KNGU afgevaardigd naar dit evenement en reist met het team mee.

Het mannenteam reist op 12 april richting Rio de Janeiro en zal op 16 april in de derde subdivisie om 18:30 lokale tijd (23:30 uur Nederlandse tijd) starten op het onderdeel Voltige.

Team Challenge Stuttgart
In de voorbereiding op het OTE turnen de Nederlandse mannen nog twee wedstrijden. Op 18 en 19 maart aanstaande zullen twee teams deelnemen aan de Team Challenge in het Duitse Stuttgart. Deze teams zijn als volgt samengesteld:
Team 1: Glenn Smink – Jorian Ilbrink – Rick Jacobs – Yuri van Gelder – Bram Verhofstad
Team 2: Frank RijkenAnthony van AsscheBoudewijn de Vries – Jeffrey Wammes – Michel Bletterman

De begeleiding voor deze wedstrijd bestaat uit coaches Bram van Bokhoven (tevens delegatieleider), Daniel Knibbeler, Jos van Klink, fysiotherapeut Niels Hagen en de juryleden Raymond Nankoe en Rogier Hellenbrand.

Bart Deurloo zal komend weekend onder begeleiding van coach Jeroen Jacobs een wedstrijd in Frankrijk turnen.

De tweede voorbereidingswedstrijd vindt plaats op 2 april in Waddinxveen tegen Frankrijk.

Turners Jong Oranje naar Linz

Een tweetal teams van jonge oranje turners nemen deel aan de Future Cup in het Oostenrijkse Linz.

Onder begeleiding van de coach Jos Eigenbrood, tevens delegatieleider, coaches Rob Stout en Michael Hollander en jurylid Gerard Breed vertrekken zij op vrijdag 13 november vanaf Schiphol naar Wenen. Daar nemen zij de trein naar het plaatsje Linz.

De delegatie ziet er verder als volgt uit:

Sporters team 1: Jermain Grünberg Boyd Bindels Max Kooistra

Sporters team 2: Emilio Martina Perez Lars Vos Jaro van Wijngaarden Wesley de Haas

Axel Quist turnt internationale competitie

Nederland is klein, te klein om een turncompetitie op eredivisieniveau op te zetten voor de senior mannen.  Jammer maar.....

Op uitnodiging van het Duitse  “team Linden” uit Gießen-Linden draaien een tweetal O&O turners als gastturner mee in de turncompetitie van de Duitse Bundesliga. Axel Quist en Danny Hamann vallen deze eer te beurt. Per wedstrijdonderdeel mag één buitenlandse turner deelnemen. Axel Quist turnt in principe deze wedstrijden en Danny Hamann mag Axel eventueel vervangen. Afgelopen zaterdag alweer de één na laatste wedstrijd in deze competitie tegen NTT Vinderhorst. De finale van deze wedstrijd wordt over 2 weken geturnd tegen KTT uit Oberhausen. Ook voor deze wedstrijd zijn Axel en Danny reeds uitgenodigd.

Axel turnde als meerkamper op alle zes de toestellen een zeer stabiele wedstrijd, waarbij hij weinig foutjes turnde.

Uiteindelijk won het team van tegenstander NTT uit Vinnhorst en eindigde Axel in de individuele ranking op een mooie zeer verdiende tweede plaatst.

Deze competitie kent een bijzondere puntentelling. Van beide partijen worden per onderdeel 2 turners aan elkaar gekoppeld, die in de vorm van een “battle” tegen elkaar uitkomen. Uit de behaald score kan de winnaar één, twee, drie of zelfs vier punten scoren. Dit afhankelijk van het verschil in de behaalde score. Een leuke vorm van wedstrijdturnen, die hopelijk op in het Nederlandse turnen ook getest gaat worden.

 

Aanvullende gegevens