Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Turners goed op weg naar de NK-eindstrijd

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap hebben de turners goede zaken gedaan. De meeste turners wisten door te dringen tot de halve finale of wisten zich reeds te plaatsen voor de eindstrijd.
In de eredivisie kwam Luuk Huernink bij de junioren-II als beste uit de strijd. Met 73,350 punten pakte hij het goud met op de voet gevolgd door Martijn de Veer die zich met 72,650 het zilver liet omhangen. Verder wisten zich geplaatst voor het NK Wesley de Haas, Lars Vos. Bij de junioren-I Jarien Fokkens en Jordi Hagenaar en Gijs Franken bij de jeugd.
In de 2de divisie junior-II-categorie verzekerde Koen Kappetijn zich van een finaleplaats. Met 67,450 punten turnde hij zich naar het zilver. Thijs Eijkelenboom, Daan Vlasblom en Nils Maas drongen eveneens door tot de eindstrijd van de jeugd - 2de divisie. Thijs werd daarbij derde met 65,400 punten.
Bodi Winkler wist in de 3de divisie – junior met een zilveren medaille door te dringen tot de halve finale. Zijn score kwam uit op 65,050 punten. Tot een gelijk resultaat kwam Riyantho Sodihardjo bij de jeugd van de 3de divisie. Hij pakte het brons met 64,100 punten. Verder drongen tot de halve eindstrijd door Jelle van der Zouwen (3de div.-jun.-I), Daan Eshuis, Frank Scheffer (beiden 3de div. jeugd), Vigo de Jager (2de div. – instap), Christopher Brumond (2de div. pupil), Stijn Ammerlaan (3de div. pupil).

Goud voor Siem van Vliet

Bij de in Hoofddorp gehouden NK-kwartfinale/kwalificatiewedstrijden heeft Siem van Vliet bij de pupillen van de 3de divisie beslag weten te leggen op het goud. Hij turnde 105,70 punten bijeen.

In de categorie 1ste divisie junior-II pakte Dennis Swinkels met 66,300 punten het zilver. Brons was er voor Thijs Eijkelenboom. Hij kwam uit in 2de divisie -jeugdklasse. Zijn score bedroeg 65,750 punten. Net buiten het ereschavot vielen Olaf de Nie (1ste divisie – junior-I, Bart de Ruiter (1ste divisie – senior), Gijs Franken (eredivisie -jeugd), Jarien Fokkens (eredivisie – junior-I) Zij kwamen allen als vierde uit de strijd.De eredivisie-junior-II hadden dit weekend hun EYOF-kwalificatie wedstrijd. Lars Vos had de beste papieren. Hij werd eerste met 65,050 gevolgd door Martijn de Veer die tot een score van 64,400 punten kwam. Wesley de Haas werd vijfde, Luuk Huernink achtste.

Tot een volgende ronde wisten zich verder te plaatsen Luuk van Waaij (1ste div.-jun.-II), Omar F’touh (1ste div. pupil), Daan Vlasblom, Levi Pot (beiden 2de div. jeugd), Paul de Jongh, Sebastiaan Pel, Tristan Massie, Ian Wever, Gijs Zijderveld (allen 3de div. jun.-II), Lance Visser (1ste div.-jeugd), Nils Maas, Soulaiman Tajjiou (beiden 2de div. jeugd), Bram van Gemert (1ste div. jun.-I), Thomas van der Helm, Thijs Oosterling (beiden 1ste div. sen.), Jordi Hagenaar (erediv.-jun.-I).

Goede prestaties turmers

Bij de in Amsterdam gehouden NK-voorwedstrijden hebben onze turners goed gepresteerd. Alle turners wisten zich te plaatsen voor de volgende ronde.
In de categorie junior-II-3de divisie pakte Sebastiaan Pel met 67,100 punten het goud en liet Paul de Jongh met 65,950 punten het brons omhangen. Tristan Massie werd in deze klasse met 64,550 punten zesde.

 

Goud was er ook voor Thijs Eijkelenboom. Hij turnde zijn wedstrijd in de categorie jeugd-2de divisie. Zijn score bedroeg 67,500 punten. Met een puntentotaal van 65,317 was het brons voor Daan Vlasblom.


In de tweede wedstrijd van categorie junior-II-3de divisie was het Gijs Zijderveld die met 65,300 punten het brons op eiste. Ian Wever kwam slechts 0,45 punten tekort voor het ereschavot. Hij werd vierde met 64,850 punten. Het zelfde lot onderging Ryanto Sodihardjo in de klasse jeugd-3de divisie. Met zijn score van 62,750 punten miste hij 0,35 punten voor het eremetaal.


Verder gingen door naar een volgend treffend: Jayden Paton, Kenji Paizs, Braylin Tomas Soares, Kian Olthof, Soulaiman Tajjiou, Nils Maas, Levi Pot, Salaheddine Bechikhi, Koen Kappetijn, Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen, Daan Eshuis en Frank Scheffer.

Historie! Nederlands Heren team in WK team finale

Het Nederlands Heren team heeft bij de Wereld Kampioenschappen in Doha de teamfinale behaald.

Turners Bart Deurloo, Bram Louwije, Frank Rijken, Casimir Schmidt en Epke Zonderland hebben zich bij de WK turnen in Doha als zevende geplaatst voor de landenfinale.

Het is de eerste keer dat een Nederlands mannenteam de landenfinale bereikt tijdens een WK. De elfde plek bij de WK van 2015 in Glasgow was tot nu toe het beste WK-resultaat bij de mannen. “Dit is ontzettend gaaf. Van te voren had ik hier zeker geen rekening mee durven houden. Alles moest op het juiste moment op de juiste plek vallen en dat is bij ons gelukt,” zei Van Bokhoven achteraf. 

In Doha wist het Nederlandse vijftal een stabiele wedstrijd neer te zetten die goed bleek voor een teamtotaal van 245.663 punten. Daarmee hielden ze onder andere EK-finalisten Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Turkije achter zich. Bij de EK werd de Nederlandse ploeg nog negende. “Misschien is ons EK-resultaat wat dat betreft wel ergens goed voor geweest: we zijn na Glasgow druk bezig geweest met onze strategie richting de WK.” 

Europees kampioen Rusland (258.402) eindigde op de eerste plaats in de kwalificatiewedstrijd, nipt voor de Chinese ploeg (257.836). Regerend Olympisch teamkampioen Japan eindigde met 253.312 punten op plek drie. 

bron: kngu.nl 

Het bestuur van O&O feliciteert het gehele team en uiteraard in het bijzonder O&O turners Bart Deurloo, Frank Rijken  en coach Jeroen Jacobs. Mannen: van harte en op naar een mooie landenfinale! 

foto's: kngu.nl 

 

Aanvullende gegevens