Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

EYOF Resultaat

EYOF-RESULTAAT

Het Nederlands team bestaande uit de O&O-turners Bradley Noordzij, Wesley de Haas  en PAX-turner Jaro van Wijngaarden heeft de 21e plaats behaald in de landenwedstrijd van het EYOF. Ze scoorden 142.900 punten. Het goud ging uiteindelijk naar het Russische team dat met 161,450 punten het sterkste bleek.

Nederland kende overigens een gehavend team: turner Jaro van Wijngaarden raakte gisteren tijdens podiumtraining geblesseerd en turnde geen volledige meerkamp.

Bradley Noordzij was met 71.600 punten de beste Nederlandse meerkamper. Wesley de Haas behaalde 70,450 punten. Jaro van Wijngaarden kwam in actie op voltige, brug en rekstok en scoorde 32.300 punten.

 

EYOF-team – Bradley – Jaro - Wesley

Nederlands Kampioenschap Ahoy

BART DEURLOO VERDEDIGT MET SUCCES NK-TITEL

In het Rotterdamse Ahoy heeft onze turner Bart Deurloo met succes zijn allroundtitel verdedigd. Met een ruime voorsprong op zijn naaste concurrent Bram Louwije van Flik-Flak – Den Bosch  wist hij met 84,250 punten het nationale goud voor zich op te eisen. Clubgenoot Alex Klinkenberg tekende voor het brons.

In de toestelfinale kwam Bart ook als beste uit de strijd op het onderdeel rek. Hij versloeg daar Epke Zonderland van Topsport Noord – Heerenveen. Met een voorsprong van 0,25 punten eiste hij met 14,700 punten het goud op.

Bart en Alex waren niet de enige turners die zich op het ereschavot turnden.

In de seniorklasse van de eredivisie veroverde Boudewijn de Vries goud op voltige, zilver op brug, brons op rek. Anthony van Assche zilver op ringen

Bij de junioren-II liet Bradley Noordzij het goud omhangen van vloer en het zilver van allround en de toestellen voltige, ringen en brug.

Wesley de Haas  turnde zijn NK in de categorie junior-I.  Allround werd hij tweede maar werd Nederlands kampioen op de onderdelen ringen, sprong, rek en verdiende het zilver op vloer.

Bij de jeugd kwam de geblesseerde Jordi Hagenaar alleen op voltige in actie. Zijn optreden was goed voor brons. Jarien Fokkens, eveneens geplaagd door blessureleed, kwam tot een gelijk resultaat op het onderdeel sprong.

Voor de turners van de eerste divisie werd gelijktijdig gestreden op de Ahoycup. Thijs Oosterling kwam op niveau 3 met 75,567 punten als beste uit de strijd.

 

Ook de meisjes/damesselectie toestelturnen hadden in Ahoy hun titelstrijd.

Naomi Visser, voor het eerst uitkomend in de seniorklasse, werd met 12,900 punten Nederlands kampioen op het onderdeel brug.

De jeugdige Melanie Stout had succes bij de pupillen van de categorie1-N1. Met 52,650 punten veroverde zij het nationale allround-brons. In de toestelfinale vloer eveneens brons.

Naast deze titelstrijd werd door de dames ook deelgenomen aan de Ahoycup. Vicky Vercauteren was met 13,575 punten de beste op sprong.

 

De afdeling ritmische gymnastiek completeerde het O&O-succes met een zilveren medaille van de junioren A/B. De knotscompositie van de turnsters Cheryl van der Perk, Mea Dijkstra, Rosalie van den Berg, Tessa de Vroomen, Ilse van Dam en Tessa van den Bergh werd gewaardeerd met 9,600 punten.

Estée Kraaijeveld wist zich in de hoogste categorie prima te meten met het landelijk geweld. Naast de individuele strijd nam zij als gastturnster in groepsverband ook deel met de ploeg van OKK-Dordrecht. Zowel met hoepel als met de combinatie touw/bal werd zij Nederlands kampioen.

 

 

Finaleplaatsen voor Bart en Boudewijn in Koper

Na het EK turnen in Roemenië hebben Bart Deurloo en Boudewijn de Vries niet stilgezeten en zijn vol door gegaan met hun trainingen. Beiden wisten zich te plaatsen bij de wereldbekerwedstrijden in het Sloveense Koper voor de toestel finales.
Bart Deurloo plaatste zich voor twee finales. Op voltige ging hij als vijfde met 13,900 punten door en op rekstok als vierde met 14,500. Boudewijn de Vries plaatste zich in met 13,850 punten als zesde voor de finale op voltige. Aan de rekstok eindigde Boudewijn verder nog op een twintigste plaats (12,100).Voor de heren was dit weer een mooi meetmoment na het EK turnen. Zaterdag zullen de finales op vloer, voltige en ringen plaatsvinden en zondag de finales op sprong, brug en rek.

Trots op EK-turners

Bij de EK Kwalificatiewedstrijden in Cluj-Naboca hebben de Nederlandse turners prima gepresteerd. O&O had maar liefst 3 turners in het Nationale team: Anthony van Assche, Bart Deurloo en Boudewijn de Vries.

Extra trots zijn we uiteraard op de prestaties van Bart Deurloo, die de meerkampfinale wist te halen en een plaatsje in de finale op rek veroverde.

Namens het bestuur: van harte gefeliciteerd.

Aanvullende gegevens