Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Frank Rijken goed op dreef

Ter voorbereiding op de Jeugd Europese Kampioenschappen van 18 t/m 25 mei a.s. in Sofia – Bulgarije heeft O&O-turner Frank Rijken in Berlijn deel genomen aan de 19th International Junior-Team-Cup. 

Dit grote internationale toernooi kende een afvaardiging van meer dat dertig teams vanuit de gehele wereld. Het Nederlandse team, naast Frank Rijken bestaande uit Nico van den Boogaard, Justen Zuidema en Rick Jacobs, wist zich binnen het internationale geweld goed staande te houden. Met een puntentotaal van 232,900 punten eindigden de Oranjeturners op een achtste plaats.
In het individuele klassement kwam Frank in de meerkamp tot een knappe prestatie. Als beste Nederlander turnde hij zich naar een totaalscore van 79,550 punten, goed voor een elfde plaats in de eindrangschikking. Opmerkelijk hierbij was zijn optreden op het onderdeel rek. Van de tweeënzeventig deelnemende turners wist hij met 13,950 pnt. als derde uit de strijd te komen.


 

Districtskampioenschappen Zuid Holland TH 2e deel

DISTRICTSKAMPIOENSCHAPPEN – ZUID-HOLLAND – 2de deel

 Op 25 januari vond in Waddinxveen het 2de deel van de Districtskampioenschappen van Zuid-Holland voor jongens plaats. Hier werd de verplichte oefenstof voor de jongens tot 12 jaar van de 2de en 3de divisie verwerkt.

Onze mannen hadden zich goed op deze wedstrijd goed voorbereid . Het was hun eerste testcase van het nieuwe individuele seizoen. Hoe zouden zij zich verhouden ten op zichten van de concurrentie.

Allemaal waren zij gebrand op het leveren van een goede prestatie en hadden de lat hoog gelegd. Een goede instelling maar je moet er dan wel goed mee omgaan. Ieder op zich maakte hierdoor één of meerdere foutjes die eigenlijk niet hadden hoeven plaatsvinden. Eén en ander had uiteraard invloed op de eindscore en de rangschikking.

Een podiumplaats zat er helaas nu niet in. Maar voor een aantal van onze mannen zeker niet uitzichtloos. Ondanks de foutjes kwam Bodi Winkler bij de pupillen van de 3de divisie  als zesde uit de strijd. Antwan Put werd zevende, Wouter Berger achtste, Paul de Jongh tiende, Gijs Zijderveld veertiende, Peter Breedveld eenentwintigste en Owen Franken vijfentwintigste.

Christiaan Visser bond de strijd aan bij de instappers van de 2de divisie. In een groot deelnemersveld wist hij zich knap staande te houden en rangschikte zich in de middenmoot.

Aanvullende gegevens