Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Bart pakt 3 podium plaatsen in Ljubljana

Bart Deurloo heeft zaterdag bij de World Challenge Cup in het Sloveense Ljubljana goud veroverd op het onderdeel vloer.  

Hij kreeg voor zijn oefening in de finale een waardering van 14,825 en bleef daarmee de Fin Karl Oskar Kirmes (14,725) en de Chinees Di Wu (14,675) voor.

Bart heeft zondag zijn tweede medaille veroverd. Na het goud zaterdag op vloer pakte hij zilver bij het paardspringen. De jury waardeerde zijn twee sprongen met een gemiddelde van 14,662 punten. Alleen de Zwitser Marco Rizzo kreeg een betere beoordeling.

Regerend wereld- en olympisch kampioen Epke Zonderland kwam tot een score van 15,700 op rek en dat was ruim voldoende voor de eerste plaats. Het brons ging naar Bart, die tot een score van 14,850 kwam.

Bart, gefeliciteerd met dit uitstekende tournooi!

Jongens/herenselectie goed van start

Onze jongens/herenselectie is bij in de Alphen aan de Rijn gehouden Districtskampioenschappen van het District Zuid-Holland het individueel wedstrijdseizoen succesvol van start gegaan. Onze mannen legden in diverse categorieën beslag op zeven districtstitels, vijf zilveren en twee bronzen medailles.
Bij de benjamins van de talentendivisie eiste de jeugdige en talentvolle Kenji Paizs het goud voor zich op. Hij turnde 102,150 punten bijeen. Bij de pupillen van de talentendivisie turnde Jordi Hagenaar zich met 102,850 punten naar de hoogste trede van het ereschavot, gevolgd door zijn clubgenoot Bas Vuik die tweede werd.
Goud en zilver was er ook bij de instappers van de 1ste divisie. Mitchel de Haas liet zich met 108,50 punten het goud omhangen, Lance Visser met 100,800 punten het zilver.
In de zelfde divisie greep Dennis Swinkels met 68,00 punten de titel bij de jeugd en Dyon Purperhart tekende met 66,050 punten voor een gelijk resultaat bij de junioren-I.
Districtstitels werden ook veroverd in de eredivisie. Bij de jeugd ging de hoogste eer met 69,800 punten naar Gijs Peeters en bij de junioren-ll met 66,00 punten naar Thijs Oosterling. Daarbij werd Martijn de Veer bij de jeugd tweede..
In de jeugdcategorie van de 3de divisie werd door Koen Kappetijn en Damian Zilver dubbel zilver in de wacht gesleept. Beiden turnden 65,050 punten bijeen. Het geheel werd gecompleteerd met het brons van Leon van der Wel (junioren-I van de 3de divisie) en het brons van Jordi Hagestein (junioren-II van de 2de divisie) Leon scoorde 64,750 punten en Jordi 60,800 punten.

Trainingen Jong Oranje van start

In het weekend van 24 en 25 januari vindt in Hoofddorp de eerste trainingsstage  voor de Jong-Oranje turners plaats.

De turners, waaronder de O&O-turners Bradley Noordzij, Sjoerd van Veldhuizen en Alex Klinkenberg, worden tezamen met hun trainer Rob Stout om 9:30 in de Koning Willem-Alexander Hal verwacht waar zij het gehele weekend onder leiding van een zestal coaches zullen trainen.

Het gehele gezelschap overnacht in het hotel “De Rustende Jager”.

KNGU-selecties turnen heren

Van de KNGU kregen we bericht dat een aantal O&O-turners opgenomen zijn in de diverse KNGU-selecties. Het zijn:

Nationale Oranje Jong Talent Selectie 2015:

 • Jordi Hagenaar
 • Bas Vuik

Nationale Oranje Jong Talent Districtsselectie 2015:

 • Yuri Visser
 • Jarien Fokkens
 • Mitchel de Haas
 • Gijs Franken
 • Lance Visser
 • Kenji Paizs

Nationale Oranje Talent Selectie 2015

 • Wesley de Haas
 • Martin Mange
 • Gijs Peeters
 • Martijn de Veer

Namens het bestuur allemaal veel succes en turnplezier!

Aanvullende gegevens