Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

EK Teamfinale voor Bart Deurloo

EK-TEAMFINALE VOOR BART DEURLOO

O & O-lid Bart Deurloo heeft met het nationale herenteam bij de in Sofia (Bulgarije) gehouden Europese Kampioenschappen voor Nederland turnhistorie geschreven. Voor het eerst in de geschiedenis hebben de Oranjeturners zich weten te plaatsen voor een teamfinale.

Het team verder bestaande uit Casimir Schmidt, Yuri van Gelder, Jeffrey Wammes en Epke Zonderland gaat met een totaalscore van 258,661 als zesde geplaatste de finale.

De overige landen  die strijden om het eremetaal zijn:
1. Groot-Brittannië (267,076)
2. Rusland (264,304)
3. Oekraïne (261,277)
4. Wit-Rusland (260,261)
5. Frankrijk (259,779)
7. Duitsland (254,627)
8. Roemenië (254,054)

Bart was de enige Oranjeturner die een volledige meerkamp heeft geturnd. Met een totaal van 85,098 punten eindigde hij in de individuele rangschikking op een derde plaats. Een zeer  knappe prestatie waarmee  Bart een zeer belangrijk aandeel  in het teamresultaat heeft gehad . Helaas wordt er in Sofia geen meerkampfinale geturnd. Ondanks deze prestatie heeft Bart zich niet weten te plaatsen voor een toestelfinale.

Casimir, Jeffrey, Epke en Yuri  komen wel in actie in de toestelfinales. Casimir en Jeffrey op sprong, Yuri aan de ringen en Epke op rek en brug.

Twee finaleplaatsen voor Frank Rijken

TWEE JEK-FINALES VOOR FRANK RIJKEN

 Bij de Jeugd Europese Kampioenschappen die op dit moment in Sofia (Bulgarije) plaatsvinden heeft O&O-lid Frank Rijken een opmerkelijke prestatie geleverd. Individueel wist de zeventienjarige Frank beslag te leggen op twee finalestartbewijzen.  Eén voor de meerkampfinale en één voor  de toestelfinale brug.

De meerkampfinale realiseerde Frank met zijn zestiende plaats in het individuele eindklassement. Zijn totaalscore van 80,382 punten bouwde hij op met 13,100 punten voor vloer, 13,116 punten voor voltige, 13,500 punten voor ringen, 13,266 punten voor sprong. 14,200 punten voor brug en 13,200 punten voor rek.

Met zijn score van 14,200 voor brug eindigde Frank op de achtste plaats waarmee hij ook tot deze finalestrijd doordrong.

Namens heel O&O feliciteren wij Frank met dit behaalde fantastische resultaat en wensen hem veel succes in de in eindstrijd

Het bestuur

Startvolgorde kwalificatiewedstrijd bij de EK bekend

Bondscoach Mitch Fenner heeft de startvolgorde van de kwalificatiewedstrijd van donderdag bekend gemaakt.

Er wordt gewerkt als volgt:

Rek          Jeffrey Wammes, Bart Deurloo, Epke Zonderland
Vloer        Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Jeffrey Wammes
Voltige     Epke Zonderland, Casimir Schmidt, Bart Deurloo
Ringen     Casimir Schmidt, Bart Deurloo, Yuri van Gelder
Sprong     Bart Deurloo, Casimir Schmidt, Jeffrey Wammes
Brug        Casimir Schmidt, Bart Deurloo, Epke Zonderland

Zilver voor Bart Deurloo in Ljubljana

ZILVER VOOR BART DEURLOO IN LJUBLJANA

In voorbereiding op de Europese kampioenschappen van 18 t/m 25 mei aanstaande in het Bulgaarse Sofia heeft Bart Deurloo in het Paasweekend met succes deelgenomen aan de in Ljubjlana  (Slovenië) gehouden 10de World Challenge Cup 2014.

Bart wist met een knappe score  van 15,800 pnt. als tweede geplaatste achter Epke Zonderland door te dringen tot rekfinale.

In de rekfinale moest Bart opnieuw in Epke zijn meerdere erkennen en werd met een score van 15,150 pnt. ook nu tweede en legde daarmee beslag op het internationale zilver.

Bart op rek

Aanvullende gegevens