Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Masters bij de NTC

Bij de NTC waren dit jaar ook Masterteams, samengesteld uit trainers en juryleden. Ook Remon Rooij - trainer bij onze selectie turnen heren - was van de partij. Op deze foto is te zien hoe hij zijn  vloeroefening beëindigde.

Verslag en interviews NTC

Voor een uitgebreid intervieuw-verslag zie: http://www.gympower.nl/de-nationale-team-cup-verovert-zich-een-eigen-plek-op-de-turnkaart/

Foto's NTC 2014

Foto's van de in Zwijndrecht gehouden NTC 2014 zijn te vinden op de site: www.koningfoto.com

Kwalificatiewedstrijd TH

Woensdag 20 augustus j.l. vond  “achter gesloten deuren” een kwalificatiewedstrijd turnen Heren plaats in het kader van de definitieve samenstelling van het Nederlandse herenteam dat van 3 t/m 12 oktober a.s. deel zal nemen aan het wereldkampioenschap in Nanning – China.

De eerste wedstrijddag op de WK in Nanning voor het team is op 3 oktober om 14.30 lokale tijd.  De teamfinale is op 7 oktober en de meerkampfinale zal op 9 oktober plaatsvinden. De toestelfinales sluiten het toernooi af op respectievelijk 11 (vloer, voltige en ringen) en 12 oktober (sprong, brug en rekstok).

De kwalificatiewedstrijd werd gehouden bij O & O. Ook de Belgische Nationale selectie was aanwezig voor een soortgelijke kwalificatiewedstrijd. Achter gesloten deuren betekende ook dat het voor het algemene publiek niet mogelijk was te komen kijken.  Het selecte deel toeschouwers genoot van prachtig turnwerk.  Immers de strijd is nu geheel individueel. Vergelijkbaar met een Nederlands Kampioenschap waar de turners onderling ook elkaars concurrent zijn. 

Jammer was dat O&O-er Bart Deurloo door een vervelende blessure niet aan deze wedstrijd deel kon nemen.  Echter hij heeft de nodige credits opgebouwd. Hij is immers de regerend Nederlands Kampioen op de meerkamp.  Ook veroverde hij een 3e plaats bij het laatst gehouden Europees Kampioenschap in Sofia - Bulgarije op de meerkamp.

Uitslagen op de meerkamp (6 toestellen – sprong, brug, vloer, paard voltige, ringen en rek):

Winnaar werd O&O-er Boudewijn de Vries, die overigens ook de vorige kwalificatiewedstrijd al won. Nummer 2 Casimir Schmidt - S.V. Pax Haarlemmermeer. Na een langdurige blessure kon O&O-er Anthony van Assche nu weer het volledige programma draaien en eindige bij zijn eerste wedstrijd op een mooie 3e plaats.  O&O-er Karl Kotzka werd 4e. Jeffrey Wammes – Flik-Flak ’s Hertogenbosch  eindige in deze meerkamp op de 5e plaats en op de 6e plaats in de meerkamp eindigde Arjan Butter van S.V. PAX Haarlemmermeer.

Epke Zonderland -TSH Heerenveen -  turnde 4 toestellen waarbij hij met name excelleerde met zijn wereldberoemde rekoefening, maar ook zeker met zijn weergaloze brugoefening.

Michel Bletterman  - TSH Heerenveen werkte op 5 toestellen, Glenn Smink van SV PAX Haarlemmermeer kwam uit op 4 toestellen. Yuri van Gelder – Flik Flak ’s Hertogenbosch turnde aan 2 toestellen, waarbij  zoals gewoonlijk een formidabele ringoefening.

De komende dagen gaat de selectiecommissie van de KNGU zich beraden wie definitief in het Nationale team geplaatst wordt.

Aanvullende gegevens