Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

O&O mannen goed van start

In de aanloop naar de Wereldkampioenschappen Turnen Heren vond afgelopen weekend in Heerenveen als meetmoment een interlandtreffen plaats tussen Nederland, België en Italië.

In de nationale ploeg waren de O&O-ers Bart Deurloo, Frank Rijken en Anthony van Assche opgesteld. Samen met Casimir Schmidt (PAX-Hoofddorp), Michel Bletterman (Turncentrum Sportstad – Heerenveen) en Jeffrey Wammes (Flik-Flak-’s-Hertogenbosch) wisten de Oranjemannen de winst van deze interlandwedstrijd met 347,85 punten voor zich op te eisen. België eindigde met 338,15 punten als tweede, Italië met 330,75 als derde.

Bart Deurloo voerde met 87,80 punten het individuele klassement aan. De debuterende achttienjarige Frank Rijken scoorde verrassend goed op voltige (14,50 pnt.) en brug (14,85 pnt.) en bezette in het totaalklassement met 83,50 punten een negende plaats. Anthony van Assche kwam met 82.05 punten als twaalfde uit de strijd, met als kanttekening hoge scores op ringen (14,90 pnt.) en brug (14,30 pnt.).

De O&O-leden Boudewijn de Vries en Karl Kostka turnden hun testwedstrijd buiten de ploegopstelling. Boudewijn werd vijftiende met 80,00 punten en Karl twintigste met 77,70 punten.

Het volgende meetmoment is de interlandwedstrijd tegen de mannen van Wit-Rusland op 3 oktober a.s. in Hoofddorp.

De Wereldkampioenschappen vinden van 24 oktober t/m 1 november plaats in het Engelse Glasgow met als belangrijkste doel een rechtstreekse plaatsing voor de Olympische Spelen van volgend jaar in Rio de Janeiro – Brazilië.

 

Bart pakt 3 podium plaatsen in Ljubljana

Bart Deurloo heeft zaterdag bij de World Challenge Cup in het Sloveense Ljubljana goud veroverd op het onderdeel vloer.  

Hij kreeg voor zijn oefening in de finale een waardering van 14,825 en bleef daarmee de Fin Karl Oskar Kirmes (14,725) en de Chinees Di Wu (14,675) voor.

Bart heeft zondag zijn tweede medaille veroverd. Na het goud zaterdag op vloer pakte hij zilver bij het paardspringen. De jury waardeerde zijn twee sprongen met een gemiddelde van 14,662 punten. Alleen de Zwitser Marco Rizzo kreeg een betere beoordeling.

Regerend wereld- en olympisch kampioen Epke Zonderland kwam tot een score van 15,700 op rek en dat was ruim voldoende voor de eerste plaats. Het brons ging naar Bart, die tot een score van 14,850 kwam.

Bart, gefeliciteerd met dit uitstekende tournooi!

Trainingen Jong Oranje van start

In het weekend van 24 en 25 januari vindt in Hoofddorp de eerste trainingsstage  voor de Jong-Oranje turners plaats.

De turners, waaronder de O&O-turners Bradley Noordzij, Sjoerd van Veldhuizen en Alex Klinkenberg, worden tezamen met hun trainer Rob Stout om 9:30 in de Koning Willem-Alexander Hal verwacht waar zij het gehele weekend onder leiding van een zestal coaches zullen trainen.

Het gehele gezelschap overnacht in het hotel “De Rustende Jager”.

KNGU-selecties turnen heren

Van de KNGU kregen we bericht dat een aantal O&O-turners opgenomen zijn in de diverse KNGU-selecties. Het zijn:

Nationale Oranje Jong Talent Selectie 2015:

 • Jordi Hagenaar
 • Bas Vuik

Nationale Oranje Jong Talent Districtsselectie 2015:

 • Yuri Visser
 • Jarien Fokkens
 • Mitchel de Haas
 • Gijs Franken
 • Lance Visser
 • Kenji Paizs

Nationale Oranje Talent Selectie 2015

 • Wesley de Haas
 • Martin Mange
 • Gijs Peeters
 • Martijn de Veer

Namens het bestuur allemaal veel succes en turnplezier!

Aanvullende gegevens