Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Nederlandse turners tweede in Heerenveen

De O&O-turners, Bart Deurloo en Frank Rijken, deel uit makend van Oranjeteam, hebben in Heerenveen bij de interland tegen Australië, Guatemala en Spanje de tweede plaats behaald. Team-NL was verder samengesteld met de turners Michel Bletterman, Casimir Schmidt, en Bram Louwije
Het vijftal kwam tot een teamtotaal van 247.648 punten en moesten daarmee alleen de Spaanse ploeg (251.083 punten) voor zich dulden.
Het brons ging naar Australië (238.083 punten). De tweede Nederlandse ploeg, bestaande uit Epke Zonderland, Rick Jacobs, Loran de Munck, Jermain Grunberg en O&O-turner Lars Vos eindigde met 228.767 punten op de vierde plek.
In de meerkamp was Nestor Abad uit Spanje de beste turner met 83.934 punten. Hij werd gevolgd door Bart Deurloo (82.983) en Joel Plata uit Spanje (82.516). Casimir Schmidt eindigde met 81.666 punten op de vijfde plaats.
Epke Zonderland turnde in Heerenveen alleen aan de onderdelen brug en rek. Aan brug zette hij met 14.933 punten de hoogste score van de dag neer. Op het onderdeel rek kwam hij tot 13.950 punten, de tweede score van de dag.
Bart Deurloo was aan rek met 14.450 punten de sterkste turner van de dag. Ook op voltige was Deurloo de beste met een score van 14.00 punten. Casimir Schmidt zette op vloer (14.133) de hoogste dagscore neer.
De interland in Heerenveen gold voor de Nederlandse turners als laatste test richting de wereldkampioenschappen in Stuttgart.

Martijn de Veer 1e in Zweden

In het Zweedse Lingvallen werd afgelopen weekend de Jeugdinterland turnen voor juniorenteams uit Zweden, België, Nederland gehouden. Per land mocht met 2 teams van 3 turners deelgenomen worden in de leeftijd van 13 tot en met 18 jaar. 

Vanuit de Nederlandse jeugdselectie vormden Martijn de Veer O&O Zwijndrecht, Bram Wijnand PAX Hoofddorp en Ricardo Overmars Team 1. O&O-er Gijs Franken, Tim Zinnemers en Dante Holwijn vormden Team 2. 
De 17 jarige Martijn en de 13 jarige Gijs Franken trainen in Zwijndrecht onder Jos Eigenbrood als trainer/coach.

Het betrof een allround wedstrijd op 6 toestellen. Martijn de Veer  wist op ringen, sprong en hoog rek de hoogste scores van alle deelnemers te halen, wat hem de eerste prijs bij de meerkamp opleverde.

Ook bij de landencompetitie wist Team 1 met Martijn de Veer, Bram Wijnand en Ricardo Overmars beslag te leggen op de 1e plaats. Gijs Franken eindigde als 15e

Nationaal eremetaal voor de turners

Bij de in Alkmaar gehouden Nederlandse kampioenschappen individueel toestelturnen voor jongens en heren van de talenten- 1ste, 2de, en 3de divisie hebben onze turners een bijzondere prestatie geleverd. Onze manschappen wisten beslag te leggen op vijfendertig stuks eremetaal, waarvan twaalf nationale titels, dertien zilveren en tien bronzen medailles.

Het opmerkelijkste resultaat kwam op naam van de junior-II-turners in de 3de divisie. In de meerkamp werd het hele ereschavot bezet door O&O-turners. Sebastiaan Pel liet zich met 67,500 punten het eremetaal omhangen. Ian Wever pakte met 66.000 punten het zilver en Tristan Massie completeerde het geheel als derde met 65,400 punten. Verder veroverde Sebastiaan goud op ringen, werd Ian tweede op brug, derde op vloer en Tristan tweede op rek.De medailleoogst was verder als volgt:
1ste divisie: Thijs Oosterling -meerkamp 1ste, voltige 1ste , ringen 1ste , Bart de Ruiter – vloer 2de, ringen 2de, brug 3de (allen senior), Dennis Swinkels – voltige 1ste , sprong 2de (junior-II), Bram van Gemert – meerkamp 2de, vloer 3de, brug 2de , Yuri Visser – vloer 2de (beiden junior-I), Lance Visser – vloer 2de, rek 3de (jeugd).
2de divisie: Koen Kappetijn – meerkamp 3de, ringen 2de, brug 3de (junior-II), Stan de Looze – vloer 1ste, voltige 3de (junior-I), Thijs Eijkelenboom – meerkamp 2de , Daan Vlasboom – rek 1ste (beiden jeugd), Vigo de Jager – ringen 3de (instap).
3de divisie: Gijs Zijderveld – rek 1ste , Paul de Jongh – voltige 1ste (beiden junior-II), Bodi Winkler – vloer 2de, rek 1ste (junior-I), Siem van Vliet – ringen 1ste (pupil).
Talentendivisie: Jayden Paton – sprong 3de (pupil)

Finale tickets voor de turners

Bij de in Waalwijk gehouden NK-kwalificatiewedstrijden individueel toestelturnen hebben onze turners beslag weten te leggen op negenendertig NK-startbewijzen. Daarnaast staan zij als eerste reserve genoteerd voor nog eens elf finaleplaatsen bij eventuele afmeldingen.
Bij de senioren van de 1ste divisie kwam Bart de Ruiter met 71,300 punten als tweede uit de strijd en stelde daarmee zijn finaleplek voor de meerkamp veilig. Daarnaast plaatste hij zich voor de toestelfinales op vloer, ringen, sprong en brug en staat reserve voor het onderdeel voltige. In de zelfde klasse waren er finaletickets voor Thijs Oosterling op de meerkamp en voltige en voor Thomas van der Helm op de meerkamp, vloer en reserve ringen.
Stan de Looze had zijn kwalificatie in de junior-I-klasse van de 2de divisie. Hij liet zich met 65,100 punten het brons omhangen. Naast de meerkampfinale plaatste hij zicht verder voor de onderdelen vloer, voltige, sprong, rek en staat genoteerd met twee reserveplaatsen op ringen en brug.
Verder waren er NK-startbewijzen voor Jayden Paton – meerkamp, vloer, sprong, res. brug, Kenji Paizs – sprong, res. rek - (beiden pupil-talentendivisie), Omar F’touh – meerkamp, brug, rek (pupil-1ste div.), Lance Visser – vloer, sprong, rek, res. meerkamp (jeugd-1ste div.), Oaf de Nie – meerkamp, voltige, Yuri Visser – vloer, ringen, res. meerkamp, Bram van Gemert – meerkamp, vloer, voltige, brug, rek, (alle drie jun-I-1ste div.), Dennis Swinkels – meerkamp, voltige, ringen, sprong, brug, rek, Luuk van Waaij – voltige (beiden jun.-II-1ste div.), Kian Olthoff – res. ringen, Braylin Timas Soares – res. sprong (beiden instap-1ste div.)

Aanvullende gegevens