Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Historie! Nederlands Heren team in WK team finale

Het Nederlands Heren team heeft bij de Wereld Kampioenschappen in Doha de teamfinale behaald.

Turners Bart Deurloo, Bram Louwije, Frank Rijken, Casimir Schmidt en Epke Zonderland hebben zich bij de WK turnen in Doha als zevende geplaatst voor de landenfinale.

Het is de eerste keer dat een Nederlands mannenteam de landenfinale bereikt tijdens een WK. De elfde plek bij de WK van 2015 in Glasgow was tot nu toe het beste WK-resultaat bij de mannen. “Dit is ontzettend gaaf. Van te voren had ik hier zeker geen rekening mee durven houden. Alles moest op het juiste moment op de juiste plek vallen en dat is bij ons gelukt,” zei Van Bokhoven achteraf. 

In Doha wist het Nederlandse vijftal een stabiele wedstrijd neer te zetten die goed bleek voor een teamtotaal van 245.663 punten. Daarmee hielden ze onder andere EK-finalisten Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Spanje en Turkije achter zich. Bij de EK werd de Nederlandse ploeg nog negende. “Misschien is ons EK-resultaat wat dat betreft wel ergens goed voor geweest: we zijn na Glasgow druk bezig geweest met onze strategie richting de WK.” 

Europees kampioen Rusland (258.402) eindigde op de eerste plaats in de kwalificatiewedstrijd, nipt voor de Chinese ploeg (257.836). Regerend Olympisch teamkampioen Japan eindigde met 253.312 punten op plek drie. 

bron: kngu.nl 

Het bestuur van O&O feliciteert het gehele team en uiteraard in het bijzonder O&O turners Bart Deurloo, Frank Rijken  en coach Jeroen Jacobs. Mannen: van harte en op naar een mooie landenfinale! 

foto's: kngu.nl 

 

Boudewijn de Vries beëindigt topsportcarrière

Turner Boudewijn de Vries (27) heeft te kennen gegeven zijn topsportcarrière te beëindigen. Boudewijn de Vries, lid van onze vereniging, startte zijn internationale carrière in de Oranjeselectie in 2008 met deelname aan de Jeugd-Europese kampioenschappen, daarna nam hij als senior in 2013 deel aan de Europese Kampioenschappen in Moskou. Boudewijn heeft de KNGU vaak vertegenwoordigd bij interlandwedstrijden, worldcupwedstrijden, de Europese Kampioenschappen in 2015 en 2017 en de Wereldkampioenschappen in 2014 en 2017. Meer en meer heeft Boudewijn zich tot een voltigespecialist ontwikkeld. Daarnaast was Boudewijn een vaste waarde in de voorbereidingstrajecten voor grote toernooien in de afgelopen Olympische cyclus. Boudewijn heeft altijd een positieve bijdrage gehad in de teamvorming en was een direct aanspreekpunt voor het team vanuit zijn rol als voorzitter van de KNGU-Atletencommissie.
Boudewijn komt voor het laatst in actie bij de Nederlandse kampioenschappen die op 26 en 27 juni a.s. in de Rotterdamse Ahoy gehouden worden.

Lees meer: Boudewijn de Vries beëindigt topsportcarrière

O&O turners in kernteam Tokyo

Bondscoach Bram van Bokhoven heeft de Oranjeselectie bepaald die samen de voorbereiding ingaan voor de Olympische Zomerspelen in Tokyo in 2020. De selectie volgt op de ‘Nationale Test’, die afgelopen weekend plaatsvond.
De Oranjeselectie bestaat uit drie onderdelen, te weten het Kernteam Tokyo (KTT), Specialistenteam Tokyo (STT) en Instroomteam Tokyo (ITT). Het Kernteam bestaat uit acht turners die zich samen voorbereiden op de teamkwalificatie voor de Olympische Zomerspelen in 2020. In het Kernteam zijn onze turners Anthony van Assche, Bart Deurloo en Frank Rijken opgenomen. Boudewijn de Vries maakt deel uit van het Specialistenteam.

Bij deze keuze van het kernteam van 8 turners is gekeken naar de eigen prestaties bij de vooraf overeengekomen toestellen en oefeningen en ook nadrukkelijk naar de inpasbaarheid binnen het team in aanloop naar Tokyo 2020. Aan het einde van het jaar zal er wederom een test plaatsvinden waar turners die nu nog niet zijn opgenomen of zijn afgevallen, zich alsnog in de selectie kunnen turnen.

De 8 turners van het kernteam vormen de voorlopige EK-trajectselectie. De uiteindelijke afvaardiging naar de Europese Kampioenschappen wordt in week 27 bekend gemaakt, na de twee kwalificatiewedstrijden tijdens de NK in Rotterdam (23/24 juni) en in Heerenveen (30 juni). De Europese Kampioenschappen vinden plaats van 9 tot en met 12 augustus in Glasgow.
De voorbereiding voor Tokyo verloopt onder meer via de continentale en mondiale kampioenschappen Turnen in 2018 en 2019. Deze kampioenschappen vinden plaats in Glasgow (EK 2018), Doha (WK 2018), Szczecin (EK 2019) en Stuttgart (WK 2019).

Opnieuw succes voor Bart Deurloo

Bart Deurloo heeft in Morges (Zwitserland) bij het Mémorial Arhtur Gander toernooi opnieuw beslag weten te leggen op internationaal eremetaal. In een sterk bezet toernooi veroverde hij met 56,300 punten knap het brons achter de Oleg Verniaiev (Ukraine)die het goud voor zich opeiste en Marcel Nguyen (Duitsland) die het zilver pakte.

De turners verwerkten een vierkamp naar keuze. Bart had ingeschreven op de onderdelen vloer, voltige, sprong en rek. Op rek kwam Bart 14,500 punten als beste uit de strijd. Op vloer noteerde hij met 13,700 punten een keurige tweede plaats en met een gelijke score op voltige eindigde hij als derde. Zijn sprong werd gewaardeerd met 14,400 punten, goed voor een vijfde plaats.

Aanvullende gegevens