Turnen heren

De jongens en heren selectie komt uit in verschillende regionale -, nationale - en internationale wedstrijden.

O&O werkt nauw samen met Top Artistic Gymnastics (TAG).


 

Turners goed op weg

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap zijn onze turners in de eerste landelijke ontmoeting goed van start gegaan. De meeste turners waren als gevolg van de prestaties van het vorige seizoen doorgestroomd naar een hogere categorie en/of divisie. Desondanks konden zij zich toch te meten met de nieuwe concurrentie en wisten zij zich allemaal te plaatsen voor de volgende ronde.
Ryantho Sodihardjo wist in de 3de divisie met 64,300 punten het brons te veroveren.


Bij de junioren-I van de 2de divisie kwam Daan Vlasblom slechts 0,1 punt te kort voor het podium. Met 66,500 punten eindigde hij op de vierde plaats. Een vierde plaats was ook weggelegd voor Ian Wever in de junior-II categorie-2de divisie. Zijn score bedroeg 64,800 punten. Hij werd op de hielen gevolgd door zijn ploeggenoot Bodi Winkler die met 64,567 punten vijfde werd. Koen Kappetijn noteerde met 67.700 punten een keurige 5de plaats bij senoren-2de divisie. Bij de pupillen 1ste divisie eindigde Omar F’touh boven in. Zijn score van 67,700 punten was goed voor een zesde plaats.
Verder wisten zich te plaatsen voor de volgende ronde Luuk van Waaij (sen.-2de div.), Braylin Timas Soares (pup.1ste div.), Paul de Jongh, Sebestian Pel, Tristan Massie (allen jun.-II-2de div.), Levi Pot, Salaheddine Benchikhi, Soulaiman Tajjiou, Robin Renema (allen jeugd-2de div.), Jelle van der Zouwen (jun-II-3de div.), Stijn Ammerlaan, Fjodor Massie, Olivier Kijkuit (allen jeugd-3de div.) en Frank Scheffer (junior-1-3de div.).

Turners geplaatst voor kwart finale NK

Onze jongens 2de en 3de divisie hebben zich allemaal weten te plaatsen voor de NK-kwartfinale. Zij kwamen tot deze prestatie op de door ons zelf in de Develhal georganiseerde districtsplaatsingswedstrijd.
Daarbij wisten de turners beslag te leggen op het nodige eremetaal. In de categorie instap 2de divisie was op het goud na alle overige te vergeven medailles voor onze mannen. Olivier van Musscher pakte met 103,600 punten het zilver, gevolgd door Dane Lopes die zich het brons liet omhangen. Hij turnde 102,950 punten bijeen. Door de grote deelname in deze categorie waren ook medailles voor de vierde en vijfde plaats. De medaille voor de vierde plaats was met 101,300 punten voor Niek Melkert en voor vijfde plaats met 100,150 punten kwam op naam van Finn Frederiksz.


In klasse pupil 1ste divisie was het goud voor Omar F’touh. Zijn score kwam uit op 96,00. In deze categorie kwam Braylin Timas Soares als vijfde uit de strijd.


Verder drongen tot kwartfinale door: Luc van Boxtel, Levi Kant, Jay van Zijderveld, Dion Middelveld, Floor de Jonge en Vigo de Jager.
De benjamins 1ste divisie kennen gezien de leeftijd geen landelijke wedstrijden. Voor Bas Melkert was het daardoor zijn laatste wedstrijd van dit seizoen. Hij kwam slechts 0,35 punten tekort voor ereschavot. Met 100,00 punten eindigde hij op de vierde plaats.

Jongens goed van start

In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap zijn onze turners voorgeschreven oefenstof 2de divisie bij de in Zoetermeer gehouden 1ste plaatsingswedstrijd binnen het district Zuid-Holland goed van start gegaan.
In de categorie instap eiste Olivier van Musscher met 101,750 punten het zilver op, op de hielen gezeten door zijn clubgenoot Niek Melkert die met 101,450 punten het brons liet omhangen. Vanwege de grote deelname was er ook een medaille te verdienen voor de vierde plaats. Deze werd bemachtigd door Luc van Boxtel. Zijn puntentotaal kwam uit op 100,750. Dane Lopes werd 6de en Finn Frederiksz 8ste.


Bij de benjamins kwam Bas Melkert in actie. Hij turnde een solide wedstrijd in pakte met 98,950 punten het zilver.

Zilver voor Bas

Bij de pupillen werd Vigo de Jager verdienstelijk 5de en Floor de Jonge 6de.

Eremetaal voor de jongens

Bij de in Waddinxveen gehouden districtskampioenschappen voor jongens voorgeschreven oefenstof hebben de turners beslag gelegd op het nodige eremetaal.
In de categorie instap van de 2de divisie was met 104,200 punten de districtstitel voor Dane Lopes. Zijn clubgenoot Niek Melkert eiste hierbij met 101,100 punten het brons op.

Olivier van Musscher kwam hiervoor slechts 1,00 punt te kort. Hij werd met 100,100 punten vierde.
Bij de pupillen van de 1ste divisie was het goud voor Omar F’touh. Hij kwam tot een totaalscore van 97,750 punten. Het zilver in deze klasse was voor Braylin Timas Soares.

Goud was er ook voor Sep Westerveld. Hij kwam uit bij instappers van de 1ste divisie en scoorde 100,350 punten.
Tot slot was er met 87,700 punten brons voor Floor de Jonghe (pupil – 2de divisie) en met 97,650 punten brons voor Bas Melkert (benjamin – 1ste divisie)

Aanvullende gegevens