Turnen dames

De meisjes en dames selectie komt uit in verschillende regionale - en nationale wedstrijden in de 1e, 2e, 3e, 4e divisie.

Wedstrijdgroep N2 voorgeschreven oefenstof - onderleiding van Karlijn
Wedstrijdgroep N1 voorgeschreven en keuze oefenstof(1e en eredivisie) - onderleiding van Angelique en Jacky
Wedstrijdgroep keuzeoefenstof 1e en 2e divisie - onderleiding van Denise

Voorbereidend selectie - onderleiding van Stephanie en Joyce

Vier districtstitels voor de dames

Bij de in Amsterdam gehouden districtskampioenschappen individueel toestelturnen voor meisjes en dames 4de divisie hebben de turnsters beslag weten te leggen op vier districtstitels.
Imara Kornelisse nam daarvan twee titels voor haar rekening. In de toestelfinales van de jeugd-1-categorie werd zij districtskampioen op de onderdelen balk en brug. Daarnaast liet zij zich een meerkamp medaille omhangen voor haar vierde plaats. Deze werd extra uitgereikt vanwege het groot aantal deelneemsters. Haar puntentotaal bedroeg 49,422 punten.


In de instapklasse bond Nynke Mourik de strijd aan op het onderdeel balk. Na een spannende strijd eiste zij de districtstitel op.

In de categorie pupil-2 revancheerde Bente van Winden zich op het onderdeel vloer. Wat zij in de meerkamp liet liggen pakte zij dubbel en dwars op in de toestelfinale en liet zich de titel niet meer ontglippen.

Sabrina Weijer pakt goud

Bij de in Rotterdam gehouden halve finale Nederlands kampioenschap individueel toestel turnen meisjes en dames heeft Sabrina Weijer in de senior categorie van de 2e divisie met 47.000 punten beslag weten te leggen op het goud.


Met dit resultaat plaatste zij zich voor nationale eindstrijd. Bij de toestelfinales drong zij door op het onderdeel brug. Bij de jeugd-N3 van de 2e divisie miste Ramona van Lent met haar vierde plaats net het podium. Haar score kwam uit op 52,517 punten. Met dit resultaat plaatse zij zich wel voor de allround finale, alsmede voor de toestellen brug en balk.

Goud voor Esmee Snijder

Bij de in Leusden gehouden NK-halve-eindstrijd individueel toestelturnen meisjes en dames 2de en 3de divisie heeft Esmee Snijder beslag weten te leggen op het goud van de categorie jeugd-N4. Haar puntentotaal kwam uit op 51,259
Met dit resultaat drong zij door tot de nationale eindstrijd allround. Daarnaast verzekerde zij zich van de finale tickets voorde toestelfinales brug en balk.


Gwen Bakker drong in de jeugdcategorie met 44,567 punten eveneens door tot het Nederlands kampioenschap allround. Bij de pupillen-1-N3 was het Dunya Bezemer die het startbewijs bemachtigde op het onderdeel sprong.


In de 2de divisie – senior werd er flink strijd geleverd voor de finaleplaatsen. Lisa Hendrikse pakte uiteindelijk met 46,783 het brons waarmee zij zich verzekerd wist van NK-deelname.

Rayon Turncompetitie

Zaterdag 30 maart vond in de turnhal aan de Uilenvliet de Rayon turncompetities voor meisjes en dames een tweede treffen plaats.
Bij teams met de voorgeschreven oefenstof werd ereschavot een O&O-onsje. Team-1 bestaand uit Amber Wehrman-Krieger, Bente van de Winden, Emma de Man, Imre Kornelisse en Nynke Mourik kwam met 152,325 punten als beste uit de strijd.

 

Team-3 samengesteld met Amy Mc Murray, Milia Lopez, Nikola Plak, Romy Smouter en Sterre Been werd tweede met 148,100 punten. Team-2 met de turnters Abby Augustien, Femke Knijnenburg, Jeanine van der Meulen, Laura Hensen, Minke Schouten en Sarah Koster completeerde het geheel met de derde derde plaats. Haar puntentotaal kwam uit op 145,65.


De pre-stap-meisjes turnen een individuele competitie. In dit klassement ging de winst met 48,20 punten naar Elin Buijink. Defne Dal werde 3de, Nienke van Eijk 4de, Ella van Veelen 5de, Joëlle Quist 6de.


Moest bij de keuze oefenstof O&O-2 bestaande uit Annemijn Grit, Corine van Strien, Day Grinuva, Divinia Moreauw, Karin Hoekstra, Lisa Schouten, Merel Heezen en Merel Kerkhof in het eerste treffen de winst laten aan OKK-Ridderkerk-1 deze keer was O&O-2 die aan het langste eind trok. Het puntentotaal kwam uit op 129,500. O&O-2 werd met 122,000 vijfde. In dit team kwamen tot actie Anne Bezemer, Daphne Schellen, Elise Biemond, Kimberley Nugteren, Layla Voerman, Leanne Barendrecht en Kiara van Brouwer-Gonzenbach.

Aanvullende gegevens