Turnen dames

De meisjes en dames selectie komt uit in verschillende regionale - en nationale wedstrijden in de 1e, 2e, 3e, 4e divisie.

Wedstrijdgroep N2 voorgeschreven oefenstof - onderleiding van Karlijn
Wedstrijdgroep N1 voorgeschreven en keuze oefenstof(1e en eredivisie) - onderleiding van Angelique en Jacky
Wedstrijdgroep keuzeoefenstof 1e en 2e divisie - onderleiding van Denise

Voorbereidend selectie - onderleiding van Stephanie en Joyce

Tweemaal goud voor Naomi Visser

In het Belgische Gent heeft Naomi Visser, lid van onze vereniging en trainend bij Topsport Noord in Heerenveen, met het nationale team bij de Flanders International Team Challenge het goud veroverd. De Nederlandse ploeg verder bestaand uit de turnsters Sara van Disseldorp, Vera Jonker, Lieke Wevers en Laura de Witt kwam na een sterke wedstrijd tot 159.429 punten. Daarmee bleven zij Australië (159.296) nipt voor. België eindigde met 156.962 punten op de derde plek.

In het individuele meerkampklassement wist Naomi Visser met haar sterke optreden het goud voor zich op te eisen. Haar puntentotaal kwam uit op 54.533. Visser viel vooral op aan het onderdeel brug (14.100). In Gent hield ze de Belgische Nina Derwael (53.898 punten) achter zich. De Australische Georgia Godwin greep met 52.265 punten het brons.

Successen op twee toernooien

Onze turnsters individueel toestelturnen hebben voorbije weekend deelgenomen aan een tweetal toernooien. Bij het IAG-toernooi in ’s-Hertogenbosch kwam Lisa Hendriks als beste uit de strijd. Bij de Haagse Donar Cup was Marit van Efferen met vijf medailles de succesvolste deelneemster.
In Den Bosch kwam Lisa Hendriks uit in de categorie senior van de 2de divisie. Met een score van 47,484 punten liet zij haar concurrente Nele Hansen met bijna 1,5 punten verschil achter zich en eiste met dit resultaat het goud op.


In Den Haag was het voor onze afvaardiging een prijzenregen. Met vijf medailles liet vooral Marit van Efferen van zich spreken. In de meerkamp van de categorie pupil-2-N3 kwam zij met 53,700 punten als beste uit de strijd. Daarbij legde zij beslag op het goud van brug en vloer, op het zilver van sprong en het brons van balk. In deze zelfde categorie was het brons van sprong voor Suzanne Esmeijer.


In de categorie pupil-1-N3 werd Dunya Bezemer in de meerkamp derde en tweede op vloer en sprong. Abigail Koch liet zich het zilver van balk omhangen. In de klasse jeugd-2 – 3de divisie ging Gwen Bakker met het meerkamp goud aan de haal. Een gelijk resultaat boekte zij op vloer en werd verder tweede op brug. In deze categorie behaalde Morgan van Kriekingen brons op de meerkamp en goud op de brug. Anouk Tieman veroverde het zilver van vloer en Quinty Joner het brons van balk.

Bij de junioren van de 3de divisie werd Milou van Schijndel in de meerkamp derde en eerste op vloer, Serra Potters eerste op brug en derde op vloer, Suzanne van Alebeek tweede op brug.

Ramona van Lent Nederlands kampioen

Bij de in Duiven gehouden Nederlandse kampioenschappen individueel toestelturnen meisjes en dames is Ramona van Lent  in de jeugd-N3-categorie Nederlands kampioen geworden op het toestelonderdeel balk. Daarnaast veroverde zij het brons in de meerkampfinale.

Ramona pakte op balk het goud met een score van 13,100 punten. In de toestelfinale brug eindigde zij met 14,300 punten op een vijfde plaats. In de meerkamp turnde Ramona een stabiele wedstrijd. Zij verzekerde zich van het nationale brons met puntentotaal van 52,891.

Melanie Stout plaatst zich voor het NK

Zondag 19 mei j.l. heeft O&O-turnster Melanie Stout zich geplaatst voor het NK turnen op 22 juni in het Rotterdamse Sportpaleis Ahoy’.
De twaalfjarige Melanie komt dit jaar voor het eerste uit in de jeugd-1 categorie op eredivisieniveau. Na de verplichte oefenstof gaat zij nu voor het eerst keuze-oefenstof turnen. Zij turnt hierbij volgens het internationale FIG reglement, wat ook voor de senior dames geldt. De komende weken zijn er nog twee kwalificatiewedstrijden. Op één van de drie kwalificatiewedstrijden moet de turnster 40,000 of meer scoren om zich te plaatsten voor de NK. Met haar score van 42,267 van afgelopen zondag heeft Melanie aan deze eis voldaan en zich daarmee direct geplaatst voor de eindstrijd.
Een knappe prestatie na een langdurige blessure aan de groeischijven van haar beide hielen. Gedurende anderhalf jaar heeft zij daardoor geen meerkamp kunnen turnen.

Aanvullende gegevens