Turnen dames

De meisjes en dames selectie komt uit in verschillende regionale - en nationale wedstrijden in de 1e, 2e, 3e, 4e divisie.

Wedstrijdgroep N2 voorgeschreven oefenstof - onderleiding van Karlijn
Wedstrijdgroep N1 voorgeschreven en keuze oefenstof(1e en eredivisie) - onderleiding van Angelique en Jacky
Wedstrijdgroep keuzeoefenstof 1e en 2e divisie - onderleiding van Denise

Voorbereidend selectie - onderleiding van Stephanie en Joyce

Suzanne Kunsel Rayonkampioen

Bij de in Hendrik Ido Ambacht gehouden Rayonkampioenschappen individueel toestelturnen meisjes en dames is  onze turnster Suzanne Kunsel in de categorie senior-D rayonkampioen geworden.

Suzanne turnde zich naar het goud met een fraaie score van 44.350 punten. Haar clubgenote Karin Hoekstra liet zich met 42.700 punten het zilver omhangen.

Bij de junioren-E kwam Day Grinuya slechts weinig te kort voor het eremetaal. Zij werd met 43,475 punten vierde. Een zelfde lot onderging Elianne Stehouwer bij de senioren-C. Ook voor haar een vierde plaats met 42,550 punten.

Gelijktijdig vond in Amsterdam de districtsfinale van Zuid-Holland plaats. Wij waren daarbij in de categorie instap-D-1 vertegenwoordigd door Marit van Efferen. Op het onderdeel vloer kwam Marit als beste uit de strijd. Door pech op de balk belandde Marit in het allroundklassement in de middenmoot.

 

O&O-onderonsje in de turncompetitie

De meisjes/damesselectie toestelturnen heeft optimaal gepresteerd in de turncompetitie van Rayon Dordrecht en omstreken. Na de afsluitende competitiewedstrijd waren de eerste drie plaatsen bij de keuze oefenstof voor de O&O-formaties.

O&O-3 bestaande uit de turnsters Brenda Schippers, Elianne Stehouwer, Faye Bax, Milou Antheunisse, Milou van Schijndel, Naomi van der Vliet, Suzanne van Alebeek pakte de kampioenstitel.

Hel zilver was voor O&O-4. Deze ploeg was samengesteld met de turnsters Annemijn Gril, Anna Rosmulder, Denise Leijten, Jara van Dijk, Joan Kouwenhoven, Marit Kooiman, Serra Potters, Suzanne Kunsel.

O&O-1 met de turnstersDivinia Moreauw, Ellen den Uijl, Karin Hoekstra, Leanne Barendrecht, Merel Heezen, Suzanne Tol, Terry van Leeuwen, Lisa Schouten verraste vriend en vijand en completeerde het O&O-succes met het brons.

Ook bij de verplichte oefenstof was O&O niet onbetuigd. Ook hier wisten wij een plek op het ereschavot te bezetten. O&O-3, geformeerd met Caithlyn van Rijswijk, Imara Kornelisse, Kiara  Brouwer van Gonzenbach, Marit van Efferen, Merel Kerkhof, Raiza de Camps turnde zich naar het zilver.

Bij de individuele competitie van de pré-instappers was Sarah Koster de sterkste en pakte het goud. Emma de Man en Vera Ammerlaan eindigden beiden op de tweede plaats en kregen het zilver omgehangen.

 

 

Naomi Visser in de vloerfinale op het JEK

Bij de in het Zwitserse Bern gehouden Jeugd-Europese-Kampioenschappen turnen heeft Naomi Visser zich geplaatst voor de toestelfinale vloer.
De veertienjarige Naomi dwong dit toestelfinale-ticket af met haar fameuze vloeroefening. Haar optreden werd door het internationale jurykoppel gewaardeerd met een eindscore van 13,433 punten. In de finale bindt Naomi de strijd aan met de Russinnen Elena Eremina en Uliana Perebinosova, de Roemeense turnsters Olivia Cimpian en Denisa Golgota, de Britse turnsters Alice Kinsella en Megan Parker, alsmede Alisson Lapp uit Frankrijk.

De vloerfinale vindt plaats op zondag 5 juni van 16:00 tot 17:20. Naomi turnt als vierde met nummer 88.

Het Oranjeteam verder bestaande uit Juliette Berens, Bogumila Rossen, Marieke van Egmond en Sanna Veereman eindigde in het landenklassement met 156,729 punten op een fraaie negende plaats.

Meer info: (J)EK in Bern

OBTK voorgeschreven oefenstof D1

 Op 14 – 15 – 16 mei werden de Open Bredase Turnkampioenschappen gehouden.

Voor O&O turnde veel meisjes/dames dit weekend op dit toernooi.

 

Voor de meisjes uit de voorgeschreven oefenstof D1 waren de wedstrijden op zondag 15 en maandag 16 mei.

Lees meer: OBTK voorgeschreven oefenstof D1

Aanvullende gegevens