Turnen dames

De meisjes en dames selectie komt uit in verschillende regionale - en nationale wedstrijden in de 1e, 2e, 3e, 4e divisie.

Wedstrijdgroep N2 voorgeschreven oefenstof - onderleiding van Karlijn
Wedstrijdgroep N1 voorgeschreven en keuze oefenstof(1e en eredivisie) - onderleiding van Angelique en Jacky
Wedstrijdgroep keuzeoefenstof 1e en 2e divisie - onderleiding van Denise

Voorbereidend selectie - onderleiding van Stephanie en Joyce

WK finales voor Naomi Visser

Naomi Visser heeft zich bij de in Stuttgart gehouden Wereld Kampioenschappen Turnen met het Oranjeteam weten te plaatsen voor de ploegenfinale. Als enige Nederlandse turnster heeft zij zich daarbij ook weten te plaatsen voor de individuele eindstrijd.Met het Team-NL, verder bestaande uit Eythora Thorsdottir, Tisha Volleman en de tweeling Lieke en Sanne Wevers, wist de bij Topsport-Noord trainende Naomi een totaalscore neer te zetten van 162,663 punten waarmee de turnsters zich als zesde plaatsten voor de finale.
Individueel turnde Naomi 53,231 bijeen en gaat als 21ste op de geschoonde lijst de eindstrijd aan. Zij bouwde haar totaal op met 13,933 punten op sprong, 13,466 punten op brug, 12,466 punten op balk en 13,366 punten op vloer.

WK-ticket voor Naomi Visser

Met haar sterk optreden bij de in Heerenveen gehouden interland met Spanje, Zwitserland en Hongarije heeft Naomi Visser zich verzekerd van een startbewijs voor deelname aan de aanstaande Wereldkampioenschappen. Deze vinden plaats van 4 t/m 13 oktober in Stuttgart (Duitsland).
Bij deze vierlanden-ontmoeting kwam de bij Topsport-Noord trainende Naomi met een puntentotaal van 54,666 als eerste uit de strijd. Deze totaalscore bouwde zij op met 14,033 op sprong, 13,833 op brug, 13,367 op balk en 13,433 op vloer. Voor het teamtotaal (de drie besten per toestel) waren Naomi’s scores van groot belang. Alle vier telden mee voor het ploegresultaat.Het Oranje team verder samengesteld met Eythora Thorsdottir, Lieke en Sanne Wevers en Vera van der Pol won overtuigend dit internationale treffen. Met een puntentotaal van 163,166 bleef de Nederlandse ploeg Spanje ruim voor. Spanje kwam tot een eindscore van 156,534 die daarmee als tweede eindigde. Zwitserland werd derde met 156,033 punten en Hongarije vierde met 149,133 punten.

Districtsfinale D1

Voorbije zaterdag vond in Woerden de districtsfinale Zuid-Holland individueel toestelturnen meisjes plaats.
Tot deze districtsfinale waren in de categorie instap-D1 doorgedrongen Sylvie Quist en Nynke Mourik. Als reserve stond Sophie van der Hoeven genoteerd. Voor haar helaas geen uitvallers en kon zij haar clubgenootjes alleen maar supporten.
De beide jeugdige turnsters konden zich prima meten met de overige deelneemsters. Ondanks een zeer goede geturnde wedstrijd was er voor hen geen eremetaal. Sylvie kwam tot een fraaie score van 51,859 punten en Nynke turnde 51,617 punten bijeen.

Europese Spelen voor Naomi Visser

Van 21 tot en met 30 juni vindt in Minsk de tweede editie van de Europese Spelen plaats. Ongeveer 4000 sporters uit 50 landen nemen in 15 takken van sport deel in Wit-Rusland. De officiële opening is op vrijdag 21 juni om 21.00 uur

Namens Nederland zal onze turnster Naomi Visser deel nemen aan dit internationaal sportevenement. Op 27 juni komt Naomi voor het eerst in actie bij de allround kwalificatiewedstrijd. Wanneer zij zich weten te kwalificeren zal zij opnieuw de strijd aanbinden in de allround finale op zaterdag 29 juni, alsmede bij de toestelfinales van 30 juni.

Aanvullende gegevens