Welkom bij O&O Zwijndrecht, "Sporten doe je bij O&O"

Vertrouwenscontactpersonen (VCP)

O&O wil dat iedereen in een aangenaam en veilig sportklimaat zijn of haar sport kan beoefenen. Wanneer je je niet prettig voelt over een situatie, bijvoorbeeld door het gedrag van trainers, (mede)sporters of anderen binnen de club, dan wil O&O dat graag weten.

Natuurlijk kun je hiervoor terecht bij het bestuur. Maar soms is het fijn om in vertrouwen over jouw situatie te praten. Bij O&O hebben we twee vertrouwenscontactpersonen bij wie je hiervoor terecht kunt: Daniëlle Strijbosch en Frank Thies.

Wat doet een vertrouwenscontactpersoon (VCP)?
De vertrouwenscontactpersoon is het eerste aanspreekpunt voor iedereen die te maken heeft met ongewenst of grensoverschrijdend gedrag, of hier een vraag over heeft. Dit kan van alles zijn. Denk bijvoorbeeld aan agressie, bedreiging, belediging, discriminatie, (seksuele) intimidatie, mishandeling of pesten, maar ook doping of matchfixing.

Een gesprek met de vertrouwenscontactpersoon is vertrouwelijk. Hij of zij biedt een luisterend oor, geeft raad en helpt je zoeken naar mogelijkheden om de situatie op te lossen. De vertrouwenscontactpersoon kan je doorverwijzen naar de juiste experts of je helpen bij mogelijke vervolgstappen. Bijvoorbeeld voor het indienen van een klacht bij de vereniging, sportbond of politie. Maar je kunt ook gewoon even met hem of haar praten.

Daarnaast adviseert de vertrouwenscontactpersoon de vereniging op regelmatige basis om preventieve maatregelen te nemen.

Contact opnemen (voor een vertrouwelijk gesprek)
Heb jij vragen of wil je je verhaal kwijt over gebeurtenissen bij O&O die je als niet-prettig hebt ervaren? Of ben je getuige geweest van een onprettige situatie? Blijf er niet mee rondlopen. Daniëlle of Frank helpt je graag verder.

Je kunt hen benaderen door een kort berichtje te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je hoeft hierin nog niet te vertellen waar het over gaat. Er wordt snel contact met je opgenomen om een afspraak in te plannen.

Graag stellen we ons even voor:

VertrouwensContactPersonen Frank Thies en Danielle Strijbosch

Mijn naam is Daniëlle Strijbosch, 32 jaar oud en woonachtig in Zwijndrecht. Ik ben getrouwd, waardoor sommigen mij wellicht beter kennen als Daniëlle Kuikman. Ik heb vroeger zelf geturnd binnen O&O, ben 10 jaar actief geweest als trainster en ondertussen zijn mijn 3 kinderen ook bekend met de peutergym van O&O.

Als vertrouwenscontactpersoon van O&O wil ik voor alle huidige leden graag een toegankelijk aanspreekpunt zijn.

Mijn naam is Frank Thies, 35 jaar oud en woonachtig in Utrecht. Ik heb tot mijn 23ste geturnd bij O&O, heb jarenlang (jeugd)activiteiten georganiseerd en ben daarnaast zo’n 10 jaar trainer geweest bij voornamelijk recreatiegroepen.

Als vertrouwenscontactpersoon wil ik mijn bijdrage leveren aan een veilige en gezonde sportomgeving binnen de vereniging die ik nog steeds een warm hart toedraag.

Vertrouwenscontactpersoon KNGU
Als je liever contact hebt met een vertrouwenscontactpersoon van de KNGU, is dit ook mogelijk. Meer informatie daarover vind je hier.

Evenementen

Jaarlijks worden er verschillende gymnastiek- en turnevenementen door O&O georganiseerd;

20 t/m 25 september  Vrienden- en vriendinnenweek
25 september            Turn instuif

'Oerleden'

O&O kent een flink aantal leden die 40 jaar of langer lid zijn, onze 'Oerleden'. Dit zijn:

 

Lid sinds

Mevrouw L. Tempelaar (Lenie)

1-5-1948

Mevrouw P. Kortman (Nel)

1-1-1953

Mevrouw W. in 't Veld (Wil)

1-1-1953

De heer J. Visser (Joop)

10-10-1954

Mevrouw C. Valk (Corrie)

1-1-1959

Mevrouw N. Schneiders (Nel)

1-1-1960

De heer J. Valk (Jan)

1-1-1960

De heer B. van der Linden (Bert)

1-1-1961

Mevrouw P.W. den Hartog (Pauline)

5-9-1961

Mevrouw C. van de Velde (Corrie)

1-1-1962

Mevrouw J. Kalis (Coby)

1-1-1964

Mevrouw A. Teirlinck (Anke)

1-1-1964

Mevrouw I. Breur (Ina)

1-9-1965

De heer R.P. Dingemanse (Ronald)

1-9-1965

De heer J. Speelman (Joop)

1-1-1968

De heer R.A. Schellen (Robert)

1-1-1969

De heer J. Speelman (Jan)

9-11-1969

De heer R. Speelman (Ron)

1-3-1970

Mevrouw M. Groeneweg (Marjan)

29-7-1970

De heer H. de Geus (Henri)

1-5-1971

De heer C. Molendijk (Cees)

1-9-1971

De heer A.V.J. Niessen (André)

1-10-1972

De heer A.J.M. van der Vaart (Guus)

1-10-1972

De heer M.A. Leurs (Marc)

1-4-1973

Mevrouw N.H. Pijl (Netty)

21-5-1974

Mevrouw M.J. Koster (Marianne)

2-3-1976

Mevrouw N.E. Collee (Nicole)

15-12-1976

Mevrouw G. Schouwstra-Slob (Greet)

1-4-1977

Mevrouw L. Boon-in 't Veld (Leantine) 1-10-1977
De heer A. in 't Veld (Arnold) 5-11-1977

 

 

Nationaal eremetaal

Onze selectie-afdelingen hebben deelgenomen aan een drietal Nederlandse kampioenschappen en hebben daarbij beslag weten te leggen op een groot aantal eremetaal.

Het leeuwendeel van deze nationale successen kwam op het conto van de jongens/herenselectie. Bij de in Waalwijk gehouden NK-titelstrijd voor de talenten- 1ste, 2de en 3de divisie veroverden onze mannen maar liefst achttien gouden, achttien zilveren en dertien bronzen medailles.

De medailles werden omgehangen bij:

Kenji Paizs (zilver – brug), Soulaiman Tajjiou (brons – vloer), Mitchel de Haas (zilver –brug), Gijs Franken (brons – allround, zilver – vloer en ringen, goud – sprong en brug), Omar F’touh (zilver – rek), Jayden Paton ( zilver – vloer), Yuri Visser ( zilver – vloer), Bram van Gemert (goud – allround, zilver op voltige en brug, brons – vloer), Jelle van der Zouwen (brons – allround, vloer en voltige, goud –brug), Luuk Huernink ( goud – allround, voltige, ringen en rek, zilver – brug), Luuk van Waaij ( brons – rek), Dennis Swinkels ( zilver – allround en voltige), Koen Kappetijn (brons – rek), Ruben Reedijk ( goud – vloer, zilver – sprong en brug), Gijs Zijderveld ( zilver – brug), Jelle van der Lans (goud sprong, brug en rek), Thomas Kok ( brons – allround en brug, zilver – rek), Thomas van der Helm, brons – vloer, zilver sprong), Thijs Oosterling (goud – brug en rek, zilver  - voltige, brons – allround, vloer  en ringen), Jordy Hagestein (goud – allround en brug), Rens Hoofs (goud – vloer en sprong, brons – ringen)

 

De meisjes/damesselectie van de 1ste divisie bonden de strijd aan in Duiven.

Vicky Vercauteren pakte bij de senioren het zilver van spong, Esmé van Geldorp bij de junioren het zilver van brug en Desiree Storm het brons van sprong. Faye Boorsma kwam bij de senioren op balk net iets tekort en werd vierde, evenals Liz Gelderblom die bij de junioren-balk tot een gelijk resultaat kwam.

Deandra de Camp turnde in Duiven haar 3de kwalificatiewedstrijd. Met haar resultaat plaatste zij zich voor het NK van volgende week in het Rotterdamse-Ahoy.

De RG-selectie kwam in actie bij de in Dordrecht gehouden nationale eindstrijd op B-niveau. Het beste resultaat kwam op naam van Tessa de Vroomen. Zij eiste bij de junioren met 36,950 punten het brons op. Noa Reijmers werd met 39,850 punten verdienstelijk vijfde.

Tevens werden de onderdeelfinales van het A-niveau verwerkt. Estée Kraaijeveld had zich geplaatst voor de onderdelen hoepel en bal. Op beide onderdelen kwam zij slechts 0,10 punten tekort voor het ereschavot en eindigde tot tweemaal toe op de vierde plaats.

Vertrouwenscontactpersoon (VCP)

Al heel wat jaren heeft O&O een VertrouwensContactPersoon (oftewel afgekort VCP) binnen de club aangesteld. Omdat niet iedereen weet wat een VCP doet én omdat niet iedereen mij kent, wil ik graag van de gelegenheid gebruik maken om mijzelf kort voor te stellen en iets meer te vertellen over wat een VCP binnen een sportvereniging kan betekenen.

 

Graag stel ik mij voor:
Mijn naam is Esther Stoop, 47 jaar oud en woonachtig in Zwijndrecht. Ik ben getrouwd en heb een zoon van 12 jaar. Tijdens de nieuwjaarsreceptie dit jaar ben ik gehuldigd voor mijn 40-jarig lidmaatschap van O&O, dus ik ‘volg’ de club al een tijdje. Als jong meisje startte ik met turnen in de Prins Bernhardstraat, mocht al snel naar de selectie, heb individueel aan heel veel wedstrijden door het land deelgenomen. Heel leuk ook waren de uitwisselingen met Norderstedt, het Gymnastrada in Amsterdam en de toen nog jaarlijkse turnshows. Verder heb ik gejureerd bij het dames-turnen in de regio en ben enkele jaren actief geweest als bestuurslid. Op dit moment ben ik niet sportief bij O&O actief, maar verzorg nog de nieuwsbrief voor de leiding/commissies en ben VertrouwensContactPersoon (VCP).

Wat is een VertrouwensContactPersoon (VCP)?
Een VCP is binnen de sportvereniging het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met ongewenst / grensoverschrijdend gedrag. Dit kan van alles zijn, denk hierbij bijvoorbeeld aan pesten, belediging, discriminatie, agressie, (seksuele) intimidatie, bedreiging, mishandeling, doping, matchfixing, etc. Een gesprek met de VCP is vertrouwelijk.
De VCP fungeert als eerste opvang voor leden (sporters, ouders van sporters, toeschouwers, kaderleden, vrijwilligers, bestuur) met een klacht of een vraag over grensoverschrijdend gedrag. Ze bieden een luisterend oor, geven raad en verwijzen door voor geschikte hulp. Daarnaast kunnen ze de vereniging adviseren/stimuleren om preventieve maatregelen te nemen.

Verschil tussen Vertrouwenspersoon (VP) en VertrouwensContactPersoon (VCP)
De vertrouwenscontactpersoon (VCP) zal zelf niet inhoudelijk de klacht behandelen, maar jou de weg naar een goede oplossing proberen aan te geven. De vertrouwenscontactpersoon is op de hoogte van de mogelijkheden die er zijn om hulp te krijgen. Zij kunnen je informeren over de procedures en mogelijk vervolgstappen of je doorverwijzen naar een gespecialiseerde vertrouwenspersoon (VP) of adviseur van het vertrouwenspunt sport van NOC*NSF. Deze vertrouwenspersonen zijn getraind om de inhoudelijke begeleiding te geven.

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Vakantierooster

Vakantierooster 2023-2024

Zomervakantie 2023: 8 juli t/m 20 augustus 2023

Herfstvakantie 14 oktober t/m 22 oktober 2023
Kerstvakantie 23 december 2023 t/m 7 januari 2024
Voorjaarsvakantie 17 februari t/m 25 februari 2024
Paasvakantie 29 maart t/m 1 april 2024
Koningsdag 27 april 2024
Meivakantie 27 april t/m 12 mei 2024
Hemelvaart 9 mei 2024
Pinkstervakantie 18 mei t/m 20 mei 2024
   
Zomervakantie                    
13 juli t/m 25 augustus 2024

 

Elke eerste zaterdag van de vakanties kan er wel getraind worden, de tweede (en eventueel volgende) zaterdag(en) niet. Uitzonderingen hierop zijn de kerstvakantie en zomervakantie.
De vrijdag en zaterdag na Hemelvaart kan er (uitzonderingen daargelaten) ook getraind worden.

Aanvullende gegevens