Ritmische gymnastiek

Korte mededelingen

Selectietest zaterdag 24 juni

Sta je meer op je handen dan op je voeten en wil je graag meerdere uren per week trainen? Meld je dan aan voor de talententest.

Bekijk ook even bovenstaande visual en geef je snel op via deze link:

https://forms.gle/v6ThaCAEx4CrE2fx9

We zien jou graag op zaterdag 24 juni!

Promo Insta staand Selectietest 24 juni 2023

Geslaagd!

Zaterdag 20 mei 2023 was een spannende dag voor Yuri Visser. Hij mocht zijn examen afleggen om het diploma te behalen voor trainer niveau 3. Het examen bestond uit een deel theorie en praktijk. Met vlag en wimpel is Yuri geslaagd! Uiteraard feliciteren wij Yuri van harte en wensen hem heel veel plezier toe met het lesgeven binnen onze vereniging.

Yuri Visser

Prijzenregen

Zaterdag 20 mei organiseerde Stichting Topturnen Lek- en IJsselstreek een turntoesteltoernooi voor jongens in het Rotterdamse Topsportcentrum, waarbij in diverse categorieën ingeschreven kon worden op de toestellen vloer, voltige, ringen, sprong, brug en rek. In iedere categorie en op ieder toestel was er goud, zilver en brons te verdienen. Ook was er vanwege de grote deelname een prijs voor de nummers vier. Wij hebben met onze jongensselectie met een overweldigend succes deelgenomen aan dit toernooi. Een ware prijzenregen viel onze turners ten deel. Maar liefst tweeëndertig maal goud, zeventien maal zilver, tweeëntwintig maal brons en zeventien vierde plaatsen was de oogst.

De volgende turners turnden zich naar het ereschavot:
Instap-A-2015/2016: Jort van Rees (rek goud, brug vierde).
Instap-A-2014/2015: Jens de Waard (ringen zilver, vloer brons), Benjamin Vlasblom (sprong brons), Twan Stolk (sprong, rek zilver, voltige, brug brons), Brett van Bruchem (vloer vierde), Kanstantin Novik (voltige zilver, ringen, sprong en rek vierde).
Pupil-A-2013: Just van Rees (sprong, rek goud, vloer zilver,  voltige, ringen brons).
Pupil-A-2011/2012: Yarsin Molla Farajzadeh (sprong goud, ringen zilver, vloer, brug brons), Olivier van Musscher (voltige goud, rek zilver), Danté Wortington (vloer, ringen, brug, rek goud, voltige, sprong zilver).
Pupil-B-2012/2013: Djamilo Hoorweg (voltige brons, brug vierde), Thomas Jiskoot (vloer zilver, ringen brons, rek vierde).
Pupil-B-2011: Finn Frederiksz (vloer, voltige, ringen, sprong, brug, rek goud), Levi Kant (vloer zilver, ringen sprong brons, rek vierde).
Pupil-C-2012/2013: Bas Melkert (brug zilver, vloer brons, sprong, rek vierde), Myron Jansen (voltige zilver, rek brons, brug vierde).
Pupil-C-2011: Finn van der Struik (voltige, brug goud, vloer zilver, rek vierde).
Jeugd-B-2010: Jeremy Vogel (vloer, sprong, rek goud, ringen vierde), Thije Zoetmulder (ringen goud, sprong brons).
Jeugd-B-2009: Vigo de Jager (voltige, ringen goud, vloer zilver, brug, rek brons, sprong vierde).
Junior-I-B: Fjodor Massie (vloer, voltige, sprong, brug, rek goud, ringen vierde).
Junior-I-C: Joewi Schilperoord (voltige goud), Stijn Ammerlaan (brug zilver, vloer, voltige brons, ringen, rek vierde), Olivier de Jager (vloer, sprong, brug goud, voltige zilver, ringen brons).

Deel-1 van de succesturnersDeel-2 van de succesturnersDeel-3 van de succesturners

Open-Zuid-Hollandse-kampioenschappen

In Zoetermeer vonden op zaterdag 13 mei de Open-Zuid-Hollandse-Kampioenschappen voor jongens en heren plaats. Wij namen met onze jongensselectie met succes deel aan dit toernooi. Naast de eremetalen goud, zilver en brons waren er door de grote deelname ook medailles voor de nummers vier.

Bij de pupillen-B trok Finn Frederiksz aan het langste eind. Hij veroverde het goud met 97,200 punten. Een gelijk resultaat behaalde Job Donkers in de pupillen-C-categorie. Hij kwam tot een score van 94,500 punten. Zijn ploeggenoot Myron Jansen liet zich de medaille voor de vierde plaats omhangen.

In de klasse junior-C legde Olivier van der Jagt met 65,650 punten beslag op het zilver, met nauwelijks een verschil van 0,4 punten, gevolgd door Stijn Ammerlaan die met 65,250 punten het brons pakte. Brons was er ook voor Vigo de Jager in de jeugd-B-klasse. Hij turnde 63,350 punten bij elkaar. Thije Zoetmulder werd in de categorie met 63,550 punten vierde.

Ook de allerjongste turners turnden zich naar het eremetaal. In de categorie pre-pupil-A  werd Just van Rees knap derde met 78,800 punten. Vierde-plaats medailles gingen verder naar Twan Stolk (Instap-A -1e-jaars) met een score van 91,400 punten en naar Jens de Waars (instap-A – 2e-jaars). Zijn puntentotaal bedroeg 90,500 punten.

Finn eersteJob eerste - Myron vierdeOlivier tweede - Stijn derdeVigo derde - Thije vierdeJust derdeTwan vierdeJens vierde

Aanvullende gegevens