Dans

Korte mededelingen

Internationaal brons voor Gijs Franken

In het Duitse Stuttgart hebben onze topsport juniorturners Gijs Franken en Aaron Enser in het weekend van 17 t/m 19 maart deelgenomen aan het internationale toernooi, genaamd DTB Pokal. Zij waren daarbij onderdeel van het Oranje equipe. Gijs kwam uit op vier onderdelen en wel op voltige, ringen, sprong en rek. Aaron turnde een meerkamp.

In een groot, sterk, deelnemersveld kwam Gijs tot een opmerkelijke prestatie. Op het onderdeel voltige wist hij door te dringen tot de toestelfinale. Met 12,566 punten legde hij knap beslag op het brons.

Aaron kwam tijdens dit toernooi als allrounder als beste Nederlander uit de strijd. Op grond van deze prestatie, alsmede zijn optreden bij een eerder in Heerenveen geturnde kwalificatiewedstrijd, wordt hij afgevaardigd naar het junioren-WK. Deze vindt plaats van 29 maart t/m 2 april in het Turkse Antalya. Aaron is hiermee de eerste juniorturner die afgevaardigd wordt naar het junior-WK.

Internationaal brons voor Gijs Franken

Finaletickets voor onze turners

Bij de in het weekend van 18 en 19 maart in Nijmegen gehouden wedstrijden turnen heren hebben onze turners goede zaken gedaan. Eén deel bemachtigde finaletickets voor de landelijke individuele eindstrijd. Het andere legde beslag op de startbewijzen van de halve finale.

In de klasse pupillen-B wist Finn Frederiksz in het individuele klassement als beste uit de strijd te komen. Hij plaatst zich hiermee voor de nationale finale. Zijn score bedroeg 94,700 punten. Thomas Jiskoot miste met zijn achtste rangschikking in deze klasse net de eindstrijd. Beide turners, aangevuld met Djamilo Hoorweg, kwamen eveneens als team in actie. Met 264,850 punten werden zij knap derde. Slechts 0,6 punten tekort voor een finaleplaats.

Finaletickets waren wel weggelegd voor Vigo de Jager en Thije Zoetmulder. Zij kwamen uit in de categorie jeugd van de 2e divisie. Vigo pakte met 63,400 punten het zilver. Thije bezette met 60,850 punten de zesde plaats. De achtste plaats van Jeremy Vogel was helaas net niet voldoende voor de eindstrijd.

Brons was er voor Ian Wever. Hij bond de strijd aan bij de senioren van de 2e divisie. Zijn eindtotaal kwam uit op 70,250 punten. Met dit resultaat drong hij door tot de halve finale. Verder drongen tot de halve finale door: Braylin Timas Soares (jeugd-1e divisie), Thijs Eijkelenboom (junior-II-1e divisie) en Fjodor Massie (junior-I-2e divisie.

Zilver voor VigoIan knap derde

Driemaal zilver voor RG-turnsters

Bij de op 18 maart in Heinenoord gehouden 2e plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek hebben onze RG-turnsters beslag weten te leggen op drie zilveren medailles.

In de klasse junioren met geboortejaar 2008 pakte To Giang Ly het zilver met 17,850 punten. Bij de pre-junioren 2012 ging het zilver naar Julièt Landsmeer. Haar oefening werd gewaardeerd met 14,600 punten. Bij de junioren 2010 kwam Selina Penning slechts 0,15 punten tekort voor het eremetaal. Met een fraaie score van 16,350 punten eindigde zij op een vierde plaats.

Bij de duo-optredens greep het duo Selina Penning en Emily van Zessen met 12,100 punten het zilver. Zij kwamen uit in de juniorcategorie. Bij de pre-junioren miste het duo Nadise Koebrugge en Djinti Kleinhuis op 0,05 punten na het ereschavot. Hun oefening werd beloond met 17,300 punten.

Zilver voor To Giang LyJuliet Landsmeer zilverDuo Selina Penning en Emily van Zessen zilver

Goud op 1e RG-plaatsingswedstrijd voor groepen

Bij de op 12 maart in Aalsmeer gehouden 1e plaatsingswedstrijd Ritmische Gymnastiek voor groepen hebben onze meisjes knap werk geleverd. Op een tweetal fronten wisten zij beslag te leggen op goud en brons eremetaal.

Het succesvolle team in de samenstelling van Guusje van Musscher, Yselle Kleingeld, Julièt Landsmeer, Alexia Barten en Julia Izeboud kwamen uit in de pre-junior klasse. Zij verdienden het goud met hun balcompositie. Zij zetten een score neer van 20,050 punten. Het brons realiseerden zij met hun hoepeloefening. De samenstelling en uitvoering van deze oefening werd gewaardeerd met 21,200 punten.

De juniorengroep met Emily van Zessen, Selina Penning, Alexia Barten, Nadise Koebrugge en Djinti Kleinhuis waren met hun knotsoefening minder fortuinlijk. Zij kwamen als achtste uit de strijd.

RG-turnsters 1e met bal

O&O-turners geplaatst voor NK-teamfinales

Bij de in het weekend van 11 en 12 maart in Rotterdam gehouden halve finale voor teams toestelturnen hebben onze mannen zich twee ver geplaatst voor de nationale titelstrijd.

In de tweede divisie werd het zilver gepakt met het team bestaande uit Koen Kappetijn, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Sebastiaan Pel, Tristan Massie, Jelle van der Zouwen en Lance Visser. De mannen kwamen tot een totaalscore van 209,800 punten.

De turners uit de eerste divisie lieten zich met 209,500 punten het brons omhangen. Dit team bestond uit Bart de Ruiter, Jens van der Helm, Thomas van der Helm, Dennis Swinkels, Olaf de Nie en Thijs Eijkelenboom.

Het gecombineerde team O&O-KDO-Alblasserdam in de derde divisie, met O&O-turner Braylin Timas Soares als inbreng, moest deze halve finale als eindstation zien. De eindscore van 177,180 punten was niet voldoende voor de nationale eindstrijd.

In de aanloop naar het Nationaal Kampioenschap turnde de pupillen-A-categorie dit weekend de eerste plaatsingswedstrijd. Hierbij kwamen onze Olivier van Musscher, Danté Worthington en Yarsin Molla Farajzadeh in actie. Alle drie turnden een goede wedstrijd en wisten zich prima te meten met het overige landelijke geweld. Olivier kwam tot een score van 86,317, Danté tot 85,249 punten en Yarsin 82,233 punten.

Zilver voor de turners 2e divisieBrons voor de turners 1e divisie

O&O-Jumbo-clubkampioenschappen

Onder grote publieke belangstelling, waaronder wethouder Ronald de Meij, werden afgelopen zondag, 12 maart, in de turnhal aan de Uilenvliet de O&O-Jumbo-clubkampioenschappen voor alle recreantengroepen gehouden. De meisjes Ritmische Gymnastiek verwerkten een tweetal composities, alle overige groepen turnden een driekamp op de (spring)toestellen.

Na een spannende strijd werd het eremetaal uitgereikt aan:

Eerste prijzen:
Madelijn Beljaars, Lynn Oosten, Femke van Amerongen, Floortje Meeuwissen, Benthe Oude Hengel, Nova Blommaert, Lene Meester, Senne van der Linden en Vayèn Verweij.

Tweede prijzen:
Valerie Pijnappels, Emma Osmic, Levin Malschaert, Kate Nolet, Isablle van Zon, Kyano Visser, Fayett van Ooyen, Eva Vlieg, Malou Blaauw, Fabienne Lodder, Lola Hoek, Eva Kaat, Liza van Gorlum, Marieke Leeuwestein, Kyano Visser, Jaon de Booij, Mara den Boer, Yvi van Ooyen, Fayett van Ooyen en Lyza van Gorkum.

Derde prijzen:
Celine Vermeeren, Huub Oskam, Marnix van Riet, Yvi van Ooyen, Femke van Amerongen, Jasmin Roz, Elin Vogelaar, Rosa Teeuw, Helena Malipaard, Jayden van Spronsen, Medina Salovic, Noumidia Belabas, Joël Hoogerwerf, Elena Hessels, Tess Noordzij, Femke van Amerongen en Eva Vlieg.

De clubkampioenstitels kwamen op naam van:
Lila Szcepanik, Vera Lynn Graafland, Hugo Lems, Phileine van Riet, Sem Baan, Kimberley Nugteren, Finn Versteeg, Noah Slingerland, Lynn Oosten, Jazmin Ros en Vayèn Verweij.

Een aantal medaillewinnaars van de clubkampioenschappen

Aanvullende gegevens