Felicitaties en complimenten van de UEG

Bart en Frank kijken vooruit

It was a great experience and a big dream coming true but I still have a lot of progress to make to get what I really want. Only the taste of the games isn't good enough anymore, I want it all! bye bye beautiful rings I see you in 4 years!

 


 

Enjoying my last few days in Rio! Just thinking about where I am and what the future will bring!

Artikel AD 11-08-2016

Gymnastiekvereniging O&O uit Zwijndrecht is gigantisch trots op de prestaties van haar turner Bart Deurloo die gisteravond in Brazilië op de 15e plek geëindigd is in de Olympische meerkampfinale. Nog niet eerder deed een Nederlandse turner mee aan die finale.

"It was an honour to represent my country and #teamnl in this amazing allround final big thanks for all the support!"

1:43 PM - 11 Aug 2016

"Spannend en mooi dat het van je vereniging is. Het is historie. De eerste man uit Nederland die een meerkampfinale speelt. Dit is nog niet eerder gebeurd'', zegt een nog nagenietend bestuurslid Nel Kortman van de Zwijndrechtse club. Bart, uit Ridderkerk, traint al vele jaren bij O&O.  

Eer
Zojuist heeft Deurloo vanuit Brazilíë op zijn twitter laten weten dat "het een eer was zijn land te vertegenwoordigen op de Olympische Spelen." Deurloo was gisteravond in Rio de eerste Nederlander ooit die de Olympische meerkamp-finale haalde. Hij werd vijftiende. "Het was een eer om mijn land en mijn team te vertegenwoordigen in de onvoorstelbare allround finale'', zegt hij. "Big thanks for all the support!'' 

Epke
"Een geweldige allrounder'', zegt Nel Kortman over de lokale trots. Volgens haar is de 25-jarige Bart nog lang niet uitgegroeid. "Zijn sterkste punt is het onderdeel rek. Dat is zijn favoriet. Daar gaat hij echt Epke achterna.'' 

Persoonlijk record
Op de meerkamp zette hij een nieuw persoonlijk record neer. Bij het WK in Antwerpen in 2014 turnde 85,731 punten op de Meerkamp. Bij het WK in Glasgow in 2015 scoorde hij 86,465 punten. En nu bij de Olympische Spelen 87,598 meldt O&O die de scores snel op een rij heeft gezet. "Het is helemaal geweldig,'' aldus Kortman. De turner is voorlopig klaar in Brazilië, maar staat nog wel eerste reserve bij de rekfinale - volgende week. Twitter van O&O liep gisteravond over. "Prachtige 15e plek'', "Superslot score van Bart'', "Wat een fantastische prestatie'' en ''Wat een allround turner, en geweldig mens!'' zijn enkele tweets.