Dans

Jazz dans

In de lessen wordt er gedanst op allerlei soorten muziek: van popmuziek tot oude jazznummers, van langzame soul tot supersnelle hip-hop. Je swingt op verschillende ritmes, beeldt een tekst uit of leert nieuwe passen bij moderne of oude jazzmuziek. De bewegingen bij de muziek leer je al dansend in de les.

Elke les begint met een opwarmingsoefening. Daarna worden er oefeningen gedaan voor een lenig lijf, sterke spieren en een goede houding. Dan is het tijd om echt te gaan dansen. De les eindigt met een cooling-down om weer tot rust te komen.

Dansen doe je samen, in een groep. Met elkaar werk je aan een dans, die je zo goed mogelijk probeert uit te voeren en waarin je je helemaal kunt uitleven. Soms probeer je allemaal tegelijk dezelfde beweging te maken, soms dans je verschillende passen door elkaar heen. Dat kan er prachtig uitzien en veel voldoening geven. Je hebt plezier met de mensen om je heen, je moedigt elkaar aan. Het accent ligt op het plezier in bewegen, zeker in het begin gaat het niet om ingewikkelde choreografiëen en wervelende draaien.


Aanvullende gegevens