Vriendenclub

Vriendenclub 2010

In het seizoen 2001-2002 werd besloten tot het vormen van een ‘vriendenclub’ bij O&O. Deze vriendenclub bestond toen uit 9 mensen. Schoorvoetend sloten zich meer vrienden aan en al weer enige tijd staat de stand op 18 leden. Deze vriendenclub komt één keer per jaar bij elkaar om iets gezelligs te doen. Jaarlijks betalen zij een bedrag tussen de € 25,00  en € 55,00 en bespreken met elkaar waar dit bedrag verenigingsbreed aan besteed gaat worden.

Dit keer verzamelen we in de Merwelanden “Bij Berry”, waar de koffie/thee voor ons gereed staat.

Als we weer wat hebben bijgepraat en de kopjes leeg zijn stelt Bas zich voor. Bas is een medewerker van SolexHuren.nl en vraagt ons welke route we per Solex willen rijden. Route 1 is Kinderdijk langs de molens. Dit is de langste route en hiervoor hebben we 3 uur, die we echt nodig zullen hebben. Route 2 is door de Biesbosch. Deze route is iets korter en heeft de mogelijkheid het iets rustiger te doen. Dit spreekt ons wel aan, dus kiezen we voor de Biesbosch.

Hierna gaan we naar buiten waar de Solexen gereed staan. Bas legt uit hoe een Solex werkt – hoe zet je ‘m aan en hoe kan je er mee stoppen. We moeten eerst een proefrondje rijden om te proberen of het bij iedereen lukt. Nadat we hiervoor geslaagd zijn mogen we de weg op.
Als snel blijkt dat één van de Solexen hapert en dus Bas gebeld. Ton spreekt met hem af terug te rijden naar de Provinciale weg waar Bas met een vervangende Solex gereed staat.

Als we bij de Kop van het Land zijn aangekomen kunnen we de verleiding niet weerstaan en stoppen we voor koffie met taart.

Daarna rijden we keurig de route uit waarbij de weergoden ons wel heel goed gezind zijn want er zitten veel buien in de lucht, die gelukkig op andere plaatsen vallen. Wel staat er veel wind, dus wordt er regenkleding gedragen tegen de kou.

Na 3 uur Solexen komen we weer terug “Bij Berry” waar we worden ontvangen met een heerlijk bekertje glühwein. Nadat Pauline hiermee haar keel heeft gesmeerd houdt ze haar jaarlijkse speech, waarin ze de vrienden van O&O e.e.a vertelt over het verenigingswel en –wee van het afgelopen seizoen. Aanvullend geeft Nel een overzicht van de financiële stand van zaken. Vorig jaar hebben we een kleurenprinter en een kastje in de kantine gekocht. De volgende wensen staan nog op ons lijstje.

-          Portofoons (kunnen we nog steeds lenen, maar vorig jaar deden ze het niet. We zullen dus van tevoren moeten testen!)

-          Tuintje met weinig onderhoud. (dit kan van het lijstje af, want ons tuintje wordt momenteel goed bijgehouden)

Het verlanglijstje wordt aangevuld met:

-          Baard en pruik voor de Sint

-          Schijnwerper voor prijsuitreikingen en andere momenten waarbij iemand in de spotlight moet staan

-          Flatscreen voor in de kantine om o.a. reclamespots continue te vertonen

Besloten is dat iedereen zijn/haar voorkeur per mail laat weten en dat dan de meeste stemmen gelden.

Na dit officiële gedeelte zoeken we een plaatsje aan de gedekte tafels om te genieten van een heerlijke BBQ. En zo kwam er weer een eind aan het vriendenuitje.


Aanvullende gegevens