Conditie en fitness

Samen actief sporten 55+

De lessen zijn bedoeld voor dames en heren waarvan het lang geleden is dat zij gesport hebben of zelfs nooit eerder aan sport hebben gedaan. Uiteraard zijn dames en heren die ervaring hebben in het sporten, van harte welkom bij deze lessen. 55+ ers (zowel dames als heren) kunnen op hun eigen niveau verantwoord en gezellig sporten. Door een gevarieerd aanbod van oefeningen werk je aan je conditie.

De les is een zogenaamde 'sportbreed' les. Naast spierversterkende en conditieverhogende oefeningen komen diverse balsporten en spelen aan bod.

De te gebruiken materialen zijn een logisch gevolg van het onderwerp van een les. Uiteraard diverse ballen bij de balsporten- spelen, stokken, badmintonrackets, kunststof hockeysticks, enz.

Er is een wekelijks veranderend programma, waarbij vele sporten aan de orde komen. Naast diverse balsporten wordt ook aandacht besteed aan specifieke spierversterkende oefeningen. Kracht, lenigheid, coördinatie,  uithoudingsvermogen, alles komt aan bod! Uiteraard wordt iedere les begonnen met een warming up en afgesloten met een cooling down.

De muziek die tijdens een deel van de lessen wordt gebruikt, dient ter ondersteuning van de uit te voeren oefeningen en zal worden aangepast aan het tempo van de bewegingen.


Aanvullende gegevens