Dans

O&O boekt succes bij Wereld Gymnaestrada

Bij de Wereld Gymnaestrada in Amsterdam van 30 juli t/m 5 augustus hebben onze turn(st)ers succes met hun verenigingsdemo.

De Wereld Gymnaestrada is een wereldgebeuren op gymnastiekgebied, dat eens in de vier jaar georganiseerd wordt - enigszins te vergelijken met de Olympische Spelen. De Wereld Gymnaestrada is een turnfeest waarbij turners en turnsters van jong tot oud uit de gehele wereld bijeen zijn om zelf te demonstreren (in groepsverband), alsmede de demonstraties van elkaar te bekijken. De Wereld Gymnaestrada kent evenals de Olympische Spelen een officiële Opening en een sluiting. Gedurende de week vinden er tal van massale buitendemonstraties plaats, alsmede (verspreid over acht hallen) vele verenigings- en binnendemonstraties. Daarnaast vinden er de nodige landenavonden en een FIG-avond plaats. Zo’n 19.000 turners en turnsters (buiten de toeschouwers) uit 60 landen nemen deel aan dit festijn.

Onze afvaardiging bestaat naast een viertal man/vrouw-leiding uit 12 turners, 8 turnsters, 8 RG-meiden en 12 spring(st)ers. Onze verenigingsdemo bestaat uit voltige-oefeningen, springwerk op tumblingbaan, pegasus en minitramp alsmede Ritmische Gymnastiek met gebruik van divers handgereedschap. Het geheel vormt een schitterend dynamisch door het publiek zeer gewaardeerd optreden.

GymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestradaGymnaestrada

Aanvullende gegevens