Algemene informatie

Nationaal eremetaal Waalwijk

Bij de in het weekend van 22 en 23 april in Waalwijk gehouden Nederlandse Kampioenschappen individueel toestel turnen voor heren hebben onze turners beslag weten te leggen op één gouden, drie zilveren en twee bronzen medailles.

Het goud werd met een score van 13,35 punten veroverd door Ian Wever op het onderdeel voltige. Hij turnde zijn nationaal kampioenschap in de categorie senior van de 2e divisie. Op het onderdeel rek werd hij vierde en in de meerkamp vijfde.

Bij de pupillen-B (2e divisie) pakte Finn Frederiksz met 96,400 punten knap het zilver. Zilver was er eveneens voor Flodor Massie en wel op het onderdeel voltige. Hij kwam uit in de junior-I-klasse van de 2e divisie en noteerde daarbij een score van 11,400 punten. Het derde zilver kwam met 14,250 punten op naam van Thijs Eijkelenboom (1e divisie - junior-II) op het onderdeel vloer.

Bart de Ruiter, uitkomend in de 1e divisie - senior, liet zich het brons omhangen van het onderdeel vloer. Zijn oefening werd gewaardeerd met 15,550 punten. Braylin Timas Soares (1e divisie - jeugd) realiseerde op het onderdeel ringen met 11,600 punten de tweede bronzen medaille.

Voor de pupillen-A, Danté Worthington, Olivier van Musscher en Yarsin Molla Farajzadeh, waren er geen podiumplaatsen, maar wisten zich prima te meten met het landelijke geweld.

De jeugd en junioren eredivisie verwerkten in Waalwijk hun 3e kwalificatiewedstrijd. Zij hebben hun Nationaal Kampioenschap op 24 en 25 juni a.s. in het Rotterdamse Ahoy. Gijs Franken (junior-II) pakte dit weekend met 66,400 punten het brons. Kian Olthoff (jeugd), Kenji Paizs en Lucas van den Kieboom (beiden junior-I) liggen eveneens goed op koers.

Ian Wever goud op voltigeFinn Frederiksz zilver op meerkampFjodor Massie zilver op voltigeThijs Eijkelenboom zilver op vloerBart de Ruiter brons op vloerBraylin Timas Soares brons op ringenGijs Franken zilver op meerkamp

Aanvullende gegevens