Archief

Nationaal zilver voor pupillen

Bij de in het weekend van 15 en 16 april gehouden Nationale Kampioenschappen voor teams hebben de pupillen, in combinatie met de pupillen van Topturnen Zuid-Holland, beslag gelegd op het nationaal zilver.

Onze pupillen Danté Wortington, Olivier van Musscher en Yarsin Molla Farajzadah hadden een belangrijk aandeel in de totaalscore van 271,050 punten. In het individuele klassement werd Danté knap vierde, Yarsin achtste en Olivier negende.

De beide senioren teams vielen met hun vierde plaatsen net buiten het ereschavot. Het 2e-divisie-team, bestaande uit Koen Kappetijn, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Sebastiaan Pel, Tristan Massie en Jelle van der Zouwen, turnde 206,00 punten bij elkaar. Het 1e-divisie-team, samengesteld uit Bart de Ruiter, de broers Jens en Thomas van der Helm, Dennis Swinkels, Olaf de Nie en Thijs Eijkelenboom, kwamen tot een puntentotaal van 197,80.

In de aanloop naar het Nederlands Kampioenschap individueel turnden de jeugd en de junioren van de eredivisie dit weekend hun 2e kwalificatiewedstrijd. Bij de junioren-II deed Gijs Franken goede zaken. Met 72,900 punten kwam hij knap als tweede uit de strijd. De junioren-I turners Kenji Paizs, Lucas van den Kieboom en jeugd-turner Kian Olthoff rangschikten zich binnen de top tien.

Pupillen-A

Aanvullende gegevens