Peuter & kleuter

Successen voor turnen heren

Bij de op zaterdag 21 januari in Zoetermeer gehouden districtswedstrijden turnen heren hebben onze turners opnieuw van zich laten horen. In alle categorieën waaraan werd deelgenomen, wisten zij zich op het ereschavot te turnen.

De pupillen-B overtuigden opnieuw. Het team, samengesteld uit de turners Jonas Dekker, Finn Frederiksz, Djamilo Hoorweg, Thomas Jiskoot en Levi Kant, pakte met een overmacht van zeventien punten het goud. De eindscore kwam uit op 275,017 punten. Individueel kwam Finn hierbij als beste uit de strijd, gevolgd door zijn clubgenoot Thomas die op de tweede plaats eindigde.

In de klasse pupillen-C trokken wij, gecombineerd met Velocitas-Gouda, eveneens aan het langste eind. Onze turners Myron Jansen, Bas Melkert en Job Donkers hadden een belangrijk aandeel in het puntentotaal van 275,450. Individueel ging de winst naar Job en werd Myron knap tweede.

Bij de instappers kwamen wij in actie zowel onder het vaandel van Top-turnen-Zuid-Holland alsmede met twee eigen teams. Het team Top-turnen-Zuid-Holland met o.a. de onze turners Just van Rees en Manoh Hoorweg liet zich met 284,450 punten het goud omhangen. Het zilver was met 265,700 punten voor het O&O-team-2, samengesteld uit Twan Stolk, Kanstantsin Novik, Jens de Waard en Justin Blaas. O&O-1 vormde een team met STHW-Den Haag. Onze vertegenwoordiging bestond uit Brett van Bruchem, Benjamin Vlasblom en Elijah Havenaar. Met 245,900 punten eindigden zij op de vijfde plaats. Individueel werd Just tweede. Manoh viel met zijn vierde rangschikking net buiten de het podium.

De junioren-C en jeugd-B kenden alleen een individuele strijd. Bij de junioren-C ging het goud met 64,55 punten naar Olivier Kijkuit. In deze categorie kwam Joëwi Schilperoort slechts 0,7 punten tekort voor het eremetaal. Hij werd vierde. Een zelfde lot onderging Vigo de Jager in de jeugd-B-klasse. Ook voor hem een vierde plaats. Thije Zoetmulder turnde zich daarentegen wel naar het ereschavot. Met 66,000 punten was het zilver voor hem.

Goud voor pupillen-B-teamGoud voor pupillen-C-teamZilver voor instap-O&O-2-teamGoud voor Olivier KijkuitZilver voor Thije Zoetmulder

Aanvullende gegevens