Ritmische gymnastiek

Tweede plaatsingswedstrijd bovenbouw 4e divisie

In het weekend van 14 en 15 januari was de bovenbouw van de 4e divisie weer aanwezig voor de 2e plaatsingswedstrijd. Een individuele wedstrijd voor de senioren in verschillende rondes op de zaterdag en zondag en voor de jeugd en junioren hun teamwedstrijd.

De afgelopen weken is er weer hard getraind om de oefeningen strak en netjes te krijgen met ook een aantal nieuwe elementen.

Het jeugdteam, bestaande uit Jeahna van der Meulen, Fenna Hoogvliet, Vera Ammerlaan en Sylvia Quist, turnde een betere wedstrijd, maar had flinke concurrentie waardoor het helaas net buiten het podium eindigde met een 4e plaats.

In de laatste ronde van de zaterdag was het de beurt aan de senioren Corine van Strien en Vera Nederhof. Zij turnden een hele goede wedstrijd met weinig tot geen grote fouten en wisten hiermee een mooie 4e en 7e plaats te behalen.

Een hele vroege start op de zondag voor de senioren Layla Voerman, Kaylee van Sprang en Jara van Dijk die gelijk in de eerste wedstrijd ingedeeld waren. Ook voor deze meiden een hele goede wedstrijd en het beste resultaat was voor Jara van Dijk die de gouden medaille omgehangen kreeg.

In de 2e ronde was het de beurt aan de senioren Anne Bezemer en Inge Nederhof. Zij startten gelijk met wat stress, omdat de starttijd vervroegd was, maar gelukkig waren ze op tijd en hebben ook deze meiden een goede wedstrijd geturnd. De concurrentie in deze categorie was wel groot dus helaas geen podiumplaats.

Als afsluiting van dit weekend mag het team junioren, bestaande uit Caithlyn van Rijswijk, Elise Vogelaar, Amy McMurray, Minke Schouten en Caithlin Karel, hun wedstrijd turnen. Een spannende wedstrijd, maar voor allemaal een goede meerkamp en uiteindelijk een mooi resultaat met een 3e plaats voor het team en ook een 3e plaats voor het individuele resultaat van Amy McMurray.

Jara van DijkTeam juniorenAmy McMurray

Aanvullende gegevens