Dans

Turnsters in de prijzen

Bij de in het weekend van 19 en 20 november in het Rotterdamse Topcentrum gehouden districtswedstrijden toestelturnen voor dames hebben wij goed gepresteerd. Zowel individueel als in teamverband wisten onze turnsters beslag te leggen op het eremetaal.

Individueel kwam Caithlin Karel het beste uit de strijd. Met 43,083 punten veroverde zij het goud in de E-categorie. Daarnaast wist zij met haar team, verder samengesteld met Elise Vogelaar, Caithlyn van Rijswijk, Minke Schouten en Amy McMurray, met 122,683 punten het brons op te eisen.

Het jeugdteam, bestaande uit Vera Ammerlaan, Jeanha van der Meulen, Fenna Hoogvliet, Sylvia Quist en Sanna Paans, liet zich in de F-klasse het zilver omgangen. De eindscore bedroeg 117,516 punten. Individueel was er met 40,383 punten zilver voor Vera, gevolgd door Jeanha die met 39,383 punten het brons bemachtigde.

De senioren kwamen individueel in actie in de D-categorie. Vera Nederhof turnde zich tot een score van 41,983 punten, goed voor het zilver. Jara van Dijk kwam met 41,016 punten net tekort voor een podiumplaats en werd vierde. Anne Bezemer eindigde met 40,733 punten op de zesde plaats. Coriene van Strien en Layla Voerman noteerden beiden een zevende plaats, Kaylee van Sprang werd negende en Inge Nederhof tiende.

De junioren Quinty Joner en Suzanne Esmeijer bonden eveneens de strijd aan in de D-categorie. Met een tiende resp. veertiende plaats eindigden beiden in de middenmoot.

1 Caithlin met haar team Junior-E2 Team Jeugd-F3 Vera en Corine4 Anne en Inge5 Lara-Layla-Kaylee

Aanvullende gegevens