Archief

Tweede landelijke plaatsingswedstrijden Zierikzee

In het weekend van 12 en 13 november waren de tweede landelijke plaatsingswedstrijden van dit seizoen in Zierikzee. Op zondag 13 november deed Melissa Kaïsis mee aan de teamwedstrijden voor pupillen Niveau 1 in een team samen met Yluna van ETV Olympia Eindhoven, Sarah van sportclub Emmen en Elyze van turn- en gymsport Dokkum. Het team, waarvan de beste 3 turnsters per toestel tellen, nam het op tegen andere teams uit het hele land. Melissa kon een grote bijdrage leveren met oa een mooie 13.300 op vloer en samen wisten ze met een puntentotaal van 143.200 de vierde plaats te behalen. Daarnaast waren alle persoonlijke doelen behaald, waaronder voor het eerst gelukte reuzendraaien aan de brug. Een goed en leuk begin van het wedstrijdseizoen.

Ook op zondag was Fabienne Bijl aan de beurt in de individuele plaatsingswedstrijd niveau jeugd 1e divisie. Als één na hoogste landelijke niveau een zware competitie met turnsters van 12 en 13 jaar oud. In totaal zijn er 34 turnsters in Nederland die op dit niveau uitkomen, die nu verdeeld over twee wedstrijdbanen hun kunsten konden laten zien. Met een nieuwe vloeroefening begon Fabienne goed aan de wedstrijd. En ook sprong en brug gingen naar wens. Alleen op balk was de focus even weg, waardoor er een val van de balk was en er een paar sprongen niet werden geteld. Al met al heel tevreden over deze eerste officiële wedstrijd van het seizoen met een totaal van 34.384 punten en een 17e plaats.

Nu hebben we weer twee maanden de tijd om ons te verbeteren en te trainen voor de volgende wedstrijd, die half januari op het programma staat.

Melissa_Kaisis_4e_teamsN1Fabiene_Bijl_17e

Aanvullende gegevens