Dans

NK-titel voor Jordi en Naomi

Afgelopen weekend vonden in het Rotterdamse Ahoy de Nederlandse kampioenschappen toestelturnen van de eredivisie plaats. De O&O-leden Jordi Hagenaar en Naomi Visser eisten beiden in de seniorklasse de landstitel voor zich op.

Bij de mannen pakte Jordi vanaf het eerste toestel de leiding en veroverde de meerkamptitel met 80,150 punten. Daarbij werd hij in de toestelfinales Nederlands kampioen op de onderdelen voltige (13,3 pnt) en ringen (13,2 pnt.). Hagenaar completeerde het geheel met het brons van rek (13,253pnt.). Op vloer kwam hij als vierde uit de strijd. Zijn ploeggenoot Martijn de Veer werd in de meerkamp met 78,150 punten knap derde en had daarbij ook succes in de toestelfinales en wel met zilver op rek (13,233 pnt.) en met brons op de onderdelen vloer (13,2 pnt.) en brug (12,63 pnt.). Met zijn vierde plaats op ringen miste hij net het podium. In deze categorie legde Frank Rijke beslag op het zilver van voltige (13,25 pnt.). Bradley Noordzij noteerde op dit onderdeel een zesde plaats, evenals Luuk Huernink op brug.

Bij de dames voerde Naomi een verbeten strijd met Tisha Volleman van Top Turnen Zuid. Na drie onderdelen stonden beiden gelijk. Uiteindelijk trok Visser aan het langste eind en werd meerkampkampioen met 52,633 punten. Met de drie nationale titels van balk (13,3 pnt.), vloer (12,95 pnt.) en brug (13,8 pnt.) was zij in de toestelfinales oppermachtig. Op vloer had ook Eythora Thorsdottir zich geplaatst. Zij eindigde op de vijfde plaats met 12,325 punten. In de 1e divisie NTS-junior viel Melissa Nobel net buiten de prijzen. Zij werd op sprong met 12,434 pnt. vierde. Celine Oirbans bond de strijd aan bij de senioren van de 3e divisie op het toestel brug. Zij eindigde op een zevende plaats.

Bij de juniorturners eredivisie was Aaron Enser succesvol. Hij werd Nederlands kampioen op de onderdelen sprong (13,325 pnt.) en brug (12,65 pnt.), werd tweede in de meerkamp met 75,900 punten en liet zich tot slot het brons omhangen van rek (11,95 pnt.). Op voltige en ringen turnde Aaron eveneens goede oefeningen. Op deze beide toestellen eindigde hij als vierde. In deze categorie werd Kenji Paizs tweede op sprong (12,70 pnt.) en derde op vloer (12,05 pnt.) en Gijs Franken derde op ringen (12,2 pnt.). Gijs rangschikte zich vervolgens als vierde op rek, als vijfde op brug en vloer en als zesde op voltige. Lucas van den Kieboom werd bij de jeugd in de meerkamp negende.

Ook de discipline Ritmische Gymnastiek kwam dit weekend in Ahoy in actie. Het duo Julièt Landsmeer en Guusje van Musscher werden met hun oefening zonder materiaal met 15,200 punten knap derde. Het team bestaande uit de tweeling Mea en Fenne Dijkstra alsmede Rosalie van den Berg vielen met hun vierde plaats net buiten de prijzen bij het NK voor teams-senioren. Zij turnden 55,600 punten bijeen.

Jordi Hagenaar Nederlands kampioenVoltige - Jordi 1 - Frank 2Ringen - Jordi 1 - Gijs 3Rek - Martijn 2 - Jordi 3 - Aaron 3Vloer - Aaron 2 - Martijn 3 - Kenji 3Brug - Aaron 1 - Martijn 3Naomi VisserSprong - Aaron 1 - Kenji 2Aaron Enser links tweedeRG-deelneemsters

Aanvullende gegevens