Nieuwsbrief

November 2019

Geachte leden, ouders, verzorgers, relaties,
Net als oktober van vorig jaar, is oktober ook nu weer een maand geworden die in de verenigingsboeken met dikke letters zal worden bijgeschreven.
Bij het wereldkampioenschap turnen, dat dit jaar in Stuttgart werd gehouden, wist het mannen landenteam zich helaas niet te plaatsen voor deelname aan de Olympische Spelen. Bij het individuele traject turnde Bart Deurloo wel voldoende punten en garandeerde deelname aan de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar.
Het dames landenteam met daarin Naomi Visser, wist zich wel te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. Tijdens het WK in Stuttgart lukte het Naomi zich te plaatsen bij de beste 24 in de meerkamp en mocht zij deelnemen aan de finale. Dit op zich is al een super prestatie, immers tussen alle “grote” turnlanden zomaar onze Naomi. In de finale eindigde zij op de 21e plaats.
November wordt een drukte van belang! De wedstrijdafdelingen krijgen te maken met voorwedstrijden, plaatsingswedstrijden, enz. De rommelmarkt staat voor de deur, Sinterklaas komt er aan, en tenslotte de Finalistenhuldiging!
Een maand dus waarbij “alle hens aan dek” nodig zijn!
Op voorhand bedanken wij al onze vrijwilligers en trainers die alle energie stoppen in de vele evenementen die O&O zelf organiseert of waaraan de vereniging deelneemt.
Ook vragen wij uw aandacht voor de aankomende wijzigingen in het bestuur, waarover u hieronder meer kunt lezen.
Het bestuur

Terugtreden “Oude garde”
Beste (ouders/verzorgers van) leden,
In de laatst gehouden bestuursvergadering hebben wij uitgebreid stil gestaan bij ons eerder opgezet beleidsplan “hoe de vereniging over te dragen aan de nieuwe generatie”. Wij waren bij het opzetten van dat beleidsplan van mening dat een gefaseerde overgang het beste zou werken. Een aftredingsschema werd vervolgens opgezet. Joop Visser zou als eerste het bestuur verlaten, vervolgens Ton Poots, daarna Nel Kortman en tenslotte Pauline den Hartog.

Via via kwamen echter signalen tot ons dat er een zekere schroom, terughoudendheid bestond om toe te treden tot een bestuur deels nog bestaand uit de “oude garde”. Wellicht met daarbij het gevoel dat er niet voldoende ruimte zal zijn voor nieuwe ideeën en nieuwe wegen.
Wij hebben hierover breedvoerig gefilosofeerd. Met deze wetenschap heeft vooral de oudere bestuursleden zich afgevraagd:
· willen wij in de weg staan voor een nieuwe generatie,
· willen wij uitstralen geen vertrouwen te hebben in onze opvolging
· en doen wij er dan goed aan om gefaseerd het bestuur te verlaten.
De slotsom was dat zij zeker geen blokkade willen zijn voor nieuwkomers.

Op voorstel van de “oude garde” gaan we dan ook terugkomen ons voornoemd beleidsplan. Op de ledenvergadering van 25 maart aanstaande zullen Joop, Ton, Nel en Pauline terugtreden uit het bestuur en willen zij de weg vrij maken voor een nieuwe generatie. Zij hebben nadrukkelijk aangegeven betrokken te willen blijven bij O&O maar het besturen daarvan te willen overdragen aan de nieuwkomers.
Om met elkaar van gedachten te wisselen hoe we het beste de overgang naar een nieuw bestuur kunnen laten plaatsvinden, organiseren wij een drietal sessies. Hierbij nodigen wij dan ook alle (ouders van) leden uit om met ons mee te denken.
De sessies zullen plaatsvinden op 20 november,  23 januari en 13 februari in de kantine van onze turnaccommodatie, Uilenvliet 1. Start 20.00 uur. Inloop 19.45 uur.

Tot slot hierbij een oproep!!
Bovenstaand betekent dat wij op zoek zijn naar vier nieuwe bestuursleden. Kandidaten kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wim van der Does
Afgelopen maand werden we bericht met het overlijden van Wim van der Does - fractievoorzitter D66 gemeente Zwijndrecht.
Wim was voor ons een sportvriend! Altijd stelde hij zich beschikbaar om b.v. prijzen te overhandigen bij kleine en grote toernooien. Altijd bood hij een luisterend oor en was hij bereid te een “goed woordje” voor onze club te doen bij zijn politieke collega’s. Een graag geziene gast, dus!
Wij zullen Wim missen en wensen zijn nabestaanden alle sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.
Bestuur en leden

Grote Club Actie
De Grote Clubactie loopt nog! Er kunnen dus nog loten verkocht en gekocht worden! Mogen we op alle leden rekenen?
We hebben al een aantal boekjes ingeleverd gekregen. Het begin is er dus! In de nieuwsbrief van januari zullen we het ‘verdiende’ bedrag laten weten.

Sinterfilmavond - JAC
Zoals bekend heeft de Sint elk jaar weer een drukke planning. Om de Sint dit jaar een handje te helpen, heeft hij de JAC gevraagd om ter ere van het Sinterklaasfeest een filmavond te organiseren. Hier willen wij als JAC natuurlijk graag ons steentje aan bijdragen! Daarom zullen wij op zaterdagavond, 23 november een dubbele filmavond organiseren. Hiervoor zijn natuurlijk alle jeugdleden van O&O uitgenodigd waarbij vriendjes en vriendinnetjes ook van harte welkom zijn! De kantine van de turnzaal aan de Uilenvliet zal worden omgetoverd tot een bioscoop waarbij er veel lekkers aanwezig zal zijn. Meer informatie zal binnenkort bekend gemaakt worden op de Facebook en Instagram pagina van de JAC en O&O. Er zal ook nog een flyer tijdens de lessen uitgedeeld worden. Tot dan!

Nieuwe leiding
Graag melden wij dat Cas de Klerk als freerunning coach is gestart. Hij verzorgt de training op dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in het gymnastieklokaal aan de Welhorst en heeft nog plaats voor enkele nieuwe freerunners. Wij wensen Cas een mooie tijd.

GALA-turnshow
Eerder berichtten wij jullie al dat wij ter gelegenheid van ons 100-jarug bestaan op 30 november a.s. in de De Develhal een GALA-turnshow organiseren.
In tegenstelling tot voorgaande turnshows, hebben wij deze keer drie voorstellingen; een ochtend-, middag- en avondvoorstelling. ’s-Morgens starten wij om 10.30 uur, ‘s-middags om 14.30 uur en het avondprogramma begint om 19.00 uur.
Uitgebreide informatie ontvangt u binnenkort.
Een dergelijk groots evenement brengt veel kosten met zich mee. Te denken valt hierbij aan huur sporthal, huur extra tribunes, huur geluid en belichting, kosten decor enz. Om het geheel dekkend te krijgen, vroegen wij uw hulp bij het vinden van adverteerders/sponsoren. Wij zijn nog steeds op zoek naar adverteerders. Vorige week ontving u nog een herinneringsmail. Gaat u ons helpen?
Natuurlijk gaan wij ook weer een beroep doen op uw assistentie. Zonder uw hulp kunnen wij de organisatie van dit grote evenement niet tot een succes maken. Bij de nieuwsbrief van oktober ontving u een oproep met een aanmeldingsstrook waarmee u zich kon opgeven voor één of meerdere hulpactiviteiten. Wij komen nog heel veel helpende handen tekort. Komt u ons helpen??
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt deze stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De turnshowcommissie

Turnen heren
Nationale Team Cup 

Op 2 en 3 november vinden de kwalificatie-wedstrijden voor de Nationale Team Cup plaats
in Waalwijk. Hieraan nemen deel:

Op niveau 16:
Niek Melkert, Vigo de Jager, Dane Lopez, Olivier van Musscher en Luc van Boxtel
Op niveau 8:
Jelle van der Zouwen, Bodi Winkler, Thijs Eijkelenboom, Daan Vlasblom en Nils Maas
Op niveau 7:
Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Tristan Massie, Stan de Looze, Sebastiaan Pel en Ian Wever
Op niveau 6:
Yuri Visser, Lance Visser, Koen Kappetijn, Bram van Gemert, Mitchel de Haas en Olaf de Nie
Op niveau 4:
Bart de Ruiter, Thijs Oosterling, Thomas van der Helm, Jens van der Helm en Dennis Swinkels

Afhankelijk van het resultaat kunnen zij zich plaatsen voor de nationale eindstrijd. Deze vindt plaats op
16 en 17 november in Sittard.

Future Cup - Linz Oostenrijk
In het weekend van 23 november vindt in Linz, Oostenrijk, de Future Cup plaats. Hieraan zullen deelnemen Yuri en Lance Visser, Olaf de Nie, Mitchel de Haas en Bram van Gemert.

Jeugd-interland
Op 16 november vindt in het Belgische Dendermonde een jeugd-interland plaats. In het Oranjeteam zijn drie van onze turners opgenomen en wel Jordi Hagenaar, Martijn de Veer en Gijs Franken.

Turnen dames
De volgende turnsters van de derde divisie zullen op 9 en 10 november deelnemen aan het NK Clubteams Esmee, Imara, Morgan, Quinty, Anouk, Gwen, Anna, Milou v. S., Suzanne v. A., Serra, Britta, Suzanne T., Celine. Mochten ze zich plaatsen dan is het NK Clubteams op 16/17 november.

Spaar mee voor de wedstrijdbalk
Net als in de nieuwsbrief van oktober vragen wij hier uw aandacht voor.
Tijdens de turnwedstrijden, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, wordt er bij de dames tijdens de wedstrijden tegenwoordig geturnd op een nieuw soort wedstrijdbalk: De zogenaamde Soft-Top balk van Janssen & Fritsen. O&O heeft deze balk niet, maar wil deze toch graag aanschaffen voor haar wedstrijdturnsters, zodat zij kunnen wennen aan deze balk. Alleen zijn de financiële middelen hiervoor beperkt, want deze wedstrijdbalk is heel duur. Turnen dames kwam toen zelf met een goed idee. Turnen dames van O&O wil zelf gaan proberen om het geld voor deze balk bij elkaar te krijgen. Hoe? Met behulp van u!!! Via een lege-flessen actie. Bij Jumbo Zwijndrecht in Walburg is het mogelijk om het statiegeldbonnetje wat u krijgt voor uw ingeleverde lege flessen (frisdranken, bier, etc) in een speciale box te doen die naast de inname flessen automaat hangt (daar waar ook onze flyer hangt). Jumbo Zwijndrecht zal dan het geld wat opgehaald wordt met de statiegeldbonnetjes uitkeren aan O&O. Mocht u geen boodschappen doen bij Jumbo en/of niet in de gelegenheid zijn om uw flessen in te leveren bij Jumbo Walburg Zwijndrecht dan kunt u dat ook doen in de zaal aan de Uilenvliet. Bij binnenkomst staat een grijze kliko waar u uw lege flessen in kunt leveren. Wij zorgen er dan zelf voor dat ze bij Jumbo worden ingeleverd. Dus geef de lege flessen gerust mee aan uw zoon of dochter.
De actie is begonnen op 1 oktober jongstlede, dus graag al uw lege flessen bewaren voor O&O. En hoe meer u inlevert, des te eerder kunnen we de balk aanschaffen.

Springinstuif
Een meer dan gezellige dag voor onze recreanten uit de basisschoolgroepen 3 t/m 8. Aan de ochtendsessie werd door ruim 70 jongens en meisjes deelgenomen. Naar de middagsessie kwamen ook nog eens 60 jonge sporters.
Onze dank is daarom groot aan de leiding en hulpleiding, die de dinsdag van hun herfstvakantie inleverden om dit evenement voor 130 kinderen mogelijk te maken!

Grote schoonmaak
Het was weer een gepoets, gesop en gedweil in onze Turnhal tijdens de GROTE schoonmaak! 2 Avonden en een zaterdagochtend waren nodig om de gehele hal weer stof- en vlekvrij te maken. Alles blinkt en glimt weer en staat weer “rechts” gericht.
Poetsers en boeners bedankt!

Aanvulling klusteam
Na afloop van één van de ouderavonden, hebben 3 heren spontaan aangeboden het onderhoudsteam pand te komen verstreken. Wij wensen Arno Ammerlaan, Renier Izeboud en Marcel van Zessen veel klusplezier. Hun eerste klusje is inmiddels ook al zichtbaar; de cadeau gekregen trottoirtegel met het logo ter ere van het 100-jarig bestaan treft u net voor binnenkomst in de hal Uilenvliet aan. Ook op het Raadhuisplein ligt een dergelijke tegel.

Rommelmarkt
Op zaterdag 23 november a.s. organiseren wij van 10.00 tot 13.00 uur in en rondom onze eigen turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel-, kleding- en boekenmarkt.  De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds. Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding enz. zijn van harte welkom. 

Dit alles kan op dezelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 19 november en donderdag 21 november tussen 19.00 en 20.30 uur.
Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong telefoon 078 612 19 13.

Nieuwsbrief
De nieuwsbrief van oktober 2019 is door Astrid van Cappellen als haar laatste samengesteld. Astrid heeft destijds een nieuwe lay-out bedacht en uitgevoerd, wat werkelijk een upgrade van de nieuwsbrief heeft betekend. Iedere maand weer alle, door diverse schrijvers ingeleverde artikelen, redigeren en vooral ook het puzzelen om items geplaatst te krijgen. Astrid, dankjewel voor zovele jaren samenstellen van de nieuwsbrief!!
Gelukkig kunnen we melden dat er een opvolger voor Astrid gevonden is in Edgar van de Crommert. Edgar veel nieuwsbriefplezier toegewenst!

Sponsorkliks
Het gebeurt iedereen wel eens. Voor je het weet heb je online een bestelling gedaan en kom je er daarna pas achter dat je het ook via SponsorKliks had kunnen, nee, had móeten doen. Jammer, want daardoor loopt O&O geld mis! Euro’s die O&O goed had kunnen gebruiken.

De SponsorKliks Bestelknoppen
Eén van de meest effectieve methoden om SponsorKliks niet meer te vergeten is het installeren van de zogenaamde SponsorKliks Bestelknoppen.
Binnen enkele seconden voeg je jouw favoriete webwinkels toe aan je internetbrowser. Je hoeft dan in het vervolg niet eerst naar de SponsorKliks pagina van O&O.
Dat scheelt O&O aanzienlijk in de sponsorinkomsten. Want na verloop van tijd weet je niet beter dan dat je alleen nog maar via deze bestelknoppen bestelt!
En zeker nu de piekmaanden eraan zitten te komen, met Black Friday (29 november), Sinterklaas en Kerst, kan O&O daar financieel enorm van profiteren.
Bekijk de korte uitlegvideo voor Google Chrome op: youtube.com/watch?v=Y_X0lBbloZU&feature=youtu.be
En hier voor Firefox op: youtube.com/watch?v=wa23c9WYd28&feature=youtu.be
(Voor andere internetbrowsers geldt een vergelijkbare procedure)

Neem de kleine moeite voor de financiële toekomst van O&O en verander jouw bestelpatroon, het liefst nog voor de aankomende feestmaanden of beter, vandaag nog!

Agenda
2 en 3 november kwalificatie-wedstrijden Nationale Team Cup heren
9 en 10 november NK Clubteams
16 november jeugd-interland heren
19 en 21 november Inleveren spullen rommelmarkt
23 november Rommelmarkt
23 november Sinterfilmavond - JAC
30 november GALA-turnshow
20 december Feestavond voor 18+
21 december Feestavond jeugd tot 18 jaar

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 676 74 51

Aanvullende gegevens