Nieuwsbrief

September 2019

Geachte leden, ouders, verzorgers,
De zomer vliegt voorbij. Tijd om weer te gaan bewegen! Veel van de wedstrijdsporters zijn al weer aan de “trainingsslag”. Het voor de Keep Fitters opgestelde “zomerprogramma” werd druk bezocht.
Het jaarprogramma is reeds bekend en verspreid. In het kader van het jubileumjaar staat het jubileumkamp voor de deur en wordt 5 oktober a.s. de reünie gehouden. Kortom! We gaan weer aan de slag en hebben er zin in! Wij wensen u een mooi nieuw sportseizoen!
Het bestuur

Vacatures voor de Businessclub en PR activiteiten.
Onze businessclub snakt naar een aantal helpende handen. Marc van Alebeek pakt deze taken momenteel alleen op , maar een ieder weet: “vele handen maken licht werk”. Het omvat veelal het meedenken, vormgeven en uitvoeren van het jaarlijkse event en het onderhouden van contacten met onze sponsoren. Verder zullen de taken bestaan uit de jaarlijkse afwikkeling van de afgesloten contracten met businessclubleden en adverteerders. Ook het vastleggen van de afspraken met incidentele adverteerders behoort tot de “klussen”, die onder deze werkgroep vallen. Heeft u vragen of interesse neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan zal uw vraag of aanmelding door gespeeld worden aan Marc van Alebeek.
Onze tweede vacature betreft de PR van de vereniging. Onze PR-man gaat er mee stoppen. Reden: genieten van een welverdiend pensioen. Onder zijn hoede valt momenteel zowel de externe als de interne communicatie van de vereniging, een aardige klus dus daarom zoeken we hier het liefst een viertal mensen voor. Het is de bedoeling eerst een tijdje “mee te lopen” om vervolgens in 2020 het stokje over te kunnen nemen. Wie durft het aan? Voor meer informatie of aanmelden neem contact op met Pauline den Hartog – 078 6767451

Grote Clubactie
Ook O&O doet dit jaar weer mee met de Grote Club Actie die op zaterdag 14 september van start gaat. Voor informatie verwijzen we u naar bijgaande informatie brief. Uiteraard hopen we dat er weer enthousiast loten verkocht gaan worden met een mooi resultaat!

Peuter-Kleuterdag
Op zaterdag 21 september organiseren wij als start van het seizoen weer een gyminstuif met pannenkoeken eten voor kleuters en peuters t/m vijf jaar. Deze instuif vindt plaats in de turnaccommodatie aan de Uilenvliet, waar de kinderen kunnen kennis maken met allerlei gymnastiek- en expressievormen. De ouders mogen blijven kijken. Er zijn drie deelname mogelijkheden. Kinderen kunnen zich aanmelden om 13.00 uur en meedoen tot 14.00 uur of zich aanmelden om 14.15 uur en meedoen tot 15.15 uur. De laatste instuif begint om 15.30 uur en eindigt om 16.30 uur. De toegang is gratis. Nadere informatie is te verkrijgen bij het secretariaat, Mw. Nel Kortman, telefoon 078-6194230.

Reünie 5 oktober
Ter gelegenheid van ons 100-jarig bestaan organiseert de jubileumcommissie een reünie voor leden en oud-leden. Deze gaat plaats vinden op 5 oktober a.s. van 20.00 tot 23.00 uur in onze turnhal aan de Uilenvliet. Alle leden en oud-leden worden opgeroepen zich op te geven voor dit gebeuren en zich aan te melden via facebook of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De kosten bedragen € 10,--, inclusief 3 drankjes + hapjes.

Nieuws vanuit de barcommissie
Het is een mooie zomer geweest, waarin er voor de barcommissie geen activiteiten op de agenda stonden. We zijn helemaal uitgerust om vol goede moed aan het nieuwe seizoen te beginnen. Daar staan ook alweer aardig wat activiteiten gepland. Wil je ook wat voor de vereniging doen? Meld je dan aan bij de barcommissie. Ook als je af en toe wilt helpen, ben je van harte welkom, want vele handen maken licht werk! Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of vraag het aan Geertje, Debby, Ineke, Danny of Katja.

Leefstijlmarkt 12 oktober
Net als vorig jaar wordt op 12 oktober weer een zogenaamde Leefstijlmarkt gehouden in Zwijndrecht. Dit keer in verzorgingstehuis Swinhove. Die dag kunt u weer informatie krijgen over de verschillende beweegvormen die bij diverse Zwijndrechtse sportaanbieders kunnen worden beoefend. De organisatie van het evenement is in handen van Vivera (gelieerd aan de Gemeente Zwijndrecht) en o.a. O&O. Ook dit jaar wordt weer een zogenaamde Fittest afgenomen voor geïnteresseerden. Deze fittest staat onder auspiciën van Fysiotherapie praktijk De Lus. Voorgaande jaren hebben ook een aantal van onze Fifty Fit leden assistentie geboden bij deze test. Uiteraard de vraag wie ons ook dit jaar weer kan helpen op zaterdag 12 oktober a.s. U kunt zich aanmelden bij ons secretariaat Nel Kortman T 078 6194230 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na aanmelding ontvang u uiteraard meer uitgebreide informatie.

Grote schoonmaak
Noteer alvast in uw agenda, 18 en 19 oktober zullen we weer grote schoonmaak houden in onze accommodatie aan de Uilenvliet. Berging, valkuil, matten ……enz. alles zal weer onder handen genomen worden

Zomerprogramma
Ook dit jaar hebben we dankzij onze actieve Keep Fit leiding, weer een mooi zomerprogramma kunnen realiseren. Er werd veel gebruik gemaakt van dit programma. Omdat een 3-tal lesgevers invulling hebben gegeven aan de lessen, ontstond een mooi divers programma. Dank aan alle dit tot zo’n succes wisten te maken.

Succes op de Wereld Gymnaestrada
De Wereld Gymnaestrada is een internationaal gymnastiekevenement dat net als de Olympische Spelen elke vier jaar georganiseerd wordt in een ander land. Dit jaar waren er deelnemers uit 55 landen met in totaal +/- 20.000 deelnemers. Als O&O kunnen we met een zesentwintig tellend team en vier begeleiders terug kijken op succesvolle optredens bij deze van 7 t/m 13 juli in het Oostenrijkse Dornbirn gehouden Wereld Gymnaestrada. De tot één geheel verweven demo van de 12 turners, 8 turnsters en 6 RG-turnsters werd door de volle tribunes enthousiast ontvangen. Op eigentijdse muziek wist het team het publiek van begin tot het eind te boeien met haar zeer gevarieerde demo, bestaande uit een toestellenmix van balk, brug, voltige op paard en paddenstoelen, opblaasbare tumbling, minitramp die werd afgewisseld en gecombineerd met hoepel-, lint- en touwoefeningen van de turnsters ritmische gymnastiek. Onze afvaardiging bestond uit: Bertjan Zijderveld, Cato Zijderveld, Cheryl van der Perk, Denise Leijten, Elianne Stehouwer, Fenne Dijkstra, Frank Scheffer, Gijs Zijderveld, Henk Heuvink, Ian Wever, Iris Nieuwstraten, Jara van Dijk, Jelle van der Zouwen, Joop Visser, Karin Oostdijk, Koen Kappetijn, Lance Visser, Layla Voerman, Lente Zwaal, Marit Kooiman, Mea Dijkstra, Mirjana Urosevic, Olaf de Nie, Paul de Jongh, Rosalie van den Berg, Sebastiaan Pel, Suzanne Kunsel, Thijs Oosterling, Tristan Massie, Yuri Visser. Er wordt nu reeds uitgekeken naar de volgende Wereld Gymnaestrada die in 2023 gaat plaats vinden in Amsterdam.

Afzeggen Sterrenslag
Het komt bij O&O niet vaak voor dat een event afgezegd moet worden vanwege te weinig helpende handen. Echter de door het JAC geplande “Sterrenslag” kon niet door gaan omdat er te weinig helpende handen waren. Eén week voor Sterrenslag misten er nog 15 sjouwers, helpers, spelbegeleiders. Er kon niet langer gewacht worden met de mededeling dat de activiteit niet door zou gaan omdat anders niet iedereen op tijd geïnformeerd kon worden. De JAC gaat proberen om dit seizoen nog een extra activiteit te organiseren.

Topsport turnen heren
Het afgelopen NK in Ahoy stond geheel in het belang van het komende WK in Stuttgart. Het was een open kwalificatie moment voor de turners die niet in het kernteam zitten. In het huidige kernteam zitten vanuit onze vereniging Bart Deurloo en Frank Rijken. De overige heren zijn: Michel Bletterman, Rick Jacobs, Bram Louwije, Casimir Schmidt, Bram Verhofstad en Epke Zonderland. De heren gaan op trainingsstage en turnen ook in Heerenveen twee interlandwedstrijden op 7 en 21 september. De definitieve samenstelling van het WK-team wordt 10 september bekend gemaakt. Dat team turnt op 21 september nog de interland.

Naomi Visser
Brons tijdens de landenfinale van het EK, een veertiende plek in de meerkampfinale van het WK, twee maal goud bij de Flanders Internationaal Team Challenge in het Belgische Gent en nu ook meerkampgoud bij het NK. Naomi Visser blijft keer op keer topprestaties leveren. In Ahoy Rotterdam werd ze afgelopen juni voor de eerste keer in haar loopbaan Nederlands Kampioen op de meerkamp!

Ahoy-Cup
Thijs Oosterling drukte dit seizoen zijn stempel op elke meerkampwedstrijd waar hij aan deelnam. Voor de derde keer op rij won hij de Ahoy-cup.

Succesvol optreden Dance Crew
Zaterdag 3 augustus heeft de demogroep O&O Dance Crew opgetreden op de open dag van FC Dordrecht en dat was een groot succes! Tijdens de rust van het oefenduel tussen FC Dordrecht en Norwich City mocht de groep het veld betreden om een demo van 2 dansen te laten zien. Na afloop waren er veel supporters die de groep aanspraken en zeiden dat ze het erg leuk vonden om naar te kijken. Iemand opperde zelfs dat de dames maar de vaste cheer-crew van de voetbalclub moesten worden. Ook de organisatie heeft de Dance Crew na afloop hartelijk bedankt en complimenten gegeven voor de professionele dans. Naast het optreden, was ook de wedstrijd zelf geslaagd. FC Dordrecht heeft met 5-3 de wedstrijd gewonnen.

Nieuwe leden Dance Crew
Vlak voor de zomervakantie zijn er open trainingen gehouden voor de O&O Dance Crew, zodat potentiële leden konden komen mee trainen. Tijdens de open trainingen werden verschillende stukjes choreografie aangeleerd, om te kijken of ze het tempo bij konden houden en de verschillende stijlen leuk zouden vinden. Bovendien werd er gelet op ritme, houding en uitstraling. Uiteindelijk zijn twee nieuwe dames uitgenodigd om vanaf september mee te komen trainen. Welkom Kinga en Anouk!

Gala Turnshow
Vooruitlopend op definitieve gegevens brengen wij u vast op de hoogte van de GALA-turnshow die wij ter gelegenheid van ons 100-jarig bestaan op 30 november a.s. organiseren in de De Develhal. Zet u de datum vast in uw agenda?
In tegenstelling tot voorgaande turnshows hebben wij deze keer drie voorstellingen; een ochtend- middag- en avondvoorstelling. ’s-Morgens starten wij om 10.30 uur, ‘s-middags om 14.30 uur en het avondprogramma begint om 19.00 uur. Uitgebreide informatie kunt u t.z.t. tegemoet zien.
Een dergelijk groots evenement brengt veel kosten met zich mee. Te denken valt aan huur sporthal, huur extra tribunes, huur geluid en belichting, kosten decor enz. Om het geheel dekkend te krijgen vragen wij u hulp bij het vinden van adverteerders en sponsoren. Bij deze nieuwsbrief ontvangt u bijgaand een oproep met de nodige gegevens hierover. Gaat u ons helpen? Natuurlijk gaan wij ook weer een beroep doen op uw assistentie. Zonder uw hulp kunnen wij de organisatie van dit grote evenement niet tot een succes maken. Bij de nieuwsbrief van oktober ontvangt u een oproep met een aanmeldingsstrook waarmee u zich kunt opgeven voor één of meerdere hulpactiviteiten. Mogen wij op uw medewerking rekenen?
Mocht u reeds vragen hebben dan kunt deze stellen via :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeugdsportfondsen
Samen met alle aangesloten sportverenigingen en cultuurinstellingen maken de Jeugdsportfondsen het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theater les of een andere sportieve of creatieve activiteit. In 2018 hebben zij samen met al hun samenwerkings-partners 7469 kinderen uit Zuid-Holland de kans gegeven om te sporten en/ of deel te nemen aan een cultuuractiviteit. Dit zijn cijfers waar zij erg trots op mogen zijn. Om deze aantallen in 2019 weer te behalen willen zij als Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland hun social media kanalen (Facebook, Instagram en Linkedin) vergroten om zo meer naamsbekendheid te creëren waardoor ze uiteindelijk meer kinderen in armoede kunnen helpen. Om dit bereiken hebben zij uw hulp nodig!
Wil jij ook dat kinderen uit armoede dezelfde kansen krijgen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn? Volg, deel en like dan hun social media kanalen. Samen zorgen we er dan voor dat zoveel mogelijk kinderen uit armoede kunnen sporten en/ of deel kunnen nemen aan een cultuuractiviteit.

Facebook https://www.facebook.com/JeugdfondsSportenCultuurZuidHolland/
Instagram https://www.instagram.com/jeugdfondssportencultuurzh/
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/jeugdfondssportencultuurzuidholland/

Vakantierooster seizoen 2019-2020
Herfstvakantie 21 oktober t/m 26 oktober
Kerstvakantie 23 december t/m 4 januari
Voorjaarsvakantie 24 februari t/m 29 februari
Paasvakantie 10 april t/m 13 april
Meivakantie 27 april t/m 9 mei
Hemelvaart 21mei
Pinksteren 1 juni
Zomervakantie 18 juli t/m 29 augustus

Agenda
13-15 september Jubileumkamp
14 september Start Grote Clubactie
21 september Peuter-Kleuter dag
5 oktober Reünie
12 oktober Leefstijlmarkt
18-19 oktober Grote Schoonmaak
21 t/m 26 oktober Herfstvakantie
30 november Gala Turnshow

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

Aanvullende gegevens