Nieuws

NK successen in Ahoy

Bij de in Ahoy-Rotterdam gehouden Nederlandse Kampioenschappen toestelturnen heeft O&O op diverse fronten succes geboekt.
Bij de eredivisie dames senior verraste Naomi Visser (trainend bij Topsport-Noord) vriend en vijand door de nationale allround titel voor zich op te eisen. Haar score bedroeg 84,967 punten. Met het oog op haar deelname aan de European Games in Minsk (Wit-Rusland) heeft zij de toestelfinales gelaten voor wat het was. Melanie Stout had haar succes in de vloerfinale van de eredivisie-jeugd. Zij kwam slecht 0,3 punt tekort voor het goud. Met 10,800 punten pakte zij uiteindelijk het brons.

 

Bij de heren van de eredivisie moest Bart Deurloo met slechts 0,5 punten verschil zijn nationale allround titel laten aan zijn concurrent Casimir Schmidt van PAX-Hoofddorp. Zijn eindscore bedroeg 84,433 punten. Bart werd wel Nederlands kampioen op voltige en pakte zilver op brug en rek. Frank Rijken pakte zijn titel op brug.

 

Bij de junioren-II trok Luuk Huernink aan het langste eind. Hij werd Nederlands kampioen met 73,950 punten en werd derde op het onderdeel rek. Martijn de Veer werd allround derde en revancheerde zich in de toestelfinales. Hij werd kampioen op vloer, ringen, brug en rek en verdiende het brons van voltige. Wesley de Haas pakte goud op rek en zilver op vloer. Lars Vos werd kampioen op voltige en derde op brug.  De geblesseerde Jordi Hagenaar kwam bij de junioren-I alleen uit op het onderdeel voltige en eiste daarbij het goud voor zich op. In de jeugdcategorie was er voor Gijs Franken goud op vloer en brons op brug.

Verder was er O&O-succes bij de Ahoy-cups. Bij de jongens/heren niveau-4 liet Thijs Oosterling zich het allround goud om hangen. Op voltige en ringen was hij eveneens de beste en werd tweede op de onderdelen vloer en rek. Op niveau-6 was Bram van Gemert het succesvolst. Hij werd viermaal tweede en wel bij allround, vloer, voltige en brug. Koen Kappetijn completeerde het geheel met het brons van voltige en rek.

Ondanks een goed geturnde wedstrijd was er geen eremetaal voor Lisa Hendriks (Ahoy-cup dames senior-A), Dennis Swinkels en Bart de Ruiter (Ahoy-cup – jongens/heren niveau- 4), Olaf de Nie ( Ahoy-Cup – jongens/heren – niveau -6), Estée Kraaijveld – (RG- senior- 1ste div.) Rosalie van den Berg (RG – junior – 1ste div.) , Groepsoefening bal en hoepel (beiden RG- senior 1ste div) en de groepsoefening zonder materiaal (RG-benjamins).

 

Aanvullende gegevens