Turnen heren

Boudewijn de Vries beëindigt topsportcarrière

Turner Boudewijn de Vries (27) heeft te kennen gegeven zijn topsportcarrière te beëindigen. Boudewijn de Vries, lid van onze vereniging, startte zijn internationale carrière in de Oranjeselectie in 2008 met deelname aan de Jeugd-Europese kampioenschappen, daarna nam hij als senior in 2013 deel aan de Europese Kampioenschappen in Moskou. Boudewijn heeft de KNGU vaak vertegenwoordigd bij interlandwedstrijden, worldcupwedstrijden, de Europese Kampioenschappen in 2015 en 2017 en de Wereldkampioenschappen in 2014 en 2017. Meer en meer heeft Boudewijn zich tot een voltigespecialist ontwikkeld. Daarnaast was Boudewijn een vaste waarde in de voorbereidingstrajecten voor grote toernooien in de afgelopen Olympische cyclus. Boudewijn heeft altijd een positieve bijdrage gehad in de teamvorming en was een direct aanspreekpunt voor het team vanuit zijn rol als voorzitter van de KNGU-Atletencommissie.
Boudewijn komt voor het laatst in actie bij de Nederlandse kampioenschappen die op 26 en 27 juni a.s. in de Rotterdamse Ahoy gehouden worden.

 Boudewijn: “ Als jonge gymnast stapte ik voor het eerst een turnzaal in en keek mijn ogen uit. Op dat moment startte een reis richting een topsport carrière. Als jonge turner droom je ervan om aan de top te staan en kijk je op naar je idolen in de turnsport. Door mijzelf dag in dag uit in het zweet te werken en met de (faciliterende) steun van mijn ouders heb ik mijn droom weten te verzilveren: Nederland internationaal vertegenwoordigen op het hoogste niveau.”

“Ik heb verschillende hoogtepunten meegemaakt in mijn carrière. Zo was het moment dat ik in 2010 voor het eerst Nederlands kampioen op voltige bij de senioren werd geweldig, maar ook de deelnames aan de verschillende internationale wedstrijden en stages heb ik altijd als ongelofelijk gaaf en leerzaam ervaren!”

“Turnen is een technische sport. Dit is wat het turnen juist zo mooi maakt. Maar er zit per individu ook een maximum aan. Ik realiseer mij dat ik niet verder meer kan groeien op technisch niveau en dit is juist hetgeen waar voor mij de uitdaging in zit. Het is tijd plaats te maken voor de turners van de nieuwe generatie, in wie ik het volste vertrouwen heb! Hoewel ik als actieve turner nu afscheid neem, wil ik op een of andere manier mijn opgedane ervaring binnen het turnen gebruiken om blijvend een bijdrage te kunnen leveren aan het Nederlandse turnen.“

“Topsport bedrijf je nooit alleen. Ik bedank al mijn turnvrienden en trainers die zich over mij hebben ontfermd en in het bijzonder mijn huidige coach Jeroen Jacobs en jeugdcoach Remon Rooij. Daarnaast bedank ik mijn vriendin, vrienden en familieleden voor de onvoorwaardelijke steun die zij mij hebben boden. Ook bedank ik alle juryleden voor hun objectiviteit en hulp bij het controleren en beoordelen van mijn oefeningen. Als laatste wil ik de KNGU bedanken voor het vertrouwen en de ondersteuning die zij mij hebben geboden.”

Bondscoach Bram van Bokhoven over Boudewijn: “Ik waardeer én bedank Boudewijn om zijn immer positieve bijdrage in de teamvorming.“ Boudewijn heeft in overleg met zijn coach een afbouwprogramma samengesteld.

De KNGU is Boudewijn de Vries dankbaar voor zijn inzet in de afgelopen jaren en wenst hem veel succes met zijn maatschappelijke carrière.

Ook O&O dankt Boudewijn voor zijn jarenlange tomeloze inzet en wensen hem alle goeds voor de toekomst.

Aanvullende gegevens