Turngala, een schitterende afsluiting van een eeuw O&O


Met het ter gelegenheid van haar honderdjarig bestaan georganiseerd turngala heeft de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O op sportief gebied haar eeuwviering geweldig afgesloten.

Onder grote publieke belangstelling vonden in de Develhal, onder het motto “GALA”, een drietal voorstellingen plaats. In de ochtendshow zetten de aller jongste hun beste beentje voor, ’s-middag de wat oudere jeugd en de avond voorstelling was ingeruimd voor de 12+-leden.
De turnshowcommissie hadden een zeer gevarieerd programma gecreëerd waarbij het motto “GALA” als rode draad door de hele show liep. De rode draad startte met de uitnodiging, werd voorgezet met allerlei voorbereidingen en mondde uiteindelijk uit in een slotfeest met “vuurwerk”.

De ochtendshow ging van start met de kleuters die op muziek van “Pieter Post” de uitnodigingen bezorgden. Vertederend waren de ukkepukken van ouder-en-kind die hun eerste bewegingskunsten op de rode loper ten beste gaven. Het motto werd op een fraaie wijze doorgetrokken met de nummers ”Getting ready” van de voorbereidende selectie turnen dames, “Freakum Dress” van RG-benjamins, “Glitter and Glamour” – acro-afdeling , “Be our guest” – streetjazz 6-9 jaar, “Feest” - selectie turnen meisjes, en “Disco time” van alle meisjes 6 t/m 9 jaar. Het geheel werd daarbij afgewisseld met toesteloptredens en wervelende springnummers. Ten tijden van het op- en afbouwen van de toestellen toonden de wedstrijdturn(ster)s gedegen turnwerk. Onder de kreet ”vuurwerk” werd de show massaal afgesloten.

Het middagprogramma gaf aangaande het motto een gelijk beeld. Deze show werd vrolijk geopend met het nummer “Tonight, tonight” van alle meisjes 10-11 jaar, de meisjes van de 3de divisie gingen langs bij de kapper, de meisjes 10-11 jaar brachten fraai in beeld “We like to move it” en de meisjes streetjazz 10-13 jaar heven het glas op het nummer “Raise your glass”. Ook deze voorstelling had haar afwisselingen met kunstig acrowerk, individuele RG-oefeningen, mooie toesteloptredens en vlot springwerk met o.a. diverse saltovormen. Na de “disco” van de meisjes 6-9 jaar werd ook deze voorstelling door alle leden afgesloten met “vuurwerk”.De avondvoorstelling ging van start met de Gynaestraedademo waarmee O&O veel succes heeft gehad bij de jongsteleden in Dornbirn gehouden Wereldgymnaestrada. Ook nu kreeg de groep de handen op elkaar. Gevolgd werd met de “Uitnodiging” deze keer fraai op de vloer gezet door turnen dames. De rode draad ging op meer dan geweldige wijze verder met de optredens “De voorbereidingen” van de turnen dames N1-N2, “Shop till you drop” – streetjazz, “Lets have a kiki” – RG-11-17 jaar, “De spanning stijgt…” – Dance Crew, “The opening” – meisjes D1, “Suzy’s bar”- Classic Jazz, Disco – selectie turnen dames. Dit scala kwam uiteindelijk uit in een door de Dance Crew op een fraai wijze vertolkte “The greatest show”. Evenals in de twee eerdere shows waren in dit programma zeer gedegen toestel- en springnummers te zien. Ook de individuele optredens waren meer dan de moeite waard om naar te kijken. Niet onvermeld mag worden het schitterende optreden van de afdeling topsport. Van jong tot oud kwam in actie onder het nummer “VIP Paparazzi”. Zij lieten op een geweldige wijze zien wat zij op voltige, brug en rek in hun mars hebben. De avond werd tenslotte massaal afgesloten met “vuurwerk” ingeluid met een spetterend alternatief tafelspringnummer van de jongens/herenselectie.

O&O kan terug kijken op geweldige afsluiting van een eeuw turnen in Zwijndrecht.

 

Alice en Netty in t zonnetje

Tijdens de twede halfjaarlijkse rommelmarkt werden de coördinatoren Alice de Jong en Netty Pijl in het zonnetje gezet. Voor hen was het voorbije zaterdag de laatste rommelmarkt als coördinatoren. Na een flink aantal jaren de rommelmarkt georganiseerd te hebben, vonden zij het nu tijd te worden om het stokje aan anderen over te dragen.

De rommelmarkt bracht deze keer het fraaie bedrag van bijna € 750,00 op. Er was dit keer een ongekende hoeveelheid spullen ingezameld door de leden van de vereniging. De kantine en de entree puilde werkelijk uit. De vrijdag voorafgaand aan de rommelmarkt was met ruim twintig medewerkers uit alle macht gewerkt om van de kantine en de entreehal een heuse winkel te maken.

Voor Alice en Netty was de fraaie opbrengst een cadeau. Namens de vereniging bedankte het bestuur met trots de jarenlange inzet van deze beide dames. Uiteraard konden zij dat alleen doen dankzij de grote groep vrijwilligers die evenals zij al vele jaren hun hulp verlenen aan de twee rommelmarkten die de vereniging ieder jaar organiseert.

Naomi en Bart naar de Olympische Spelen

Naomi Visser en Bart Deurloo hebben zich bij de afgelopen week in het Duitse Stuttgart gehouden wereldkampioenschappen turnen verzekerd van een Olympisch startbewijs.

De bij Sportcentrum-Noord trainende Naomi realiseerde haar Olympische deelname van volgend jaar zowel individueel als met het Oranje team. Met het team, verder samengesteld met Eythora Thorsdottir, Tisha Volleman en de zusjes Lieke en Sanne Wervers, eindigde zij in de teamfinale met 159,427 punten op de achtste plaats. De achttienjarige Naomi had zich eveneens geplaatst voor de individuele eindstrijd. Met een puntentotaal van 51,166 punten noteerde zij hierin een drieëntwintigste plaats.

Bart en zijn teamgenoten Mitchel Bletterman, Epke Zonderland, Frank Rijken en Casimir Schmidt wisten zich als team-NL niet te plaatsen voor de eindstrijd en zagen daardoor een Olympisch startbewijs aan zich voorbij gaan. Met 240,326 punten eindigden zij op de negentiende plaats.

Met zijn individuele allround score van 80,531 legde Bart wel beslag op een Olympische ticket. Hij is op dit moment de enige Nederlandse turner die naar de Olympische Spelen gaat. Alleen Epke Zonderland kan zich hier nog aan toevoegen via de World-Cup-traject.

Foto's reünie online

De foto's van de reünie op 5 oktober j.l. staan online.

Veel herinneringen bij reünie O&O

Het was voorbije zaterdag een gezellige boel bij de reünie die de Zwijndrechtse Gymnastiekvereniging O&O ter gelegenheid van haar 100-jarig bestaan had georganiseerd.

Vele (oud)leden en (oud)bestuursleden hadden de weg gevonden naar de O&O-turnaccommodatie aan de Uilenvliet. Mooie herinneringen werden opgehaald, werd stil gestaan bij hun fraaie verenigingssuccessen en werden foto’s uit de oude doos bekeken.

Aan de geplande tijdsduur van twee uur had men niet genoeg. Deze werd dan ook ruimschoots overschreden.