November 2019

Geachte leden, ouders, verzorgers, relaties,
Net als oktober van vorig jaar, is oktober ook nu weer een maand geworden die in de verenigingsboeken met dikke letters zal worden bijgeschreven.
Bij het wereldkampioenschap turnen, dat dit jaar in Stuttgart werd gehouden, wist het mannen landenteam zich helaas niet te plaatsen voor deelname aan de Olympische Spelen. Bij het individuele traject turnde Bart Deurloo wel voldoende punten en garandeerde deelname aan de Olympische Spelen in Tokio volgend jaar.
Het dames landenteam met daarin Naomi Visser, wist zich wel te plaatsen voor de Olympische Spelen in Tokio. Tijdens het WK in Stuttgart lukte het Naomi zich te plaatsen bij de beste 24 in de meerkamp en mocht zij deelnemen aan de finale. Dit op zich is al een super prestatie, immers tussen alle “grote” turnlanden zomaar onze Naomi. In de finale eindigde zij op de 21e plaats.
November wordt een drukte van belang! De wedstrijdafdelingen krijgen te maken met voorwedstrijden, plaatsingswedstrijden, enz. De rommelmarkt staat voor de deur, Sinterklaas komt er aan, en tenslotte de Finalistenhuldiging!
Een maand dus waarbij “alle hens aan dek” nodig zijn!
Op voorhand bedanken wij al onze vrijwilligers en trainers die alle energie stoppen in de vele evenementen die O&O zelf organiseert of waaraan de vereniging deelneemt.
Ook vragen wij uw aandacht voor de aankomende wijzigingen in het bestuur, waarover u hieronder meer kunt lezen.
Het bestuur

Terugtreden “Oude garde”
Beste (ouders/verzorgers van) leden,
In de laatst gehouden bestuursvergadering hebben wij uitgebreid stil gestaan bij ons eerder opgezet beleidsplan “hoe de vereniging over te dragen aan de nieuwe generatie”. Wij waren bij het opzetten van dat beleidsplan van mening dat een gefaseerde overgang het beste zou werken. Een aftredingsschema werd vervolgens opgezet. Joop Visser zou als eerste het bestuur verlaten, vervolgens Ton Poots, daarna Nel Kortman en tenslotte Pauline den Hartog.

Via via kwamen echter signalen tot ons dat er een zekere schroom, terughoudendheid bestond om toe te treden tot een bestuur deels nog bestaand uit de “oude garde”. Wellicht met daarbij het gevoel dat er niet voldoende ruimte zal zijn voor nieuwe ideeën en nieuwe wegen.
Wij hebben hierover breedvoerig gefilosofeerd. Met deze wetenschap heeft vooral de oudere bestuursleden zich afgevraagd:
· willen wij in de weg staan voor een nieuwe generatie,
· willen wij uitstralen geen vertrouwen te hebben in onze opvolging
· en doen wij er dan goed aan om gefaseerd het bestuur te verlaten.
De slotsom was dat zij zeker geen blokkade willen zijn voor nieuwkomers.

Op voorstel van de “oude garde” gaan we dan ook terugkomen ons voornoemd beleidsplan. Op de ledenvergadering van 25 maart aanstaande zullen Joop, Ton, Nel en Pauline terugtreden uit het bestuur en willen zij de weg vrij maken voor een nieuwe generatie. Zij hebben nadrukkelijk aangegeven betrokken te willen blijven bij O&O maar het besturen daarvan te willen overdragen aan de nieuwkomers.
Om met elkaar van gedachten te wisselen hoe we het beste de overgang naar een nieuw bestuur kunnen laten plaatsvinden, organiseren wij een drietal sessies. Hierbij nodigen wij dan ook alle (ouders van) leden uit om met ons mee te denken.
De sessies zullen plaatsvinden op 20 november,  23 januari en 13 februari in de kantine van onze turnaccommodatie, Uilenvliet 1. Start 20.00 uur. Inloop 19.45 uur.

Tot slot hierbij een oproep!!
Bovenstaand betekent dat wij op zoek zijn naar vier nieuwe bestuursleden. Kandidaten kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wim van der Does
Afgelopen maand werden we bericht met het overlijden van Wim van der Does - fractievoorzitter D66 gemeente Zwijndrecht.
Wim was voor ons een sportvriend! Altijd stelde hij zich beschikbaar om b.v. prijzen te overhandigen bij kleine en grote toernooien. Altijd bood hij een luisterend oor en was hij bereid te een “goed woordje” voor onze club te doen bij zijn politieke collega’s. Een graag geziene gast, dus!
Wij zullen Wim missen en wensen zijn nabestaanden alle sterkte toe bij het verwerken van dit verlies.
Bestuur en leden

Grote Club Actie
De Grote Clubactie loopt nog! Er kunnen dus nog loten verkocht en gekocht worden! Mogen we op alle leden rekenen?
We hebben al een aantal boekjes ingeleverd gekregen. Het begin is er dus! In de nieuwsbrief van januari zullen we het ‘verdiende’ bedrag laten weten.

Sinterfilmavond - JAC
Zoals bekend heeft de Sint elk jaar weer een drukke planning. Om de Sint dit jaar een handje te helpen, heeft hij de JAC gevraagd om ter ere van het Sinterklaasfeest een filmavond te organiseren. Hier willen wij als JAC natuurlijk graag ons steentje aan bijdragen! Daarom zullen wij op zaterdagavond, 23 november een dubbele filmavond organiseren. Hiervoor zijn natuurlijk alle jeugdleden van O&O uitgenodigd waarbij vriendjes en vriendinnetjes ook van harte welkom zijn! De kantine van de turnzaal aan de Uilenvliet zal worden omgetoverd tot een bioscoop waarbij er veel lekkers aanwezig zal zijn. Meer informatie zal binnenkort bekend gemaakt worden op de Facebook en Instagram pagina van de JAC en O&O. Er zal ook nog een flyer tijdens de lessen uitgedeeld worden. Tot dan!

Nieuwe leiding
Graag melden wij dat Cas de Klerk als freerunning coach is gestart. Hij verzorgt de training op dinsdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in het gymnastieklokaal aan de Welhorst en heeft nog plaats voor enkele nieuwe freerunners. Wij wensen Cas een mooie tijd.

GALA-turnshow
Eerder berichtten wij jullie al dat wij ter gelegenheid van ons 100-jarug bestaan op 30 november a.s. in de De Develhal een GALA-turnshow organiseren.
In tegenstelling tot voorgaande turnshows, hebben wij deze keer drie voorstellingen; een ochtend-, middag- en avondvoorstelling. ’s-Morgens starten wij om 10.30 uur, ‘s-middags om 14.30 uur en het avondprogramma begint om 19.00 uur.
Uitgebreide informatie ontvangt u binnenkort.
Een dergelijk groots evenement brengt veel kosten met zich mee. Te denken valt hierbij aan huur sporthal, huur extra tribunes, huur geluid en belichting, kosten decor enz. Om het geheel dekkend te krijgen, vroegen wij uw hulp bij het vinden van adverteerders/sponsoren. Wij zijn nog steeds op zoek naar adverteerders. Vorige week ontving u nog een herinneringsmail. Gaat u ons helpen?
Natuurlijk gaan wij ook weer een beroep doen op uw assistentie. Zonder uw hulp kunnen wij de organisatie van dit grote evenement niet tot een succes maken. Bij de nieuwsbrief van oktober ontving u een oproep met een aanmeldingsstrook waarmee u zich kon opgeven voor één of meerdere hulpactiviteiten. Wij komen nog heel veel helpende handen tekort. Komt u ons helpen??
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt deze stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De turnshowcommissie

Turnen heren
Nationale Team Cup 

Op 2 en 3 november vinden de kwalificatie-wedstrijden voor de Nationale Team Cup plaats
in Waalwijk. Hieraan nemen deel:

Op niveau 16:
Niek Melkert, Vigo de Jager, Dane Lopez, Olivier van Musscher en Luc van Boxtel
Op niveau 8:
Jelle van der Zouwen, Bodi Winkler, Thijs Eijkelenboom, Daan Vlasblom en Nils Maas
Op niveau 7:
Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Tristan Massie, Stan de Looze, Sebastiaan Pel en Ian Wever
Op niveau 6:
Yuri Visser, Lance Visser, Koen Kappetijn, Bram van Gemert, Mitchel de Haas en Olaf de Nie
Op niveau 4:
Bart de Ruiter, Thijs Oosterling, Thomas van der Helm, Jens van der Helm en Dennis Swinkels

Afhankelijk van het resultaat kunnen zij zich plaatsen voor de nationale eindstrijd. Deze vindt plaats op
16 en 17 november in Sittard.

Future Cup - Linz Oostenrijk
In het weekend van 23 november vindt in Linz, Oostenrijk, de Future Cup plaats. Hieraan zullen deelnemen Yuri en Lance Visser, Olaf de Nie, Mitchel de Haas en Bram van Gemert.

Jeugd-interland
Op 16 november vindt in het Belgische Dendermonde een jeugd-interland plaats. In het Oranjeteam zijn drie van onze turners opgenomen en wel Jordi Hagenaar, Martijn de Veer en Gijs Franken.

Turnen dames
De volgende turnsters van de derde divisie zullen op 9 en 10 november deelnemen aan het NK Clubteams Esmee, Imara, Morgan, Quinty, Anouk, Gwen, Anna, Milou v. S., Suzanne v. A., Serra, Britta, Suzanne T., Celine. Mochten ze zich plaatsen dan is het NK Clubteams op 16/17 november.

Spaar mee voor de wedstrijdbalk
Net als in de nieuwsbrief van oktober vragen wij hier uw aandacht voor.
Tijdens de turnwedstrijden, georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie, wordt er bij de dames tijdens de wedstrijden tegenwoordig geturnd op een nieuw soort wedstrijdbalk: De zogenaamde Soft-Top balk van Janssen & Fritsen. O&O heeft deze balk niet, maar wil deze toch graag aanschaffen voor haar wedstrijdturnsters, zodat zij kunnen wennen aan deze balk. Alleen zijn de financiële middelen hiervoor beperkt, want deze wedstrijdbalk is heel duur. Turnen dames kwam toen zelf met een goed idee. Turnen dames van O&O wil zelf gaan proberen om het geld voor deze balk bij elkaar te krijgen. Hoe? Met behulp van u!!! Via een lege-flessen actie. Bij Jumbo Zwijndrecht in Walburg is het mogelijk om het statiegeldbonnetje wat u krijgt voor uw ingeleverde lege flessen (frisdranken, bier, etc) in een speciale box te doen die naast de inname flessen automaat hangt (daar waar ook onze flyer hangt). Jumbo Zwijndrecht zal dan het geld wat opgehaald wordt met de statiegeldbonnetjes uitkeren aan O&O. Mocht u geen boodschappen doen bij Jumbo en/of niet in de gelegenheid zijn om uw flessen in te leveren bij Jumbo Walburg Zwijndrecht dan kunt u dat ook doen in de zaal aan de Uilenvliet. Bij binnenkomst staat een grijze kliko waar u uw lege flessen in kunt leveren. Wij zorgen er dan zelf voor dat ze bij Jumbo worden ingeleverd. Dus geef de lege flessen gerust mee aan uw zoon of dochter.
De actie is begonnen op 1 oktober jongstlede, dus graag al uw lege flessen bewaren voor O&O. En hoe meer u inlevert, des te eerder kunnen we de balk aanschaffen.

Springinstuif
Een meer dan gezellige dag voor onze recreanten uit de basisschoolgroepen 3 t/m 8. Aan de ochtendsessie werd door ruim 70 jongens en meisjes deelgenomen. Naar de middagsessie kwamen ook nog eens 60 jonge sporters.
Onze dank is daarom groot aan de leiding en hulpleiding, die de dinsdag van hun herfstvakantie inleverden om dit evenement voor 130 kinderen mogelijk te maken!

Grote schoonmaak
Het was weer een gepoets, gesop en gedweil in onze Turnhal tijdens de GROTE schoonmaak! 2 Avonden en een zaterdagochtend waren nodig om de gehele hal weer stof- en vlekvrij te maken. Alles blinkt en glimt weer en staat weer “rechts” gericht.
Poetsers en boeners bedankt!

Aanvulling klusteam
Na afloop van één van de ouderavonden, hebben 3 heren spontaan aangeboden het onderhoudsteam pand te komen verstreken. Wij wensen Arno Ammerlaan, Renier Izeboud en Marcel van Zessen veel klusplezier. Hun eerste klusje is inmiddels ook al zichtbaar; de cadeau gekregen trottoirtegel met het logo ter ere van het 100-jarig bestaan treft u net voor binnenkomst in de hal Uilenvliet aan. Ook op het Raadhuisplein ligt een dergelijke tegel.

Rommelmarkt
Op zaterdag 23 november a.s. organiseren wij van 10.00 tot 13.00 uur in en rondom onze eigen turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel-, kleding- en boekenmarkt.  De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds. Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding enz. zijn van harte welkom. 

Dit alles kan op dezelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 19 november en donderdag 21 november tussen 19.00 en 20.30 uur.
Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong telefoon 078 612 19 13.

Nieuwsbrief
De nieuwsbrief van oktober 2019 is door Astrid van Cappellen als haar laatste samengesteld. Astrid heeft destijds een nieuwe lay-out bedacht en uitgevoerd, wat werkelijk een upgrade van de nieuwsbrief heeft betekend. Iedere maand weer alle, door diverse schrijvers ingeleverde artikelen, redigeren en vooral ook het puzzelen om items geplaatst te krijgen. Astrid, dankjewel voor zovele jaren samenstellen van de nieuwsbrief!!
Gelukkig kunnen we melden dat er een opvolger voor Astrid gevonden is in Edgar van de Crommert. Edgar veel nieuwsbriefplezier toegewenst!

Sponsorkliks
Het gebeurt iedereen wel eens. Voor je het weet heb je online een bestelling gedaan en kom je er daarna pas achter dat je het ook via SponsorKliks had kunnen, nee, had móeten doen. Jammer, want daardoor loopt O&O geld mis! Euro’s die O&O goed had kunnen gebruiken.

De SponsorKliks Bestelknoppen
Eén van de meest effectieve methoden om SponsorKliks niet meer te vergeten is het installeren van de zogenaamde SponsorKliks Bestelknoppen.
Binnen enkele seconden voeg je jouw favoriete webwinkels toe aan je internetbrowser. Je hoeft dan in het vervolg niet eerst naar de SponsorKliks pagina van O&O.
Dat scheelt O&O aanzienlijk in de sponsorinkomsten. Want na verloop van tijd weet je niet beter dan dat je alleen nog maar via deze bestelknoppen bestelt!
En zeker nu de piekmaanden eraan zitten te komen, met Black Friday (29 november), Sinterklaas en Kerst, kan O&O daar financieel enorm van profiteren.
Bekijk de korte uitlegvideo voor Google Chrome op: youtube.com/watch?v=Y_X0lBbloZU&feature=youtu.be
En hier voor Firefox op: youtube.com/watch?v=wa23c9WYd28&feature=youtu.be
(Voor andere internetbrowsers geldt een vergelijkbare procedure)

Neem de kleine moeite voor de financiële toekomst van O&O en verander jouw bestelpatroon, het liefst nog voor de aankomende feestmaanden of beter, vandaag nog!

Agenda
2 en 3 november kwalificatie-wedstrijden Nationale Team Cup heren
9 en 10 november NK Clubteams
16 november jeugd-interland heren
19 en 21 november Inleveren spullen rommelmarkt
23 november Rommelmarkt
23 november Sinterfilmavond - JAC
30 november GALA-turnshow
20 december Feestavond voor 18+
21 december Feestavond jeugd tot 18 jaar

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 676 74 51

Oktober 2019

Geachte leden, ouders, verzorgers, Het seizoen is weer full running! De peuter en kleuter dag ligt al weer achter ons en was beslist een groot succes te noemen. De kleintjes namen deel aan een hele grote en vooral lange beweegbaan. Complimenten aan de bedenkers van deze baan. Het liep gesmeerd. De pannenkoek die de kinderen na afloop als beloning kregen ging er in als “koek”. Bezoek onze site en Facebook voor de foto. Daarnaast zijn ook weer een aantal jonge kinderen gestart bij één van de selectieafdelingen. Dank aan alle leiding en assistenten die deze dagen tot een succes wisten te maken. Een spannende tijd voor de vereniging, de WK turnen in Stuttgart. Verderop in deze nieuwsbrief meer. Wij wensen u een beweeglijke oktobermaand. Het bestuur

Nieuwe leiding
We starten een nieuw seizoen altijd met wijzigingen binnen de groepen. Leerlingen die van lestijd, lesgroep of lesgever veranderen. Na de zomervakantie heeft ook een veranderingen bij de lesgevers plaats gevonden. Moos van Wijk heeft in de Lunenburg de vrijdag les 6-7 jarigen -16.00 – 17.00 uur - overgenomen. Elma Nobel is inmiddels van start gegaan als gym juf bij de kleutergroep op woensdagmiddag van 15.30 tot 16.30 uur in het gymlokaal aan de Welhorst. Vooralsnog voor de periode tot januari 2020. Wij wensen beide dames succes bij deze groepen en de kinderen veel beweegplezier bij de nieuwe gymjuf.

Wijziging lesrooster
De lessen van de maandagmiddag in de Uilenvliet gegeven door Wil in ‘t Veld worden vanaf 21 oktober samengevoegd en het uur Body gym zal dan van 14.00 tot 15.00 uur gegeven worden.

Fifty-Fit test
Zaterdag 12 oktober a.s. vindt in zorgcentrum Swinhove aan de Plantageweg 3 Zwijndrecht de fifty-fit test plaatst. De test wordt georganiseerd door zorgorganisatie Vivera i.s.m. diverse beweegaanbieders uit de regio, waaronder onze vereniging. We zoeken voor de middag van 12.00 tot 16.00 uur nog helpende handen. Begeleiders bij de diverse testen. Mocht u in de gelegenheid zijn……graag!! U kunt zich aanmelden bij Nel Kortman Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 078 6194230 of Pauline den Hartog Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T 078 6767451.

Springinstuif
Op dinsdag 22 oktober a.s. organiseert O&O in de turnhal aan de Uilenvliet als herfstvakantieactiviteit een springinstuif in en om de valkuil voor groep 3 t/m 8 van de basisschool. Gedurende de instuif kan er onder deskundige leiding worden gesprongen op verschillende springsituaties, zoals minitramp, grote trampoline, tumbling enz. Ook de valkuil zal hierbij worden betrokken. Groep 3, 4 en 5 van de basisschool zijn 's-morgens ingedeeld van 10.00 tot 12.00 uur. De groepen 6, 7 en 8 worden 's-middags verwacht van 13.30 tot 15.30 uur. De toegang is gratis. Nadere informatie kan worden verkregen bij Joop Visser, tel. 0786122928

Grote Clubactie
Ook dit jaar doet O&O weer mee met de Grote Clubactie. Extra leuk zijn de Superloten. Met een Superlot sponsort u eenmalig. Een Superlot heeft de waarde van € 150,00 en dit staat gelijk aan 50 loten van de Grote Club Actie. U hebt dus 50 keer kans op een van de vele prijzen! Sponsort u O&O ook eenmalig door middel van een (Super)lot? De sponsoring wordt gebruikt voor het materialenfonds, welke voor zowel de recreantenlessen als de selectielessen ingezet wordt. Kopers van Superloten zullen (indien gewenst) met naam en/of bedrijfslogo in onze nieuwsbrief van december worden genoemd. Ook zullen de logo’s op Facebook en onze website worden geplaatst als bedankje. Aanmelding voor een Superlot kan per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of door middel van een telefoontje naar 0786194230

Voor de kinderen die aan de slag zijn gegaan om lootjes te verkopen, hebben we een speciale actie: verkoop je 30-40 lootjes dan verdien je een O&O rugtas. Bij een verkoop van 41-60 loten krijg je een sporttas en ben je zo’n superverkoper dat je 61-100 loten verkoopt, dan krijg je een heel gaaf T-shirt met je naam erop! Ben je de echte topverkoper van O&O en lukt het je meer dan 100 loten te verkopen dan heeft O&O een mooie verrassing voor je in petto. Allemaal heel veel succes! We rekenen op jullie!

Rommelmarkt
Op zaterdag 23 november a.s. organiseren wij van 10.00 tot 13.00 uur in en rondom onze eigen turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel- kleding- en boekenmarkt. De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds. Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding enz. zijn van harte welkom. Dit alles kan op de zelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 19 november en donderdag 21 november tussen 19.00 en 20.30 uur. Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong telefoon 078-6121913

Wereldkampioenschappen
Van 4 t/m 13 oktober a.s. vinden in het Duitse Stuttgart de wereldkampioenschappen turnen voor zowel de dames als de heren plaats. Voor O&O een bijzonder evenement omdat wij op beide fronten vertegenwoordigd zijn. Bij de dames door, de bij Topsport-Noord trainende Naomi Visser, en bij de mannen door Bart Deurloo en Frank Rijken. Beide Oranjeteams kenden tot nu toe een tweetal trials. Naomi nam deel aan de interland NederlandOostenrijk-Italië-Noorwegen-Zweden en kwam daarbij als tweede Nederlandse uit de strijd. Bij het tweede internationale treffen tegen Hongarije, Spanje en Zwitsersland voerde zij zelfs de totaal ranglijst aan. Bij de eerste interland eindigde team-nl op tweede plaats achter Italië. Bij de tweede interland werden de Nederlandse dames overtuigd eerste.

De mannen hadden in de eerste trial België, Frankrijk-Spanje en Turkije als tegenstander. Bart eindigde in de totaalrangschikking op een tweede plaats. Tot een gelijk resultaat kwam hij bij de ontmoeting met Spanje-Australië-Guatemala. Bij beide interlands turnde Frank Rijken alleen de toestellen voltige, ringen, brug en rek. Bij het eerste treffen moest het Nederlands team Turkije voor zich dulden en bij het tweede treffen Spanje. Beide teams wensen wij veel succes!!!

Turnshow
Op 30 november a.s. organiseren wij ter gelegenheid van ons 100-jarig-bestaan een turngala. Noteert u vast de datum? Deze keer hebben wij een drietal voorstellingen. De eerste voorstelling is ’s-morgens en begint om 10.30 uur. De middagvoorstelling start om 14.30 uur en het avondprogramma om 19.00 uur. Nadere informatie van wie, wat, wanneer ontvangt u tijdig via de leiding. Deze dag en de avond er voor zal er weer heel veel werk verzet moeten worden waarbij wij uw hulp inroepen. Bij deze nieuwsbrief ontvangt u een formulier met een overzicht van alle werkzaamheden. Wilt u een handje helpen meldt u zich dan aan via bijgaand formulier. Het formulier kunt u in leveren bij de leiding. Nadere informatie is te verkrijgen bij Joop Visser, tel.078-6122928Bij voorbaat onze dank. De turnshowcommissie

Turnstage
Van 23 t/m 25 oktober gaan de turnsters van de derde divisie op trainingsstage in Nijmegen. Veel plezier en een leerzame stage!

Spaar mee voor een nieuwe wedstrijdbalk
Tijdens de turnwedstrijden georganiseerd door de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie wordt er bij de dames tijdens de wedstrijden tegenwoordig geturnd op een nieuw soort wedstrijdbalk: De zogenaamde Soft-Top balk van Janssen & Fritsen. O&O heeft deze balk niet, maar wil deze toch graag aanschaffen voor haar wedstrijdturnsters, zodat zij kunnen wennen aan deze balk. Alleen zijn de financiële middelen hiervoor beperkt, want deze wedstrijdbalk is heel duur. Turnen dames kwam toen zelf met een goed idee. Turnen dames van O&O wil nu zelf gaan proberen om het geld voor deze balk bij elkaar te krijgen. Hoe? Met behulp van u!!! Via een lege-flessen actie.
Bij Jumbo Zwijndrecht in Walburg is het mogelijk om het statiegeldbonnetje wat u krijgt voor uw ingeleverde lege flessen (frisdranken, bier, etc) in een speciale box te doen die naast de inname flessen automaat hangt (daar waar ook onze flyer hangt).Jumbo Zwijndrecht zal dan het geld wat opgehaald wordt met de statiegeldbonnetjes uitkeren aan O&O. Mocht u geen boodschappen doen bij Jumbo en/of niet in de gelegenheid zijn om uw flessen in te leveren bij Jumbo Walburg Zwijndrecht dan kunt u dat ook doen in de zaal aan de Uilenvliet. Bij binnenkomst staat een grijze kliko waar u uw lege flessen in kunt leveren. Wij zorgen er dan zelf voor dat ze bij Jumbo worden ingeleverd. Dus geef de lege flessen gerust mee aan uw zoon of dochter. De actie begint op 1 oktober aanstaande, dus graag al uw lege flessen beware voor O&O. En hoe meer u inlevert, des te eerder kunnen we de balk aanschaffen.

Oproep!!
Op korte termijn zijn we opzoek naar iemand die het leuk vind het samenstellen van de nieuwsbrief over te nemen. Heeft u hierin interesse maar wilt u eerst weten wat het precies van u verwacht zal worden, neem dan contact op via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Agenda
4t/m 13 oktober WK turnen Stuttgart
5 oktober Reünie O&O 100 jaar
12 oktober Fifty Fit test, Swinhove
18-19 oktober Grote schoonmaak Uilenvliet
22 oktober Springinstuif
23-25 oktober Turnstage 3de divisie

21 t/m 26 oktober Herfstvakantie 19 en 21 november

Inleveren spullen rommelmarkt 23 november Rommelmarkt

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

September 2019

Geachte leden, ouders, verzorgers,
De zomer vliegt voorbij. Tijd om weer te gaan bewegen! Veel van de wedstrijdsporters zijn al weer aan de “trainingsslag”. Het voor de Keep Fitters opgestelde “zomerprogramma” werd druk bezocht.
Het jaarprogramma is reeds bekend en verspreid. In het kader van het jubileumjaar staat het jubileumkamp voor de deur en wordt 5 oktober a.s. de reünie gehouden. Kortom! We gaan weer aan de slag en hebben er zin in! Wij wensen u een mooi nieuw sportseizoen!
Het bestuur

Vacatures voor de Businessclub en PR activiteiten.
Onze businessclub snakt naar een aantal helpende handen. Marc van Alebeek pakt deze taken momenteel alleen op , maar een ieder weet: “vele handen maken licht werk”. Het omvat veelal het meedenken, vormgeven en uitvoeren van het jaarlijkse event en het onderhouden van contacten met onze sponsoren. Verder zullen de taken bestaan uit de jaarlijkse afwikkeling van de afgesloten contracten met businessclubleden en adverteerders. Ook het vastleggen van de afspraken met incidentele adverteerders behoort tot de “klussen”, die onder deze werkgroep vallen. Heeft u vragen of interesse neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dan zal uw vraag of aanmelding door gespeeld worden aan Marc van Alebeek.
Onze tweede vacature betreft de PR van de vereniging. Onze PR-man gaat er mee stoppen. Reden: genieten van een welverdiend pensioen. Onder zijn hoede valt momenteel zowel de externe als de interne communicatie van de vereniging, een aardige klus dus daarom zoeken we hier het liefst een viertal mensen voor. Het is de bedoeling eerst een tijdje “mee te lopen” om vervolgens in 2020 het stokje over te kunnen nemen. Wie durft het aan? Voor meer informatie of aanmelden neem contact op met Pauline den Hartog – 078 6767451

Grote Clubactie
Ook O&O doet dit jaar weer mee met de Grote Club Actie die op zaterdag 14 september van start gaat. Voor informatie verwijzen we u naar bijgaande informatie brief. Uiteraard hopen we dat er weer enthousiast loten verkocht gaan worden met een mooi resultaat!

Peuter-Kleuterdag
Op zaterdag 21 september organiseren wij als start van het seizoen weer een gyminstuif met pannenkoeken eten voor kleuters en peuters t/m vijf jaar. Deze instuif vindt plaats in de turnaccommodatie aan de Uilenvliet, waar de kinderen kunnen kennis maken met allerlei gymnastiek- en expressievormen. De ouders mogen blijven kijken. Er zijn drie deelname mogelijkheden. Kinderen kunnen zich aanmelden om 13.00 uur en meedoen tot 14.00 uur of zich aanmelden om 14.15 uur en meedoen tot 15.15 uur. De laatste instuif begint om 15.30 uur en eindigt om 16.30 uur. De toegang is gratis. Nadere informatie is te verkrijgen bij het secretariaat, Mw. Nel Kortman, telefoon 078-6194230.

Reünie 5 oktober
Ter gelegenheid van ons 100-jarig bestaan organiseert de jubileumcommissie een reünie voor leden en oud-leden. Deze gaat plaats vinden op 5 oktober a.s. van 20.00 tot 23.00 uur in onze turnhal aan de Uilenvliet. Alle leden en oud-leden worden opgeroepen zich op te geven voor dit gebeuren en zich aan te melden via facebook of mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
De kosten bedragen € 10,--, inclusief 3 drankjes + hapjes.

Nieuws vanuit de barcommissie
Het is een mooie zomer geweest, waarin er voor de barcommissie geen activiteiten op de agenda stonden. We zijn helemaal uitgerust om vol goede moed aan het nieuwe seizoen te beginnen. Daar staan ook alweer aardig wat activiteiten gepland. Wil je ook wat voor de vereniging doen? Meld je dan aan bij de barcommissie. Ook als je af en toe wilt helpen, ben je van harte welkom, want vele handen maken licht werk! Mail ons op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of vraag het aan Geertje, Debby, Ineke, Danny of Katja.

Leefstijlmarkt 12 oktober
Net als vorig jaar wordt op 12 oktober weer een zogenaamde Leefstijlmarkt gehouden in Zwijndrecht. Dit keer in verzorgingstehuis Swinhove. Die dag kunt u weer informatie krijgen over de verschillende beweegvormen die bij diverse Zwijndrechtse sportaanbieders kunnen worden beoefend. De organisatie van het evenement is in handen van Vivera (gelieerd aan de Gemeente Zwijndrecht) en o.a. O&O. Ook dit jaar wordt weer een zogenaamde Fittest afgenomen voor geïnteresseerden. Deze fittest staat onder auspiciën van Fysiotherapie praktijk De Lus. Voorgaande jaren hebben ook een aantal van onze Fifty Fit leden assistentie geboden bij deze test. Uiteraard de vraag wie ons ook dit jaar weer kan helpen op zaterdag 12 oktober a.s. U kunt zich aanmelden bij ons secretariaat Nel Kortman T 078 6194230 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Na aanmelding ontvang u uiteraard meer uitgebreide informatie.

Grote schoonmaak
Noteer alvast in uw agenda, 18 en 19 oktober zullen we weer grote schoonmaak houden in onze accommodatie aan de Uilenvliet. Berging, valkuil, matten ……enz. alles zal weer onder handen genomen worden

Zomerprogramma
Ook dit jaar hebben we dankzij onze actieve Keep Fit leiding, weer een mooi zomerprogramma kunnen realiseren. Er werd veel gebruik gemaakt van dit programma. Omdat een 3-tal lesgevers invulling hebben gegeven aan de lessen, ontstond een mooi divers programma. Dank aan alle dit tot zo’n succes wisten te maken.

Succes op de Wereld Gymnaestrada
De Wereld Gymnaestrada is een internationaal gymnastiekevenement dat net als de Olympische Spelen elke vier jaar georganiseerd wordt in een ander land. Dit jaar waren er deelnemers uit 55 landen met in totaal +/- 20.000 deelnemers. Als O&O kunnen we met een zesentwintig tellend team en vier begeleiders terug kijken op succesvolle optredens bij deze van 7 t/m 13 juli in het Oostenrijkse Dornbirn gehouden Wereld Gymnaestrada. De tot één geheel verweven demo van de 12 turners, 8 turnsters en 6 RG-turnsters werd door de volle tribunes enthousiast ontvangen. Op eigentijdse muziek wist het team het publiek van begin tot het eind te boeien met haar zeer gevarieerde demo, bestaande uit een toestellenmix van balk, brug, voltige op paard en paddenstoelen, opblaasbare tumbling, minitramp die werd afgewisseld en gecombineerd met hoepel-, lint- en touwoefeningen van de turnsters ritmische gymnastiek. Onze afvaardiging bestond uit: Bertjan Zijderveld, Cato Zijderveld, Cheryl van der Perk, Denise Leijten, Elianne Stehouwer, Fenne Dijkstra, Frank Scheffer, Gijs Zijderveld, Henk Heuvink, Ian Wever, Iris Nieuwstraten, Jara van Dijk, Jelle van der Zouwen, Joop Visser, Karin Oostdijk, Koen Kappetijn, Lance Visser, Layla Voerman, Lente Zwaal, Marit Kooiman, Mea Dijkstra, Mirjana Urosevic, Olaf de Nie, Paul de Jongh, Rosalie van den Berg, Sebastiaan Pel, Suzanne Kunsel, Thijs Oosterling, Tristan Massie, Yuri Visser. Er wordt nu reeds uitgekeken naar de volgende Wereld Gymnaestrada die in 2023 gaat plaats vinden in Amsterdam.

Afzeggen Sterrenslag
Het komt bij O&O niet vaak voor dat een event afgezegd moet worden vanwege te weinig helpende handen. Echter de door het JAC geplande “Sterrenslag” kon niet door gaan omdat er te weinig helpende handen waren. Eén week voor Sterrenslag misten er nog 15 sjouwers, helpers, spelbegeleiders. Er kon niet langer gewacht worden met de mededeling dat de activiteit niet door zou gaan omdat anders niet iedereen op tijd geïnformeerd kon worden. De JAC gaat proberen om dit seizoen nog een extra activiteit te organiseren.

Topsport turnen heren
Het afgelopen NK in Ahoy stond geheel in het belang van het komende WK in Stuttgart. Het was een open kwalificatie moment voor de turners die niet in het kernteam zitten. In het huidige kernteam zitten vanuit onze vereniging Bart Deurloo en Frank Rijken. De overige heren zijn: Michel Bletterman, Rick Jacobs, Bram Louwije, Casimir Schmidt, Bram Verhofstad en Epke Zonderland. De heren gaan op trainingsstage en turnen ook in Heerenveen twee interlandwedstrijden op 7 en 21 september. De definitieve samenstelling van het WK-team wordt 10 september bekend gemaakt. Dat team turnt op 21 september nog de interland.

Naomi Visser
Brons tijdens de landenfinale van het EK, een veertiende plek in de meerkampfinale van het WK, twee maal goud bij de Flanders Internationaal Team Challenge in het Belgische Gent en nu ook meerkampgoud bij het NK. Naomi Visser blijft keer op keer topprestaties leveren. In Ahoy Rotterdam werd ze afgelopen juni voor de eerste keer in haar loopbaan Nederlands Kampioen op de meerkamp!

Ahoy-Cup
Thijs Oosterling drukte dit seizoen zijn stempel op elke meerkampwedstrijd waar hij aan deelnam. Voor de derde keer op rij won hij de Ahoy-cup.

Succesvol optreden Dance Crew
Zaterdag 3 augustus heeft de demogroep O&O Dance Crew opgetreden op de open dag van FC Dordrecht en dat was een groot succes! Tijdens de rust van het oefenduel tussen FC Dordrecht en Norwich City mocht de groep het veld betreden om een demo van 2 dansen te laten zien. Na afloop waren er veel supporters die de groep aanspraken en zeiden dat ze het erg leuk vonden om naar te kijken. Iemand opperde zelfs dat de dames maar de vaste cheer-crew van de voetbalclub moesten worden. Ook de organisatie heeft de Dance Crew na afloop hartelijk bedankt en complimenten gegeven voor de professionele dans. Naast het optreden, was ook de wedstrijd zelf geslaagd. FC Dordrecht heeft met 5-3 de wedstrijd gewonnen.

Nieuwe leden Dance Crew
Vlak voor de zomervakantie zijn er open trainingen gehouden voor de O&O Dance Crew, zodat potentiële leden konden komen mee trainen. Tijdens de open trainingen werden verschillende stukjes choreografie aangeleerd, om te kijken of ze het tempo bij konden houden en de verschillende stijlen leuk zouden vinden. Bovendien werd er gelet op ritme, houding en uitstraling. Uiteindelijk zijn twee nieuwe dames uitgenodigd om vanaf september mee te komen trainen. Welkom Kinga en Anouk!

Gala Turnshow
Vooruitlopend op definitieve gegevens brengen wij u vast op de hoogte van de GALA-turnshow die wij ter gelegenheid van ons 100-jarig bestaan op 30 november a.s. organiseren in de De Develhal. Zet u de datum vast in uw agenda?
In tegenstelling tot voorgaande turnshows hebben wij deze keer drie voorstellingen; een ochtend- middag- en avondvoorstelling. ’s-Morgens starten wij om 10.30 uur, ‘s-middags om 14.30 uur en het avondprogramma begint om 19.00 uur. Uitgebreide informatie kunt u t.z.t. tegemoet zien.
Een dergelijk groots evenement brengt veel kosten met zich mee. Te denken valt aan huur sporthal, huur extra tribunes, huur geluid en belichting, kosten decor enz. Om het geheel dekkend te krijgen vragen wij u hulp bij het vinden van adverteerders en sponsoren. Bij deze nieuwsbrief ontvangt u bijgaand een oproep met de nodige gegevens hierover. Gaat u ons helpen? Natuurlijk gaan wij ook weer een beroep doen op uw assistentie. Zonder uw hulp kunnen wij de organisatie van dit grote evenement niet tot een succes maken. Bij de nieuwsbrief van oktober ontvangt u een oproep met een aanmeldingsstrook waarmee u zich kunt opgeven voor één of meerdere hulpactiviteiten. Mogen wij op uw medewerking rekenen?
Mocht u reeds vragen hebben dan kunt deze stellen via :Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jeugdsportfondsen
Samen met alle aangesloten sportverenigingen en cultuurinstellingen maken de Jeugdsportfondsen het mogelijk dat kinderen en jongeren uit gezinnen met weinig geld, toch mee kunnen doen met voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, theater les of een andere sportieve of creatieve activiteit. In 2018 hebben zij samen met al hun samenwerkings-partners 7469 kinderen uit Zuid-Holland de kans gegeven om te sporten en/ of deel te nemen aan een cultuuractiviteit. Dit zijn cijfers waar zij erg trots op mogen zijn. Om deze aantallen in 2019 weer te behalen willen zij als Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland hun social media kanalen (Facebook, Instagram en Linkedin) vergroten om zo meer naamsbekendheid te creëren waardoor ze uiteindelijk meer kinderen in armoede kunnen helpen. Om dit bereiken hebben zij uw hulp nodig!
Wil jij ook dat kinderen uit armoede dezelfde kansen krijgen die voor leeftijdsgenootjes vanzelfsprekend zijn? Volg, deel en like dan hun social media kanalen. Samen zorgen we er dan voor dat zoveel mogelijk kinderen uit armoede kunnen sporten en/ of deel kunnen nemen aan een cultuuractiviteit.

Facebook https://www.facebook.com/JeugdfondsSportenCultuurZuidHolland/
Instagram https://www.instagram.com/jeugdfondssportencultuurzh/
LinkedIn https://www.linkedin.com/company/jeugdfondssportencultuurzuidholland/

Vakantierooster seizoen 2019-2020
Herfstvakantie 21 oktober t/m 26 oktober
Kerstvakantie 23 december t/m 4 januari
Voorjaarsvakantie 24 februari t/m 29 februari
Paasvakantie 10 april t/m 13 april
Meivakantie 27 april t/m 9 mei
Hemelvaart 21mei
Pinksteren 1 juni
Zomervakantie 18 juli t/m 29 augustus

Agenda
13-15 september Jubileumkamp
14 september Start Grote Clubactie
21 september Peuter-Kleuter dag
5 oktober Reünie
12 oktober Leefstijlmarkt
18-19 oktober Grote Schoonmaak
21 t/m 26 oktober Herfstvakantie
30 november Gala Turnshow

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451