De vereniging heeft een actieve jeugdactiviteitencommissie, JAC, bestaande uit 6 enthousiastelingen die allerlei activiteiten organiseren voor de jeugdafdelingen van de vereniging.  

Daarnaast is er ook de  vriendenclub "Vrienden van O&O", bestaande uit een aantal mensen de vereniging een warm hart toe dragen en één keer per jaar iets gezelligs met elkaar doen. Zij betalen jaarlijks een bijdrage tussen de € 25,- en € 55,- en bespreken met elkaar waar dit bedrag verenigingsbreed aan besteed gaat worden.

Verder nemen we deel aan andere activiteiten in Zwijndrecht, zoals demonstraties, de avondvierdaagse, sponsorlopen, e.d


 

Avondvierdaagse 2018 - Loop jij ook mee?!

Dit jaar zal O&O weer meelopen met de 5 kilometer van de avondvierdaagse.  
De avondvierdaagse is van 29 mei tot en met 1 juni 2018. Lijkt het jou ook leuk met O&O mee te lopen? Schrijf je dan snel in. Inschrijven kan via de site van O&O. Geef hierop ook aan voor de hoeveelste keer je meeloopt. Inschrijven kost € 5,-

We lopen in het O&O-trainingspak of een O&O shirtje/polo.  
Let op: we willen graag het verenigingsgevoel uitstralen, het O&O trainingspak of het O&O shirt is verplicht.
Het O&O shirtje koop je bij CEK-gymnastics, gevestigd aan de ter Steeghe Ring 115, 3331 LX Zwijndrecht
O&O loopt zonder ouders, wij zorgen voor genoeg begeleiding.

Inschrijfgeld kan je over maken naar: NL04RABO0377553859 t.n.v. Gymn.ver. O&O. Je inschrijving is pas compleet na invullen van het formulier op de website en betaling (je krijgt een bevestiging per e-mail als alles in orde is). Ook krijg je per e-mail de laatste informatie. Inschrijven kan tot en met 15 april.  
Mocht je vragen hebben kun je contact opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

klik op de foto voor de flyer. 
klik hier voor inschrijven 

 

 

Grande Parade

Met de deelname op Koningsdag aan de Grande Parade kan O&O een uitzonderlijk evenement aan haar clubhistorie toevoegen. Varend op een ponton langs de Koninklijke familie, eregasten en volle kades werden door de turners Anthony van Assche, Axel Quist, Bart Deurloo, Boudewijn de Vries, Karl Kostka en Melvin Ornek turndemonstraties op de brug en paard voltige ten beste gegeven. Een waar spektakel en een bijzondere belevenis!!!

 

Na afloop van de Grande Parade werd het ponton afgemeerd in de Maashaven in Zwijndrecht waar ’s middags een demo werd gegeven door zes jeugdige talentvolle gymnasten. Het demoteam bestond uit Bas Vuik, Gijs Franken, Jordi Hagenaar, Luuk Huernink, Martin Mange en Mitchel de Haas. Zij gaven een knappe demonstratie op klossen, brug, paddenstoelen, veulen en paard. 

Het idee voor deelname aan de Grande Parade kwam uit de toverhoed van onze voorzitter Pauline den Hartog. En zoals het meestal bij O&O gaat, is wat je bedenkt moet je ook ten uitvoer brengen.

Nu dat heeft zij. Pauline wist iedereen te overtuigen en te enthousiasmeren. Maar daar kan je niet mee volstaan. Er komt meer voor kijken.

Naast contacten met de gemeente Zwijndrecht, Dordrecht  en Oranje vereniging moest er contact gemaakt worden met Van der Wees voor een ponton, Broedertrouw voor een duwboot, Janssen-Fritsen voor een brug, paard en bijbehorende landingsmatten, een transporteur voor dit materiaal, Riwal voor een hoogwerker om brug en paarden op het ponton te hijsen en omdat de toestellen reeds vrijdags op de ponton zouden worden gezet het beveiligingsbedrijf voor extra (nachtelijke) controles. Wat te bedenken van het regelen van reddingsvesten en reddingsboeien. En dit alles kon niet worden volstaan met een enkel telefoontje. Nee er is flink gelobbyd, heen en weer gebeld, gemaild, gecontroleerd, noem maar op. In de lieve hoop dat het allemaal op zijn plek valt. En dit is slechts een kleine greep.

Wat te bedenken wat er allemaal tot stand moet komen om het ponton verder in te richten. Het schoonvegen van het ponton, het verplicht aanbrengen van een afrastering, dekzeilen voor de ondergrond, dekzeilen om brug, paard en landingsmatten af te dekken in geval van regen, promotiezeilen, reclamevlaggen/zeilen, het huren van een boedelbak voor het vervoer van het klein materiaal en matjes voor de demo ’s-middags, geluidsmateriaal, eten, drinken, fruit.

En dan deels aan het eind van de maandag retour en de rest van de operatie op dinsdag in de omgekeerde volgorde afbreken, brug, paard en landingsmatten door Riwal weer op de kant gehesen, landingsmatten schoonvegen, container van Janssen-Fritsen laden en door transporteur laten ophalen.

Al met al in zijn totaliteit een hele klus. Maar eerlijk gezegd het was het dubbel en dwars waard. De ervaring door de turners, de reacties op sociale media tijdens en er na, telefonisch, mails achteraf waren overweldigend. We hebben met onze deelname O&O en de turnsport goed op de kaart gezet.

 

Aanvullende gegevens