Nieuws

Nieuwjaarsreceptie

In een fraai versierde kantine werd zaterdag 6 januari de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie gehouden.

In haar openingsspeech blikte voorzitter Pauline den Hartog terug op fantastische sportjaar wat 2017 voor de vereniging was. Daarin uiteraard de eerste, bij een wereldkampioenschap door Bart Deurloo behaalde, bronzen medaille op rekstok. Ook waren waarderende woorden voor de vele activiteiten die het JAC – Jeugd Activiteiten Commissie, voor de honderden jeugdleden van recreatie afdelingen organiseerde.

In haar speech uitte zij ook zorg over de cijfers, die NOC – NSF onlangs publiceerde, naar aanleiding van de onderzoeken naar een Veilig Sportklimaat binnen de sportverenigingen in Nederland. Gelukkig biedt de turnhal van de onze club op ieder moment van de training de mogelijkheid voor ouders om naar de trainingen te kijken. In de wijkzalen zijn deze “kijkmogelijkheden” niet aanwezig, maar O&O verzorgt in de wijkzalen alleen groepslessen.
Zorg is er ook voor de faciliteiten die de wijkzalen bieden. De gymnastiek- en turnsport is de laatste jaren sterk geëvolueerd in het gebruik van turnmaterialen. Deze ontwikkeling trekt zich ook door naar de benodigde materialen voor de recreantafdelingen.. “Werk aan de winkel” zo merkte de voorzitter op!

Binnen een maand worden de diverse districts- en nationale selecties weer bekend gemaakt. Het blijft altijd spannend wie van de O&O-leden daartoe worden uitgenodigd.

Traditiegetrouw worden tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst ook de jubilarissen gehuldigd. Bep Paalvast, Frank Thies, Carla van Ochten en Andrew volgen reeds 25 jaar de lessen / trainingen bij de club. Greta Schouwstra, Leantine Boon en Arnold in’t Veld zijn reeds 40 jaar aan de club verbonden. Bestuurslid Joop Visser belichtte de per jubilaris de vele jaren waarin zij actief mochten zijn en wenste allen nog vele actieve jaren toe. Greta,Frank en Andrew waren verhinderd en worden op later moment gehuldigd.

Finalistenhuldiging 2017

Onder grote belangstelling vond zaterdag 16 december in turnhal aan de Uilenvliet de finalistenhuldiging plaats. Maar liefst honderdzeventien O&O-gymnasten wisten voorbije jaar door te dringen tot de nationale eindstrijd en waren om die reden uitgenodigd voor de huldiging. Alle finalisten werden feestelijk ontvangen met een roos en kregen daarbij een eremedaille omgehangen. De gehele huldiging werd uitstekend gepresenteerd door Nel Kortman en Remon Rooij.
Voorzitter Pauline den Hartog complimenteerde in haar openingswoord alle finalisten met hun geleverde prestaties en verwoordde daarbij ook hoe trots het verenigingsbestuur wel niet was met zo veel succesvolle wedstrijdsporters. Zij had niet alleen lof voor de turn(st)ers maar ook voor de leiding, juryleden en de ouders.

Nadat de leiding en de juryleden in het zonnetje waren gezet en afscheid was genomen van de “stoppers” werden de aanmoedigingsprijzen uitgereikt en werden vervolgens de talenten, sportvrouwen, sportman, sportploeg en superstar van 2017 uitgeroepen.
De aanmoedigingsprijzen gingen naar Jessy de Jong – turnen dames (TD), Kian Olthoff – turnen heren (TH) en Caithlyn Bezemer – ritmische gymnastiek (RG). Tot talent van 2017 werden uitgeroepen Melanie Stout (TD), Gijs Franken (TH) en Olivia Stepanov (RG). De titel sportvrouw ging naar Naomi Visser (TD) en Lente Zwaal (RG) en de titel sportman kwam op naam van Luuk Huernink. De titel superstar werd naar ieders verwachting toegekend aan Bart Deurloo die op het laatst gehouden WK brons op rek veroverde. Tot sportploeg van het jaar werd benoemd het jongensteam niveau-8. Dit team bestond uit Ian Wevers, Gijs Zijderveld, Bodi Winkler, Tristan Massie, Jelle van der Zouwen en Paul de Jongh.

Geslaagde Fifty-Fit avond

Voor onze Fifty-Fit-leden hebben wij een beweegavond georganiseerd. Meer dan zestig leden maakten gebruik van deze gevarieerde avond. Het geheel werd gesponsord door Supermarkt Jumbo.
In het programma was opgenomen o.a. een dans gecomponeerd door Wil in ’t Veld, 'pilates met een twist' onder leiding van Angelique Tubbing en bewegen met een bal verzorgd door Marry van er Ent. De warming-up en cooling-down kwam tot stand met Pauline den Hartog.
Tijdens de rustmomenten werden tussen door demo’s gegeven door de jazzafdeling “Dance Crew” en de acro-afdeling.
De avond werd afgesloten met een hapje en een drankje en bij het naar huis gaan ontvingen alle deelnemers een gevulde 'goody bag'.

Aanvullende gegevens