Nieuws

Veel finale plaatsen voor O&O

Voorbije weekend is het voor onze wedstrijdsporters een bijzonder vruchtbaar weekend geweest. Zij wisten in de aanloop naar het Nederlands kampioenschap op een drietal fronten beslag te leggen op vele finaleplaatsen.

De turners schreven het grootst aantal finaleplaatsen op hun naam. Bijna alle deelnemende O&O-turners wisten zich in Kampen te plaatsen voor één of meerdere onderdelen van de  eindstrijd. In de talentendivisie drongen door Jayden Paton (Instap – Allround – vloer – sprong – brug), Omar F’touh (Instap – vloer), Gijs Franken (pupil – allround – vloer – voltige – ringen – sprong – brug – rek), Kenji Paizs (pupil – allround). In de 2e divisie Koen Kappetijn (junior-II – allround – voltige – ringen – rek), Jelle van der lans (junior-II – brug). In de 3e divisie Aaron Enser (pupil – allround – vloer – voltige – ringen – brug – rek), Levi Pot – (pupil – allround – voltige – ringen – brug), Robin Renema (pupil – allround – sprong – rek), Viktor Koonings (pupil – vloer), Frank Scheffer (jeugd – vloer – voltige – sprong), Ian Wever (junior-I – allround – voltige), Sebastiaan Pel (junior-I – allround – brug), Paul de Jongh (junior-I – allround – voltige – rek), Gijs Zijderveld (junior-I – allround – rek), Bodi Winkler (junior-I – voltige – sprong), Jelle van der Zouwen (junior-I – voltige), Tristan Massie (junior-I – ringen – rek), Leon van der Wel (junior-II – allround – ringen – rek). In de 1e divisie Lucas van den Kieboom (instap – allround – brug).

Halve Finale in Kampen

 

De overige turners van de 1e divisie hadden dit weekend hun tweede kwalificatiewedstrijd. Zij hebben hierna nog  één kwalificatie te gaan. Bij de junioren-I zijn de turners goed op weg. Dennis Swinkels werd eerste en Ruben Reedijk en Bram van Gemert gedeeld tweede. Bij de senioren voert Thijs Oosterling met zijn eerste plaats de lijst aan. Bart de Ruiter noteerde een derde plaats. De junioren-II van de eredivisie presteerden even eens uitstekend. Lars Vos kwam als beste uit de strijd gevolgd door Luuk Huernink die tweede werd en zijn beurt gevolgd door Wesley de Haas als derde. Martijn de Veer pakte bij de junioren-I de hoogste eer.

De dames individueel toestelturnen hadden voor een deel hun halve eindstrijd in Alkmaar. Tot de finale drongen door: Suzanne Esmijer en Marit van Efferen (beiden pupil-1-N3 – allround), Ramona van Lent (pupil-2-N3 – allround – sprong – balk), Esmee Snijder (pupil-2-N3 – allround – sprong – balk), Gwen Bakker (jeugd-N4 – allround), Anna Rosmulder (jeugd – allround –brug), Faye Bax (junior – allround), Milou Antheunisse en Anniek Postema (beide senior – allround), Annemarijn de Waard (instap-N1 – allround), Yulia Asakura (jeugd-N2 – allround – vloer), Deandra de Camps (junior – allround – sprong)

De turnsters ritmische gymnastiek completeerde het geheel. Zij bonden de strijd aan in Utrecht. Estée Kraaijeveld plaatste zich voor de A-finale senior, Cheryl van der Perk voor de B-finale-senior. Lente Zwaal drong in B-finale van de junioren door tot de eindstrijd.

 

 

 

Wervelende Turnshow "Streetlife"

Onder het motto “Streetlife” hebben wij aan een tot tweemaal toe volledig uitverkochte Develhal een wervelende turnshow gepresenteerd. De turnshowcommissie had voor beide voorstellingen een non-stop programma samengesteld waarbij de middagshow was ingeruimd voor de jeugd t/m 8 jaar en de avondshow voor de leden van 9 jaar en ouder. De nieuwe opzet, waarbij de individuele optredens van de wedstrijdturn(st)ers als rode draad door het programma was verweven, bleek een gouden greep. Het motto kwam goed tot uiting in het decor en bleek tevens een goede leidraad voor de creativiteit van de technische leiding te zijn geweest.

De middagvoorstelling werd geopend met een massale presentatie van alle deelnemers. De kleuters beten de spits af met hun oefening “Bij de politie”, waarna de peuters van ouder-en-kind-gym op ontdekkingstocht gingen. De toestelnummers waarbij de jongens- en meisjes hun kunnen toonden werden afgewisseld met fraaie dansen van de meisjes ritmisch, meisjes selectieturnen en streetdance. Zowel de individuele- als de groepsoptredens van alle wedstrijdsporters waren meer dan het bekijken waard en gaven een goede indruk van het aanwezige talent. Ook de oefeningen van de afdeling acrobatische gymnastiek vielen in de smaak. De diverse springnummers werden met veel vaart uitgevoerd met als klapper het klassikaal uitgevoerde plankolinespringen van de jongensselectie. De vrolijke en ontspannen middagshow werd afgesloten met alle deelnemers.

In het avondprogramma was een goede balans gecreëerd tussen de optredens van de recreanten, wedstrijdturn(st)ers en dansantegroepen. Knappe choreografieën werden uitgevoerd door de groepen streetdance, classic jazz en O&O Dance Crew. De door de wedstrijdgroepen speciaal ingestudeerde vrije oefeningen, alsmede de massaal uitgevoerde dansen van de recreanten kregen veel bijval. De optredens van de afdeling acrobatische gymnastiek kende een menig open doekje. Ook de groepsoefeningen ritmische gymnastiek mochten er zijn. De toestelnummers kenden veel variatie waarbij  het voltige-optreden van de jongens van de topsport selectie meer dan vermeldenswaard was. Het avondprogramma liet tevens een aantal wervelende springnummers zien met als klap op de vuurpijl het pegasusspringen van de jongens/herenselectie. Evenals ’s-middags werd de avondshow massaal afgesloten. Er kan teruggekeken worden op een zeer geslaagde Turnshow.

Geslaagd

Twee geslaagde afgelopen week! 

Lysanne Beerentemfel is geslaagd voor haar assistentencursus niveau 2. 

Celesta de Wit is geslaagd voor haar niveau 3 opleiding.

Gefeliciteerd namens het bestuur van O&O, we wensen Celesta en Lysanne veel lesgeef plezier! 

Aanvullende gegevens