Dans

Kan jij ook niet stil blijven zitten als je muziek hoort ? Dan is dans ook iets voor jou! Swingende muziek nodigt uit om te bewegen, dat is gezond en noodzakelijk in deze tijd van stilzitten. Bovendien ben je er even heerlijk uit, je ontmoet vrienden, het is gezellig.

Lesrooster Jazz en Streetdance

O&O-Dance Crew op het Noordparkfestival

Op zaterdag 30 juni heeft de O&O Dance Crew opgetreden op het Noordparkfestival. Een mooie, zonnige dag om het dansseizoen af te sluiten! Het was gezellig druk met een wisselend publiek van kinderen, ouders en opa’s en oma’s. Vanaf eind augustus gaat de Dance Crew weer verder met het maken van nieuwe choreografieën.

Wij zoeken dansers!
Lijk het je leuk om in deze groep mee te dansen en zou je er graag meer over willen weten? Kom dan vrijblijvend naar de open training op donderdag 6 september van 20:30 tot 22:00 uur in de Uilenvliet. Tijdens de open training worden er een paar danscombinaties aangeleerd. Enige danservaring is zeker vereist, maar de uitstraling staat voorop! Naar aanleiding van de open training kun je worden uitgenodigd om in de Dance Crew mee te komen dansen. Heb je nog vragen en/of wil je je aanmelden voor 6 september? Stuur dan een e-mail naar de leidster van de groep; Lindy Nijman (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Vermeld daarbij je naam, je leeftijd en je ervaring met dans en eventueel theater en/of gymnastiek.

Over de O&O Dance Crew
Sinds het seizoen 2016-2017 bestaat bij O&O Zwijndrecht de dans- en demogroep 'O&O Dance Crew'. Een groep voor dansers vanaf 18 jaar met dans- en podiumervaring. De groep is speciaal opgericht om optredens te geven. Daarnaast doet de groep een paar keer per seizoen mee aan een danswedstrijd, zoals de voorronde van het NK Jazzdans. De groep traint één keer per week op de donderdagavond van 20:30 tot 22:00 uur in de Uilenvliet en werkt aan een uiteenlopend repertoire van choreografieën.

Classic Jazz

Lekker een uur dansen en even alle dagelijkse dingen  vergeten, dat is waar het om draait bij Classic Jazz. Er wordt gedanst op  verschillende muziekstijlen van dance, top 40 muziek, jazz, nederlandstalig, klassiek tot hip hop en nog meer. Uitgangspunt van de les is de danscombinatie. Op  basis hiervan wordt er gewerkt aan lenigheid, kracht en danstechniek uit het klassiek ballet.  

Lees meer: Classic Jazz

Jazz dans

In de lessen wordt er gedanst op allerlei soorten muziek: van popmuziek tot oude jazznummers, van langzame soul tot supersnelle hip-hop. Je swingt op verschillende ritmes, beeldt een tekst uit of leert nieuwe passen bij moderne of oude jazzmuziek. De bewegingen bij de muziek leer je al dansend in de les.

Lees meer: Jazz dans

Streetdance

Streetdance is ontstaan begin jaren '80 in New York. Vooral in de achterbuurten werd er veel op straat gedanst. Hier komt ook de naam vandaan. In Europa brak streetdance pas door in de jaren '90. Bij streetdance zijn veel bewegingen gericht op bewegingen uit videoclips. Streetdance verandert hierdoor eigenlijk continu.

Lees meer: Streetdance

Aanvullende gegevens