Net geen finaleplaats voor Acro-trio

Afgelopen weekend vond in ’s-Hertogenbosch de NK-halve finale acrogymnastiek plaats. In de E-categorie was het acrotrio Marije Goudriaan, Milou Neggers en Caithlyn van Rijswijk doorgedrongen tot de halve eindstrijd.
In een mooie aangeklede hal mochten zij hun oefening laten zien. Ondanks de zenuwen turnden de meiden een strakke oefening die werd beloond met een score van 21,910. Zij eindigden hiermee op een mooie gedeelde 5e plaats. Helaas slechts 0,55 punten tekort voor de nationale eindstrijd.

Alleen de beste vier trio’s konden zich plaatsten voor de NK-finale
Desondanks kijken we zeer tevreden terug naar deze wedstrijd waarbij het trio voor het eerst streed tegen teams uit heel Nederland.

Districtfinale Acro

Tijdens een spannende districtfinale acrobatische gymnastiek heeft het trio Caithlyn van Rijswijk,  Marije Goudriaan en Milou Neggers een mooie 2de plek weten te veroveren met een score van 21.68. Nu is het afwachten of deze score voldoende zal zijn voor een plekje in de landelijke halve finales. Het andere trio Bente Ruis, Cheyenne Timmers en Kenza Olthof haalde een nette 4de plek en het duo Joëlle Wuisman en Sanne Schot haalde met een 8ste plek.

 

Goud en brons voor acrogymnasten

Bij de in Leiderdorp gehouden tweede districtsvoorwedstrijd acrobatische gymnastiek hebben onze turnsters uitstekende zaken gedaan.
In de categorie dames E-junior wist het trio Caithlyn van Rijswijk, Marije Goudriaan en Milou Neggers met een score van 21,610 het goud te veroveren. In deze zelfde klasse eindigde het trio Gaia van Kooten, Melissa de Vroome en Romy de Man met 16,170 punten op de vijfde plaats.
Het trio Bente Ruis, Cheyenne Timmers en Kenza Olthoff kwam uit in de klasse dames-E-jeugd. Hun compositie werd gewaardeerd met 19,330 punten waarmee zij het brons voor zich opeisten.
Het duo Joëlle Wuisman en Sannah Schot bonden de strijd aan in de categorie dames-paar-E-senior. Met een puntentotaal van 22,220 eindigden zij als zesde.

Zilver en brons voor acrogymnasten

Bij de in Naaldwijk gehouden eerste districtswedstrijd acrobatische gymnastiek zijn onze teams met een zilveren en bronzen medaille beloond.

In de junior-E-klasse wist het trio bestaande uit Caithlyn van Rijswijk, Marije Goudriaan en Milou Neggers met 20,760 punten beslag te leggen op het zilver. In deze zelfde klasse  kwam het trio Gaia van Kooten, Melissa de Vroome en Romy de Man als vierde uit de strijd.

Het trio Bente Ruijs, Cheyenne Timmers en Kenza Olthof bonden de strijd aan in de klasse jeugd-E. Met 20,980 punten lieten zij zich het brons omhangen.

In de categorie dames-Paar-E-senior kwam het duo Joëlle Wuisman en Sannah Schot in actie. Zij turnden 18,953 punten bijeen en eindigden daarmee in de middenmoot.

Aanvullende gegevens