Turnen heren

5 WK limieten tijdens 2e kwalificatie

Bij de tweede kwalificatie voor het WK werden op vloer de WK limieten gehaald door Bart Deurloo (14,500) en Bram Verhofstad (14,500). Op voltige scoorde Boudewijn de Vries 14,800 punten bij elkaar (limiet 14,783). Epke Zondeland haalde met zijn oefening op brug de WK limiet met een score 15,300.

Bart Deurloo heeft op rek weer de WK limiet behaald. Met een score van 14,800 verbeterde hij zijn score van vorige week (14,775) zelfs nog iets. Aan de ringen haalden geen van de turners de WK limiet. Michel Bletterman heeft zich vooraf aan de kwalificatie moeten afmelden met een blessure die hij vorige week tijdens de eerste kwalificatie opliep.

Bondscoach Van Bokhoven ziet naar aanleiding van de twee kwalificatiewedstrijden geen aanleiding om een aanpassing te maken in de eerder aangewezen WK-trajectselectie. Van Bokhoven zal zijn definitieve WK-afvaardiging uiterlijk maandag 4 september bekend maken.

In het vervolgtraject wordt nog deelgenomen aan twee World Challenge Cup wedstrijden in Varna, Bulgarije van 1 t/m 3 september (Bram Louwije, Frank Rijken, Casimir Schmidt, Bram Verhofstad, Boudewijn de Vries en Epke Zonderland), en twee weken later in Parijs, Frankrijk op 16 en 17 september (Bart Deurloo, Frank Rijken, Casimir Schmidt, Bram Verhofstad, Boudewijn de Vries en Epke Zonderland). Tussendoor zullen de WK-turners nog een interne testwedstrijd in Nederland hebben op zondag 10 september.

Uiterlijk maandag 4 september is de definitieve bekendmaking van het WK-team. De WK-afvaardiging vertrekt op maandag 25 september naar Montreal en waarna op maandag 2 oktober het toernooi begint met de kwalificatiewedstrijd. De finales zijn op 5 oktober (meerkamp) en 7/8 oktober (toestelfinales).

Aanvullende gegevens