April Mei 2019

Geachte leden, ouders, verzorgers,
De Algemene Ledenvergadering ligt achter ons. Alle plannen zijn weer goedgekeurd! De wedstrijdsporters zijn goed op dreef en het aantal recreanten is mooi stabiel gebleven ten opzichte van vorig jaar. Een goede maand ligt achter ons. De vieringen ter gelegenheid van ons jubileumjaar zijn van start gegaan, hierover leest in deze nieuwsbrief meer. Ook april en mei hebben weer veel activiteiten in petto. Wat wil je als bestuur van een zeer actieve club nog meer? Tevreden zijn en dat doen we! De organisatie voor de rommelmarkt is in voorbereiding en zo kunnen we nog wel even doorgaan met het opnoemen van de activiteiten die voor de komende maand staan ingepland. Uiteraard wensen we onze wedstrijdsporters heel veel succes bij al hun wedstrijden in de regio maar ook binnen en buiten onze landsgrenzen. Maar ook u en jij, die onze lessen wekelijks bezoeken, veel sportplezier.
Het bestuur

Gewijzigde contributies
Tijdens de ledenvergadering van 19 maart jl. is het voorstel de contributie vanaf 1 april 2019 te verhogen aangenomen, waardoor de nieuwe bedragen er als volgt uitzien:
T/m 12 jaar       € 45,75
13 t/m 17 jaar    € 50,85
18 t/m 64 jaar    € 55,95
Vanaf 65 jaar      € 54,70
Extra lessen       € 22,85
Rustend lid        € 18,85

Meivakantie
De meivakantie is niet bij alle scholen in Zwijndrecht en de regio gelijk. Bij O&O is de vakantie van 19 april t/m 4 mei, in deze weken zijn er dus geen recreatielessen.

Rommelmarkt
Op zaterdag 13 april a.s. organiseert O&O van 10.00 tot 13.00 uur in en rondom haar eigen turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel- kleding- en boekenmarkt. De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds. Hierbij moet u niet alleen denken aan de turntoestellen, maar ook aan het zogenaamde “klein materiaal” wat bij alle lessen wordt gebruikt. Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding enz. zijn van harte welkom. Dit alles kan op dezelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 9 april en donderdag 11 april tussen 19.00 en 20.30 uur. Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong telefoon 078-6121913.

Koningsdag
De Dance Crew onder leiding van Lindy Nijman is uitgenodigd deel te nemen aan de Aubade op Koningsdag. Het zou mooi zijn wanneer er veel O&O-ers naar de Aubade komen om onze groep te bewonderen. Het is wel vroeg uit de veren! De Aubade is het startsein van de Koningsdag activiteiten. Start om 9.00 uur en duurt tot 9.30 uur.

Avondvierdaagse 2019
Helaas hebben we bericht ontvangen dat de Avondvierdaagse in Zwijndrecht dit jaar niet door kan gaan omdat de organisatie van de gemeente niet de benodigde vrijwilligers op de been kan krijgen.

Superstar
Jammer genoeg kom “onze ”Naomi Visser niet aanwezig zijn bij de eerder dit jaar gehouden finalistenhuldiging. Naomi is lid van O&O, maar traint in Heerenveen. Ze kon haar prijs, Superstar 2018, niet in ontvangst nemen. Melanie Stout, turnster van O&O volgde afgelopen maand in Heerenveen een OJTS training , dit was een mooie gelegenheid om Naomi alsnog de prijs te overhandigen.

Activiteiten O&O 100 jaar
De tentoonstelling 100 jaar O&O in de Oudheidskamer, De Vergulde Swaen, Rotterdamseweg 53, 3332 AC Zwijndrecht is inmiddels geopend en kan t/m september gratis bezocht worden op woensdag en zaterdag van 10.00-16.00 uur en op zondag van 14.00-17.00 uur.

JAC organiseert - 100 jaar feestdag
Op 1 mei 1919 werd O&O opgericht en daarom, 100 jaar later, maken wij er op woensdag 1 mei 2019 een groot feest van! De JAC organiseert een dag vol sport en spel activiteiten voor alle jeugdleden en hun vriendjes en vriendinnetjes. Mis het niet en zet het alvast in de agenda! Meer informatie volgt op Facebook, Instagram en via een flyer.

Andere activiteiten 100 jarig bestaan O&O
18 mei Receptie en Buffet
29 mei Demo Fifty-Fit in bejaardenhuis
29 juni Beweegbaan en pannenkoeken eten voor Ouder en kind
13 juli Jubileum Sterrenslag basis- en middelbare schooljeugd
14 september Kamp voor jeugd 7 t/m 11 jaar
  5 oktober Reünie
30 november Turngala
20 december Feestavond 18 jaar en ouder
21 december Feestavond jeugd tot 18 jaar

De barcommissie
Bij veel van de activiteiten van het 100 jarig bestaan van O&O, was of is de barcommissie actief. Zo is er laatst een high tea verzorgd, die plaatsvond aansluitend op een fietstocht naar de tentoonstelling bij de Vergulde Swaen. Maar ook bij verschillende wedstrijden in onze eigen hal aan de Uilenvliet is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee, glaasje fris, een tosti en andere versnaperingen. Iedere laatste vrijdagavond van de maand is de bar open voor de senior-leden die dan trainen en alle andere geïnteresseerden. Op diverse momenten is tijdens trainingen de bar open voor een kopje koffie of thee, een tosti of een kopje soep.
Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan zal de barcommissie de catering verzorgen tijdens de receptie en walking-dinner. Verder worden er iedere maand pannenkoeken gebakken in de kantine aan de Uilenvliet. Hou de aankondiging in de kantine in de gaten voor de datum. Voor al deze activiteiten geldt: vele handen maken licht werk. Wil je helpen bij één van deze activiteiten of wil je je structureel inzetten voor de barcommissie? Spreek één van ons aan als we achter de bar staan, of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Rabobank Clubkas Campagne!
Rabobank Drechtsteden organiseert de Rabobank Clubkas Campagne en stelt 85.000 euro beschikbaar voor clubs uit de omgeving! Ook wij doen mee om een mooi sponsorbedrag bij elkaar te sparen.
Hier hebben we jouw hulp bij nodig! Ben jij lid van Rabobank Drechtsteden? Stem dan van 27 maart tot en met 18 april op onze vereniging via www.clubkascampagne.nl.

Turnen dames
De turnsters van de derde divisie turnen op 6 april hun halve finale in Leusden. Hiervoor hebben de volgende turnsters zich geplaatst: Dunya Bezemer, pupil 1, Esmee Snijder, jeugd 1, Anouk Tieman, jeugd 2, Gwen Bakker, jeugd 2, de junioren Anna Rosmulder, Suzanne van Alebeek, Serra Potters, Milou van Schijndel , junior en de senioren Elianne Stehouwer, Faye Bax , Suzanne Tol. Op 13 april is de halve finale van de 2e divisie in Rotterdam, hiervoor heeft Ramona van Lent, jeugd 1 zich geplaatst. Het NK voor de 3e divisie is op zaterdag 18 mei en de toestelfinales op 19 mei en voor de 2e divisie is dit op 25 en 26 mei. Op dit moment is nog niet aan te geven welke turnsters hier aan mee zullen doen.
De turnsters van de vierde divisie, turnen zaterdag 11 mei hun districtsfinale, hiervoor hebben zich geplaatst ,de instappers: Sylvie Quist, Nynke Mourik. Pupil 1, Emma de Man en Jeanha van der Meulen. Pupil 2, Bente van Winden en Amy McMurray. Jeugd 1 Imara Kornelisse en Amber Wehrmann Krieger, Kiara Brouwer von Gonzenbach, jeugd 2 en de senioren Karin Hoekstra, Day Grinuva en Lisa Schouten.
Zondag 12 mei turnen zijn de toestelfinales voor deze divisie en daar hebben zich geplaatst op balk;
Karin Hoekstra, Day Grinuva, Lisa Schouten en Nynke Mourik, Jeanha van der Meulen, Imara Kornelisse. Op spong, Divinia Moreauw. Op brug, Sylvie Quist en Imara Kornelisse. En op vloer: Jeanha van der Meulen, Bente van Winden en Imara Kornelisse

Medewerkers gezocht
We verwachten, evenals bij de Provinciale Verkiezingen, ook bij de Europese Parlement verkiezingen weer een uitnodiging te ontvangen om medewerkers voor 1 dag te leveren.
Info: De Europese Parlementsverkiezingen 2019 zijn de negende verkiezingen voor een rechtstreeks gekozen Europees Parlement, voor de zittingsperiode 2019-2024. In Nederland worden de verkiezingen gehouden op 23 mei a.s. Bij de Provinciale verkiezingen zou de vereniging € 40,- per aangedragen bureaumedewerker kunnen verdienen.
Mochten wij weer gevraagd worden om mensen aan te leveren voor deze verkiezingen , dan zullen we u hierover uiteraard berichten.

Agenda
4-6 april TH Junior team Cup, Berlijn
  6 april Lasergamen
  6 april TD Halve finale 3de divisie, Leusden
  7 april TH World Cup, Tokio
9 en 11 april Inleveren spullen rommelmarkt
13 april Rommelmarkt
            TD Halve finale 2de divisie, Rotterdam
13-14 april TH NK halve finale en NK Kwalificatiewedstrijden, Enschede

19 april t/m 4 mei Meivakantie
27 april Dance crew bij Aubade

1 mei Sport en speldag voor de jeugd
11 mei TD Districtsfinale 4de divisie
11-12 mei TH NK halve finale en NK kwalificatiewedstrijd, Waalwijk
12 mei TD toestelfinales vierde divisie
18 mei Receptie en buffet
           TD NK 3de divisie
19 mei TD toestelfinale derde divisie

 

Maart 2019

Geachte leden, ouders, verzorgers,

Maart is altijd weer een drukke maand bij de club. Wedstrijdsporters werken hard om zich te kunnen plaatsen bij volgende wedstrijdrondes. Fifty Fitters bereiden zich in de lessen voor op een actief voorjaar en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Dit jaar is ook de jubileumcommissie hard aan de slag is om alle activiteiten rondom het 100-jaar bestaan vorm te geven. Eind deze maand immers de opening van de tentoonstelling in de Vergulde Swaen en de dag erna de “historische” fietstocht voor de Keep fit groepen, met na terugkomst de high tea in onze accommodatie. In deze drukke maanden doen wij weer veelvuldig een beroep op de vrijwillige inzet van velen om alle “klussen” die geklaard moeten worden bij een actieve vereniging, ingevuld te krijgen. Dank aan allen die hierin zo’n actieve rol spelen. Ongetwijfeld gaan we elkaar ontmoeten bij Algemene Leden Vergadering, de jubileumvieringen of gewoon tijdens een van de lessen. We zien u graag!
Het bestuur

Algemene Leden Vergadering dinsdag 19 maart 2019
Nogmaals nodigen wij u van harte uit onze algemene ledenvergadering van 19 maart a.s. te bezoeken. Op de site treft u de financiële stukken en de agenda voor deze bijeenkomst. De jaarlijkse vergadering begint om 20.00 uur. Naast alle leden zijn ook ouders van harte welkom.

Enquête
Wij zijn als vereniging en lesgevers benieuwd of de recreatie lessen die uw kind bij O&O volgt aansluiten bij de behoefte. Hiervoor hebben we een enquête ontwikkelt, welke u in de begeleidende brief aantreft. Wij stellen het heel erg op prijs als uw kind al dan niet samen met u deze invult. Een link naar de enquête vindt u op de homepage.

Laser gamen!
Zin in een avontuur? Zaterdag 6 april 2019 organiseert de JAC weer een LASER GAME avond! Deze avond is voor alle leeftijden (vanaf 6 jaar)! Meer informatie volgt tegen die tijd op Facebook, Instagram en via een flyer. Tot dan!

Wat beweegt Zwijndrecht
Vanaf vrijdag 15 februari j.l. tot 17 maart a.s. is de foto-expositie “Wat beweegt Zwijndrecht” geopend in de expositieruimte van het Gemeentehuis (ingang Bruinelaan). Openingstijden van woensdag t/m zondag van 13.30 tot 16.30 uur. Bij de expositie hangt een viertal foto’s van de ouder-kind groepen gefotografeerd door Loes Patser en een foto van Bente De expositie is zeker een bezoekje waard.

Rommelmarkt
Op zaterdag 13 april a.s. organiseert O&O van 10.00 tot 13.00 uur in en rondom haar eigen turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel- kleding- en boekenmarkt. De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds. Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding enz. zijn van harte welkom. Dit alles kan op de zelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 9 april en donderdag 11 april tussen 19.00 en 20.30 uur. Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong telefoon 078-6121913
 
Tentoonstelling O&O 100 jaar
In verband met het 100-jarig jubileum van de vereniging komt er in het Zwijndrechtse museum De Vergulde Swaen (Rotterdamseweg 53 – 3332 AC Zwijndrecht) een tentoonstelling 100-jaar O&O. Op 29 maart vindt om 17.00 uur de officiële opening plaats. De tentoonstelling is gratis te bezoeken vanaf 30 maart 2019 op woensdag en zaterdag van 10.00-16.00 uur en op zondag van 14.00-17.00 uur.

Fietstocht en high tea
Ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de vereniging organiseren wij op zaterdag 30 maart a.s. een fietstocht door oud Zwijndrecht, o.a. langs de locaties waar de vereniging de eerste 40 jaar haar onderdak heeft gehad. Daarbij brengen wij een bezoekje in “De Vergulde Swaen”, het onderkomen van de Historische Vereniging Zwijndrecht, waar wij samen met HVZ een tentoonstelling van onze verenigingshistorie hebben opgezet. Na het bezichtigen van de tentoonstelling gaan we weer terug naar onze turnaccommodatie aan de Uilenvliet voor een “High Tea” ter afsluiting van deze activiteit.
Alle leden van de “keep-fit” groepen hebben inmiddels een uitnodiging gehad. Natuurlijk rekenen wij op een grote deelname. Willen jullie je aanmeldstrookje uiterlijk 15 maart a.s. bij de leiding inleveren?

Receptie 100-jarig bestaan O&O
Zoals reeds vele malen aangegeven bestaat de vereniging dit jaar maar liefst 100 jaar. Voor alle leeftijdsgroepen worden het gehele jaar door verschillende activiteiten georganiseerd.
Bij deze nodigt het bestuur dan ook alle leden, met hun partners uit om op 18 mei a.s. van 14.00 tot 16.00 uur aanwezig te zijn bij de receptie “O&O 100 jaar”. De receptie wordt gehouden in onze accommodatie aan de Uilenvliet.
De middag zal opgeluisterd worden met muziek en met een drankje en hapje zullen we toosten op nog vele jaren O&O. Ook zullen er verschillende sprekers zijn en aan een voor die dag, speciaal samengesteld panel, zullen in de vorm van een interview, vragen worden gesteld. U komt toch ook? Noteert u alvast in uw agenda?!
Overige activiteiten 100 jarig bestaan:

1 mei Sport en Spel voor de jeugd van basis- en middelbare scholen
18 mei Receptie en Buffet
29 mei Demo Fifty-Fit in bejaardenhuis
29 juni Beweegbaan en pannenkoeken eten voor Ouder en kind
13 juli Jubileum Sterrenslag Basis- en middelbare school jeugd
14 september Kamp voor jeugd 7 t/m 11 jaar
5 oktober Reünie
30 november Turngala
20 december Feestavond 18 jaar en ouder
21 december Feestavond jeugd tot 18 jaar

Jubileumkrant
Afgelopen periode is met het weekblad De Brug de jubileumkrant van O&O verspreid in Zwijndrecht. Woont u niet in Zwijndrecht en wilt u de jubileumkrant toch lezen/hebben? We hebben een aantal hiervan in voorraad. Zolang de voorraad strekt kunt u dus zo’n krant van ons krijgen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook vind u de jubileumkrant op de site.

Hospice de Cirkel
Na afloop van een evenement brengen we, als er bijvoorbeeld bloemen, over zijn deze naar een goed doel. Zo ook na afloop van de finalistenhuldiging zijn de bloemen naar de Hospice de Cirkel gebracht. Het Hospice heeft ons hiervoor dan ook hartelijk bedankt, namens bewoners, vrijwilligers, bestuur en coördinatoren.

Meld u aan als Rabobank lid en steun O&O
Heeft u, of kent u iemand met een Rabobankrekening, lees dan verder! Ook dit jaar willen we als O&O weer mee doen met een mooi project van de Rabobank, namelijk de Clubkas Campagne 2019. Vorig jaar liepen wij echter tegen een probleem aan: verschillende klanten van de Rabobank wilden heel graag op ons stemmen maar waren geen lid van de Rabobank en konden ons hierdoor niet steunen. Het aanmelden bij de Rabobank om lid te worden is geheel gratis en zonder verplichtingen! De aanmelding zelf is zeer eenvoudig via de website van de Rabobank.
https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden/. Wij hopen dat u of uw vrienden, kennissen, familie met een Rabobankrekening dit jaar (weer) op ons wilt stemmen, hiervoor krijgt u later nog informatie van ons als de stemming open is gesteld. Het aanmelden als lid van de Rabobank kan echter maar tot een bepaalde tijd en moet daarom een dezer dagen gebeuren. Wij hopen dat u ons ook dit jaar wilt steunen, het kost u geen geld, alleen uw stem is voor ons goud waard.

Sponsor nieuws
Onlangs hebben we u gemeld dat de heer Peter Verhoef afscheid heeft genomen bij Jumbo Zwijndrecht, afgelopen maand hebben we kennis gemaakt van zijn opvolger de heer Martin van Ooijen. Een leuke kennismaking waarbij we vooral naar de toekomst hebben gekeken. We zien de samenwerking tussen Jumbo en O&O met vertrouwen tegemoet.

Aandelen in materialen
Na het succes van de steentjesactie tijdens en na de bouw van De Uilenvliet starten we nu een nieuwe actie: Toestel-aandelen-actie. Ook nu wordt u symbolisch eigenaar van……. Het betreft dan niet alleen de materialen die nodig zijn voor de afdelingen die gebruik maken van de turntoestellen, maar ook de vloer die nodig is voor de afdeling ritmische gymnastiek, de muziekapparatuur, het beweegmateriaal ouder/kind/peuters/kleuters, het zogenaamde “klein materiaal” wat wordt gebruikt in de wijkzalen, materiaal voor de acroafdeling, het freerunning en de Fifty Fit afdelingen. Meer informatie leest u in de bijgevoegde flyer. Om uw privacy in het kader van de AVG goed te kunnen waarborgen kunt u het formuliertje bij de flyer invullen en in afgesloten box in de kantine van de hal aan de Uilenvliet deponeren of meegeven aan de trainer dan wel trainster van uw zoon of dochter. Zij zullen er dan voor zorgen dat de formuliertjes in de box worden gedeponeerd en uw privacy gewaarborgd is. In het kader van de AGV werken wij met een zogenaamde geheimhoudingsverklaring. U loopt dus geen risico dat uw bankgegevens ergens zullen “rondslingeren”. Doet u mee?!

Pannenkoeken
In de Uilenvliet worden iedere eerste zaterdag van de maand pannenkoeken gebakken.
Het pannenkoeken eten is tussen 11.00 en 13.00 uur. De kosten zijn 70 cent per pannenkoek of 1 euro inclusief bekertje siroop. Voor iedereen die trek heeft in pannenkoeken, ook voor halende of brengende ouders, broertjes, zusjes etc.

Magnesium
O&O is aan het onderzoeken of er een goed alternatief voor het in de turnhal veel gebruikte magnesium te vinden is. Magnesium wordt gebuikt voor extra grip, maar heeft ook een aantal nadelen. Inmiddels zijn er een aantal andere alternatieven op de markt waar momenteel door O&O onderzoek naar wordt gedaan. Op de site, bij de rubriek “Allerlei nieuws” treft u hier meer informatie over aan.

Turnen Heren
Het schema van de heren selectie voor de komende maand ziet er als volgt uit: 2 en 3 maart, World Cup in Greenboro(USA), hier zal Bart Deurloo aan deelnemen. Op 9 en 10 maart is de 1ste kwalificatiewedstrijd voor de talenten- en 1ste divisie instap, 2de divisie keuze divisie en de 1/8-finale voor de 3de-divisie keuze in Amsterdam.
De deelnemers zijn: Braylin Timas Soraes, Kian Olthoff, Jayden Paton, Kenji Paizs, Daan Vlasblom, Levi Pot, Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen, Koen Kappetijn, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Daan Eshuis, Frank Scheffer, Ryantho Sodihardjo, Robin Renema, Saleheddine Benchikhi, Nils Maas, Soulaiman Tajjiou, Thijs Eijkelenboom, Paul de Jongh, Sebastiaan Pel, Tristan Massie. Dan is er op 16 en 17 maart de 1ste kwalificatiewedstrijd , eredivisie, 1ste divisie keuze en 2de kwalificatie wedstrijd 2de divisie jeugd - keuze en kwartfinale 2de divisie instap en pupil en kwartfinale 3de divisie zowel voorgeschreven als keuze oefenstof in Hoofddorp. Op dit moment is nog niet bekend wie dit weekend of in het weekend van 30 en 31 maart staat ingedeeld. De volgende turners zijn wel al bekend: Gijs Franken, Lars Vos, Wesley de Haas, Luuk Huernink, Martijn de Veer, Jordi Hagenaar, Jarien Fokkens, Bart de Ruiter, Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Thomas van der Helm, Luuk van Waaij, Dennis Swinkels,Yuri Visser, Bram van Gemert, Olaf de Nie, Lance Visser, Mitchel de Haas, Omar F’touh. Thijs Eijkelenboom, Soulaiman Tajjiou, Levi Pot, Nils Maas, Daan Vlasblom.

Ook is er op 16 en 17 maart de World Cup in Stuttgart ( Duitsland).Hier komt Bart Deurloo weer in actie net als op 23 en 24 maart als de World Cup in Birmingham ( Engeland) is.

Vervolgens is op 30 en 31 maart de 2de kwalificatiewedstrijd, eredivisie, 1ste divisie - pupil en 2de kwalificatie wedstrijd 2de divisie junior-II en Senior, 3de kwalificatie 2de divisie – jeugd kwartfinale 2de divisie instap en pupil en kwartfinale 3de divisie zowel voorgeschreven als keuze oefenstof 

Turnen dames
De meisjes en dames hebben de komende periode de volgende wedstrijden: Zaterdag 9 maart de kwart finale voor 2de divisie in Hardenberg waaraan mee doet als Jeugd 1 N3 - Ramona van Lent. Zaterdag 16 maart is de Districtsfinale in Amsterdam, hieraan doen mee: Pupil 1 N3 Dunya Bezemer en Abigail Koch, Pupil 2 N3 Marit van Efferen en Suzanne Esmeijer, Jeugd 1 N4 Esmee Snijder, Jeugd 2 E Anouk Tieman, Gwen Bakker en Morgan van Kriekingen, Junior D Anna Rosmulder, Milou van Schijndel, Serra Potters en Suzanne van Alebeek, Senior C Britta Schipper, Elianne Stehouwer, Faye Bax en Suzanne Tol. Vervolgens is er op zondag 17 maart de Toestel Districtsfinale in Amsterdam, waaraan op de verschillende onderdelen mee doen: Pupil 1 N3 Dunya op brug en balk, Pupil 2 N3 Marit op brug, Jeugd 1 N4 Esmee op brug, Jeugd 2 E Quinty op sprong, Gwen op sprong en vloer , Anouk op balk en vloer en Morgan op brug, Junior D Suzanne op brug, Milou op balk, Serra op vloer en Senior C Demelza op sprong. De meisjes vierde divisie voorgeschreven oefenstof hebben op 10 maart wedstrijd in Amsterdam. Hier doen aan mee bij de instap Nynke, Sophie, Sylvie en Abby. Bij de Pupil1 doen mee; Emma, Vera, Sahra en Jeahna.

Op zaterdag 30 maart is de tweede wedstrijd van de turncompetitie in de Uilenvliet. De voorgeschreven oefenstof doet mee met drie teams. Deze teams bestaan uit: Nynke, Emma, Bente, Imara en Amber (team 1), Abby, Jeanha, Sahra, Minke, Laura en Femke (team 2) en Sophie, Sylvie, Vera, Amy, Charmayne en Marleen (team 3).

Daarnaast turnen de pre-instappers Nienke, Defne, Joelle en Ella een individuele wedstrijd.
De keuze oefenstof doet met twee teams mee aan deze Turncompetitie. Deze teams bestaan uit: Karin Hoekstra, Merel Heezen, Day Grinuva, Lisa Schouten, Annemijn Grit, Merel Kerkhof, Divinia Moreauw en Corine van Strien (team 2) en Anne Bezemer, Daphne Schellen, Elise Biemond, Kimberley Nugteren, Layla Voerman, Leanne Barendrecht en Kiara Brouwer von Gonzenbach (team 1).

Agenda
16 maart NL Doet bij O&O
19 maart Algemene leden Vergadering
29 maart Officiële opening tentoonstelling 100 jaar O&O
30 maart Historische fietstocht en high tea
6 april Pannenkoeken eten in de Uilenvliet
6 april Laser gamen jeugdleden
9 en 11 april Inleveren spullen rommelmarkt
13 april Rommelmarkt
18 mei Receptie O&O 100 jaar

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

December 2018

Geachte leden, ouders, verzorgers,
Alweer de laatste nieuwsbrief van dit kalenderjaar. Uiteraard wil het bestuur Astrid van Cappellen weer van harte “dankjewel” zeggen voor een jaar zorgvuldig onze nieuwsbrief samenstellen. Uiteraard ook een “dankjewel” voor de toeleveranciers van kopij. Hoewel de eerlijkheid gebied te melden dat sommige afdelingen best eens wat vaker in de “pen mogen klimmen”. Een goed voornemen voor 2019?
December betekent extra gezelligheid en een terugblik op het afgelopen jaar. Tijdens onze nieuwjaarsreceptie hopen wij u persoonlijk een goed 2019 toe te wensen. Een hectisch maar ongelofelijk positief jaar ligt achter ons. Wederom schitterende nationale en internationale successen. In de nieuwjaarsreceptie en de algemene ledenvergadering, zullen we hieraan breder aandacht besteden. Een dubbel dankjewel voor alle vrijwilligers die O&O maken tot wat het is; een topclub die vele sporters wekelijks een, op de sporter toegepaste les of training kunnen bieden. Petje af voor al deze kanjers!


Wij wensen u fijne feestdagen en zien u graag woensdagavond 9 januari vanaf 19.30 uur in onze accommodatie aan de Uilenvliet om elkaar een goed 2019 toe te wensen.
Het bestuur

Kerstborrel seniorleden
Vrijdagavond 21 december. Met een hapje en drankje en met een item waarbij u de “hersens kunt kraken”, zullen wij met de Keep Fit leden het verenigingsjaar 2018 afsluiten. De kosten zijn € 5,- en u kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


JAC Kerstgala 2018
Het jaar 2018 zit er al weer bijna op, maar dat kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan! De JAC organiseert speciaal voor alle jeugdleden en hun vriendjes en vriendinnetjes het JAC – KERSTGALA 2018! Het gala begint om 18.30 uur, de echte feestgangers kunnen tot 22.00 uur blijven, maar je mag natuurlijk ook eerder opgehaald worden. Meer informatie vind je in de loop van december op de website van O&O en op social media. Wist je dat… de JAC naast Facebook ook Instagram heeft? Volg ons en blijf op de hoogte van alle activiteiten.

Nieuwjaarsreceptie
Op woensdag 9 januari zullen we elkaar tussen 19.30 en 21.30 uur een gezond en sportief 2019 wensen. Komt u /komen jullie ook? We schenken dan ook aandacht aan de jubilarissen die 25, 40 of 50 jaar lid van de vereniging zijn.

Rommelmarkt
De opbrengst van de rommelmarkt is € 720,00. Wat een opbrengst! Van de restantkleding gaat de zomerkleding naar Trinidad en Tobago en de winterkleding naar Bosnië, ook dit heeft nog €80, opgebracht, wat het eind bedrag van de Rommelmarkt op € 800,00 heeft gebracht! Zo krijgen al uw spullen een mooie bestemming. Een fors team mensen maakt deze zeer succesvolle rommelmarkt mogelijk: Dankjewel: Alice en Netty voor het coördineren van deze markt. Deze dames doen het niet alleen! Dankjewel: Ada, Anka, Ans, Bep en dochter, Francien, Geertje, Gerard, Herman, Ieneke, Ina, Ineke, Jan, Johan, John, Joop, Jozien, Koos, Marian, Marianne, Piet, Roza, Sonja, Theo, Ton en Wil.

Finalistenhuldiging
Op 26 januari as. vindt onze jaarlijks terugkerende finalistenhuldiging plaats. Deze keer niet zoals gebruikelijk in december maar in januari. December stond bol van activiteiten en wedstrijden zodat we moesten opschuiven naar januari. Op deze avond zullen alle finalisten worden gehuldigd voor hun bijzondere prestatie. Ook de leiding en juryleden zullen dan in het zonnetje worden gezet en nemen we afscheid van de stoppers. Bent u ook van de partij?

Grote Clubactie
In de volgende nieuwsbrief zullen we het eindresultaat laten weten. Op het moment waarop we dit schrijven druppelen de laatste boekjes nog binnen. Maar ...... tot nu toe lijkt het erop dat we een record opbrengst zullen noteren. Wel willen we alvast langs deze weg de kopers van een Superlot heel erg bedanken dit zijn: Timmer en onderhoudsbedrijf Schilperoort, McMurray M&A en groente winkel Firma G.C.P. van Nes.

100 jarig bestaan O&O
Wij hebben het al eerder kenbaar gemaakt. O&O bestaat volgend jaar 100 jaar. Om exact te zijn de vereniging is officieel op 1 mei 1919 opgericht. Voor die tijd werd er al een aantal jaren geturnd door een aantal mannen. Maar destijds is de datum van de Koninklijke Goedkeuring als officiële oprichtingsdatum vast gelegd. Uiteraard zullen wij deze mijlpaal niet ongemerkt aan ons voor bij laten gaan. De jubileumcommissie heeft volgende programma in petto: als eerste zal in één van de eerste maanden van het jaar de jubileumkrant uitgebracht worden. Verder ziet het programma voor 2019 er als volgt uit:

30 maart -30 juli Tentoonstelling in De Vergulde Swaen
  1 mei Sport en Spel voor de jeugd van basis- en middelbare scholen
18 mei Receptie en Buffet
29 mei Demo Fifty-Fit in bejaardenhuis

29 juni Beweegbaan en pannenkoeken eten voor Ouder en kind
13 juli Jubileum Sterrenslag Basis- en middelbare school jeugd

14 september Kamp voor jeugd 6 t/m 11 jaar
 5 oktober Reünie

30 november Turnshow dan wel Turngala

20 december Feestavond 18 jaar en ouder
21 december Feestavond jeugd tot 18 jaar

Oproep
Voor de tentoonstelling van 30 maart t/m 30 juli in de “De Vergulde Swaen” willen wij zo veel mogelijk de complete historie van de vereniging in beeld krijgen. Hiervoor hebben wij zelf wel het nodige maar wij zijn op zoek naar aanvullend materiaal. Dit kunnen foto’s zijn, diploma’s, pakjes en trainingspakken die in de loop der jaren zijn gedragen, of anderszins. Ga eens op zoek. Denk niet bij voorbaat dat zal wel niet interessant zijn. Alles is welkom. Uiteraard allemaal in bruikleen. Je krijgt alles na de tentoonstelling retour. Graag op de foto’s aan de achterzijde je naam en adres vermelden en waar en bij welke gelegenheid de foto is genomen. Ook het andere materiaal en kleding voorzien van voornoemde gegevens. Wij zijn benieuwd naar je reactie. Met betrekking tot de tentoonstelling kan er contact gemaakt worden met Netty Pijl – tel. 0786194719 of Joop Visser tel. 078-6122928 Jubileumkrant Zoals hier boven al bekend gemaakt is, is het de bedoeling in het jubileumjaar een jubileumkrant uit te geven, die bezorgd wordt samen met De Brug. Om dit financieel mogelijk te maken, zijn (uiteraard) advertenties voor nodig. Heeft u een bedrijf, of werkt u bij een bedrijf dat het leuk vind om O&O te feliciteren met haar 100ste verjaardag? Informeer dan eens naar de advertentietarieven. Leuk, toch om de vereniging te feliciteren met haar jubileum? U kunt hiervoor contact op nemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Turnen Heren - NK Clubteams
De jongens en heren hebben op 18 november jl. in Nijmegen bij de Nederlandse kampioenschappen voor clubteams maximaal gescoord. Met vier deelnemende teams wisten zij beslag te leggen op drie nationale titels en een zilveren plaats. Op niveau 8 waren wij met twee teams tot de finale doorgedrongen. Team-1 bestaande uit Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Sebastiaan Pel en Tristan Massie en team-2 samengesteld met de turners Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen, Stan de Looze, Daan Vlasblom en Thijs Eijkelenboom gingen beiden voor de hoogste eer en zetten daarmee de concurrentie op achterstand. Na een spannende strijd werd team-1 uiteindelijk met 195,000 punten Nederlands kampioen op de hielen gevolgd door team-2 die met 194,050 punten beslag lag op het zilver. Op niveau-6 bonden Bram van Gemert, Dennis Swinkels, Yuri Visser, Koen Kappetijn, Olaf de Nie en Lance Visser de strijd aan. Zij moesten flink aan de bak en wisselden gedurende de strijd stuivertje met de combinatieploeg SV PAX/St. Mauritius. In de slotfase trokken wij aan het langste eind en pakten met 203,800 punten het goud. In de hoogste categorie, niveau-4, was het nog spannender. Daar ging de strijd tussen onze turners Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Bart de Ruiter, Rens Hoofs, Thomas van der Helm en Luuk van Waaij en de turners van Swentibold-Sittard. Beide ploegen bleken aan elkaar gewaagd en noteerden na zes toestellen een gelijke score van 210,400 punten waarmee zij beiden de kampioenstitel toegekend kregen.

Districtskampioenschappen
Op 15 december a.s. vinden in Waddinxveen de districtskampioenschappen voor jongens plaats. Wij zullen In diverse categorieën deelnemen aan deze kampioenschappen. De deelnemers zijn: Niek Melkert, Jay Zijderveld, Dane Lopes, Luc van Boxtel, Amine Aaraar, Fjodor Massie, Joëwi Edhie Hoessein, Olivier Kijkuit, Siebe Biemond, Siem van Vliet, Stijn Ammerlaan, Dion Middelveld,Noah Schipper, Vigo de Jager, Floor de Jonge, Christopher Brumond, Omar F’touh, Braylin Timas Soares

Turnen Dames
De meisjes en dames van de derde divisie hebben op zondag 9 december in Woerden hun eerste plaatsingswedstrijd. De deelneemsters zijn: Ramona van Lent, Britta Schipper, Demelza Moreauw, Elianne Stehouwer, Faye Bax, Jara van Dijk, Marit Kooiman, Suzanne Kunsel en Suzanne Tol.
Op zaterdag 15 december heeft in Hellevoetsluis Esmee Snijder haar eerste plaatsingswedstrijd en op zondag 16 december Abigail Koch, Dunya Bezemer, Marit van Efferen, Suzanne Esmeijer, Anouk Tieman, Gwen Bakker, Morgan van Kriekingen, Quinty Jöner, Anna Rosmulder, Milou van Schijndel, Serra Potters en Suzanne van Alebeek.
Op zaterdag 29 en zondag 30 december is het Kersttoernooi in Nijmegen en hier doen de volgende turnsters aan mee: Esmee, Ramona, Anouk, Gwen, Morgan, Quinty, Anna, Milou, Suzanne, Serra, Britta, Demelza, Elianne, Faye, Jara, Marit en Suzanne

NK Groepsspringen
Op zaterdag 8 december 2018 zullen de finales van het groepsspringen (NK groepsspringen niveau A/B) gehouden worden in Hardinxveld-Giessendam. Een grote mooie wedstrijd dicht bij huis. Wellicht leuk om te gaan kijken! In de bijlage treft u de flyer aan voor alle informatie.

Agenda
  8 dec. NK Groepsspringen, HardinxveldGiessendam
  9 dec. TD Plaatsingswedstrijd, Woerden
15 dec. TH Districtskampioenschappen,Waddinxveen
15, 16 dec. TD Plaatsingswedstrijd, Hellevoetsluis
21 dec. Kerstborrel seniorleden
22 dec. JAC Kerstgala
29, 30 dec. TD Kersttoernooi, Nijmegen
9 jan. Nieuwjaarsreceptie

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

Januari / februari 2019

Geachte leden, ouders, verzorgers,
Welkom in het nieuwe sportjaar! Wij wensen u alle gezondheid in het nieuwe jaar. Ook de club wensen wij vooral vitaliteit toe. Immers dit jaar alle aandacht voor de vieringen rond ons 100 jarig bestaan! De jubileumcommissie is hard aan de slag om voor alle leden dit 100 jarig bestaan een speciaal tintje te geven. Met andere woorden start het nieuwe jaar zeer tumultvol. Verder lopen de wedstrijden, gaat de turncompetitie van start, komen de plaatsingswedstrijden voor de Acro, Ritmische Gymnastiek, Turnen Heren en Turnen Dames eraan. Onze internationals zijn in voorbereiding voor definitieve plaatsing binnen de landenteams. Kortom een propvol jaar voor de boeg. Minstens zo belangrijk is het continueren van het ledenaantal van onze vereniging. We mogen bijzonder trots zijn op het sinds jaar en dag continue aantal van rond de duizend leden. Het ene jaar een beetje meer, het andere jaar een beetje minder, maar altijd rond de duizend leden. Onze dank hiervoor gaat zeker naar die 52 mannen en vrouwen die tezamen met 27 assistenten er voor zorgen dat O&O al 100 jaar een stempel mag drukken binnen de gymsport. Wij wensen u een sportief jubileumjaar!
het Bestuur

10e Sportgala Zwijndrecht
Op vrijdag 25 januari organiseert de gemeente Zwijndrecht voor de 10e keer een Sportgala en huldiging van sporters in verschillende categorieën. In de categorie Sportvrouw 18+ is O&O turnster Milou Antheunisse genomineerd. De Dance Crew onder leiding van Lindy Nijman zal daar optreden met een vlotte streetdance demo op nummers van Little Mix. Ook is er een parade van de toekomst waar 5 jongens en meisjes van 6,7 en 8 jaar van O&O aan deelnemen. Het sportgala zal plaatsvinden in de Develsteinhal, Develsingel 7A in Zwijndrecht van 19:00 tot 21:00, de zaal is open vanaf 18:30. Na 21:00 is er een feestelijke afsluiting met muziek. Als u hierbij wil zijn kunt u zich tot 20 januari opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Jubileum logo
Ter gelegenheid van ons 100 jarig jubileumjaar hebben we via een eerdere nieuwsbrief onze leden gevraagd om een jubileumlogo te maken. Er waren een aantal inschrijvingen. De jubileumcommissie heeft besloten om het logo wat gemaakt is door Edgar en Louise het komende jaar te gebruiken. Tijdens de nieuwjaarsreceptie zullen we het tijdelijk nieuwe logo lanceren! Uiteraard dank aan alle inzenders en de felicitatie aan Edgar en Louise!

Finalistenhuldiging
Op 26 januari as. vindt onze jaarlijks terugkerende finalistenhuldiging plaats. Meer dan honderd turn(st)ers die gedurende het kalenderjaar 2018 de finale mochten bereiken worden die avond gehuldigd voor hun bijzondere prestatie. Ook de leiding en juryleden zullen dan in het zonnetje worden gezet en nemen we tevens afscheid van de stoppers.
De huldiging start om 19.30 uur. Bent u ook van de partij?

Gediplomeerde assistenten
Met trots kunnen wij u informeren dat O&O weer een hoop gediplomeerde assistenten erbij heeft. Een felicitatie vanaf deze plek is daarom zeer zeker op zijn plaats. Gijs, Paul, Koen, Ezra, Layla en Day hebben allemaal hun assistentendiploma behaald in de categorie turnen heren/dames. Binnen de RG hebben Fenne, Mea, Mirjana, Estée en Tessa hun eerste deel van de opleiding behaald. Iedereen gefeliciteerd en veel plezier met het assisteren bij O&O. Joop, Karin, Monique, Arnold en Elise dank je wel voor het begeleiden van de cursisten.

Grote clubactie
Het resultaat van de grote clubactie mag er zijn! Er is voor € 6000,- aan loten verkocht! Uiteraard zijn er ook super-verkopers, die van ons een beloning zullen krijgen tijdens de finalistenhuldiging. De super verkopers zijn: Stijn Ammerlaan, Resy Swart, Judith van Vliet, Britney van Gent, Amber Wehrmann Krieger, Frank Scheffer, Julia van Mourik, Fay de Waard, Selina Penning, Desiree Storm, Bradley Noordzij, Amine Aaraar, Vera Ammerlaan, Noa Ocakter, Tara van Lindhout, Ilja Penning, Laura Hensen, Noortje de Leux, Anouk Raaphorst, Joëwi Edhie Hoessein, Amy McMurray, Marleen van Nes, Elize van Rumph, Kimberley Nugteren, Jayden Paton. Allemaal heel erg bedankt!

Filmavond voor alle jeugdleden
Zet het alvast in de agenda! Op zaterdag 2 februari 2019 organiseert de JAC een filmavond voor alle jeugdleden en natuurlijk ook voor alle vriendjes en vriendinnetjes. De kantine van de turnhal aan de Uilenvliet wordt omgetoverd tot bioscoop! De film is nog een verrassing. Verdere informatie komt binnenkort op de Facebook en Instagram pagina van de JAC en O&O te staan. Uiteraard worden er ook flyers in de les uitgedeeld. Tot dan!

Carnavalsdisco voor alle jeugdleden
Als je dan toch al in je agenda aan het schrijven ben, dan kan deze volgende activiteit ook alvast genoteerd worden! Zaterdag 2 maart organiseert de JAC voor alle jeugdleden en hun vriendjes en vriendinnetjes een super gave en gezellig carnavalsdisco. Kom jij ook in je leukste outfit? Meer informatie volgt tegen die tijd ook op Facebook, Instagram en via een flyer.

100-jarig bestaan
Wij hebben het al eerder kenbaar gemaakt. Dit jaar vieren wij ons 100-jarig-bestaan. Om exact te zijn is de vereniging officieel op 1 mei 1919 opgericht. Voor die tijd werd er al een aantal jaren geturnd door een aantal mannen. Maar destijds is de datum van de Koninklijke Goedkeuring als officiële oprichtingsdatum vast gelegd. Uiteraard zullen wij deze mijlpaal niet ongemerkt aan ons voor bij laten gaan. De jubileumcommissie heeft volgende programma in petto: als eerste zal in één van de eerste maanden van het jaar de jubileumkrant uitgebracht worden.

Verder ziet het jubileumprogramma er als volgt uit:

30 maart -30 juli Tentoonstelling in De Vergulde Swaen
1 mei Sport en Spel voor de jeugd van basis- en middelbare scholen
18 mei Receptie en Buffet
29 mei Demo Fifty-Fit in bejaardenhuis
29 juni Beweegbaan en pannenkoeken eten voor Ouder en kind
13 juli Jubileum Sterrenslag Basis- en middelbare school jeugd
14 september Kamp voor jeugd 7 t/m 11 jaar
5 oktober Reünie
30 november Turngala
20 december Feestavond 18 jaar en ouder
21 december Feestavond jeugd tot 18 jaar

Demonstratie Dance Crew
Zoals eerder in deze nieuwsbrief al vermeld zal de dance crew op vrijdagavond 25 januari tijdens het sportgala optreden. Maar de groep doet op zondag 10 februari ook mee aan de danswedstrijd Showtime in Drunen. Hieraan doet ook de Street Jazz groep van 14-17 jaar mee.

Turnen Heren
In de aanloop naar het Nederlands kampioenschap vinden voor de instappers en de pupillen van de 2de en 3de divisie op 19 januari in Zoetermeer en 2 februari in Ouderkerk aan de IJssel een tweetal plaatsingswedstrijden plaats. De ranking van beide wedstrijden zijn bepalend voor de doorstroming naar de landelijke kwartfinale. Aan deze twee plaatsingswedstrijden nemen deel:Fjodor Massie, Joëwi Edhie Hoessein, Olivier Kijkuit, Siebe Biemond, Siem van Vliet, Stijn Ammerlaan, Christopher Brumond, Floor de Jonge, Amine Aaraar, Dane Lopes, Jay van Zijderveld, Luc van Boxtel, Dion Middelveld, Niek Melkert, Noah Schipper, Vigo de Jager.

Turnen Dames
Voor de turnsters van de vierde divisie, keuzeoefenstof komt er een drukke wedstrijd periode aan. Op zaterdag 12 januari turnen zij hun 2de regiowedstrijd in Amsterdam. Hieraan zullen mee doen; Day Grinuva, Divinia Moreauw, Karin Hoekstra, Layla Voerman, Anne Bezemer, Leanne Barendrecht, Lisa Schouten en Merel Heezen. Vervolgens is er op zaterdag 26 januari het Souplesse Toestel Toernooi in Hendrik Ido Ambacht waaraan Anne Bezemer, Daphne Schellen, Lisa Schouten, Merel Heezen, Karin Hoekstra, Divinia Moreauw, Layla Voerman, Day Grinuva, Annemijn Grit, Corine van Strien, Elise Biemond, Kimberley Nugteren, Merel Kerkhof, Denise Koeleman, Sarah den Otter, Manon Verboom, Kiara Brouwer von Ganzenbach mee doen. Op zondag 27 januari doen er 3 teams mee met de Donar Team Cup in Den Haag. De teams bestaan uit: O&O 1 - Karin Hoekstra, Lisa Schouten, Merel Heezen, Day Grinuva; O&O 2 - Divinia Moreauw, Layla Voerman, Annemijn Grit, Merel Kerkhof; O&O 3 - Manon Verboom, Sarah den Otter, Kimberley Nugteren, Denise Koeleman. Op 2 of 3 februari zullen de junioren, Elise Biemond, Corine van Strien en Merel Kerkhof mee doen met de 2de regio wedstrijd in Hellevoetsluis.

Ook de voorgeschreven oefenstof van de vierde divisie heeft een drukke wedstrijdperiode in januari en februari. Op 12 januari starten de pupillen 2, Amy McMurray, Bente van Winden en Minke Schouten met hun regiowedstrijd in Amsterdam. Op 26 januari nemen alle turnsters van de voorgeschreven oefenstof deel aan het Souplesse Toesteltoernooi. Op 2 februari hebben de Jeugd1 turnsters, Amber Wehrmann Krieger, Charmayne van den Heerik, Imara Kornelisse, Laura Hensen en Marleen van Nes hun regiowedstrijd in Hellevoetsluis. Op 9 februari turnen alle turnsters van de voorgeschreven oefenstof in de Turn Competitie in de Turnhal aan de Uilenvliet.

Sponsor nieuws
VLS-het schoonmaakbedrijf dat de dagelijkse schoonmaak van onze turnhal verricht willen wij feliciteren met de verlenging van hun contract met Feyenoord tot 2023, waarbij ze ook toetreden als Official Supplier van Feyenoord. Ze bezegelen hiermee hun inmiddels 25 jarige samenwerking.
Bij de Jumbo Zwijndrecht, ook een sponsor van de vereniging, heeft een managementwissel plaats gevonden. Wij wensen de vertrekkende filiaal manager Peter Verhoef en de nieuwe filiaal manager Martin van Ooijen veel succes in hun nieuwe werkomgeving.

Contant4kleding
Dit is de organisatie die onze restant kleding van de rommelmarkt inneemt en distribueert naar landen in de oude Oostblok en landen in Zuid Amerika. Deze bestemmingslanden wisselen ieder jaar naar gelang de nood dit vergt. Het moet heel en schoon zijn en het liefst gesorteerd. Bij het inleveren werd nog eens nadrukkelijk gevraagd om kinderkleding. Dus bij de volgende rommel- en kledingmarkt in het voorjaar, graag nog eens extra de kledingkast van uw kinderen nakijken of er nog bruikbare spullen tussen zitten die naar bovengenoemde landen gezonden kan worden.

Dank voor de inzet
Zowel onze vertrouwenspersoon Esther Stoop als An van der Hoek hebben zich middels een aantal verdiepingssessies, meer kennis verworven omtrent het herkennen en erkennen van kindermishandeling en hoe doeltreffend te kunnen optreden en de leiding te kunnen adviseren hoe hiermee om te gaan. We waarderen enorm dat Esther en An zich hiervoor in zetten.

Bedankt
Langs deze weg willen wij de vereniging O&O en het bestuur en de barcommissie hartelijk bedanken voor de mooie bos bloemen en kaarten die we mochten ontvangen voor ons 50-jarig huwelijk en de verjaardag van Ineke.
Ineke en Eddy Mol

Drie generaties gediplomeerde (hulp)leiding

Wil in ’t Veld, haar zoon en dochter zijn al lange tijd leiding bij O&O maar inmiddels zijn ook twee kleindochters gediplomeerde hulpleiding.
Op de foto van links naar rechts: Leantine, Marit, Wil, Ezra, Arnold.

Agenda
12 januari TD regiowedstrijd Amsterdam
19 januari TH Plaatsingswedstrijd, Zoetermeer
25 januari Sportgala Zwijndrecht
26 januari Souplesse toestel toernooi, H.I.Ambacht
26 januari Finalistenhuldiging
27 januari TD Donar team Cup, den Haag
2 februari TH Plaatsingswedstrijd, Ouderkerk a/d IJssel
2 februari Filmavond Jeugdleden
2-3 februari TD 2de regiowedstrijd, Hellevoetsluis
6 februari Alzheimer café, Swinhove
9 februari Turn Competitie, Uilenvliet
10 februari Danswedstrijd, Showtime, Drunen
2 maart Carnavalsdisco, jeugdleden
25 februari t/m 2 maart Voorjaarsvakantie

November 2018

Geachte leden, ouders, verzorgers,
Gelijk aan oktober van het vorig jaar was oktober ook nu weer een maand die in de verenigingsboeken met dikke letters zal worden bijgeschreven. Was het vorig jaar Bart Deurloo die geschiedenis schreef door het behalen van een bronzen medaille op het onderdeel rek bij het Wereldkampioenschap in Montreal, is het ook nu weer geschiedenis omdat het mannenteam, met daarin Bart Deurloo en Frank Rijken, voor het eerst in de Nederlandse turngeschiedenis een plek wist te bemachtigen bij de teamfinale tijdens het wereldkampioenschap in Doha, Qatar. Het blijft geschiedenis schrijven bij onze club want ook voor het eerst een turnster, Naomi Visser, uitkomend voor O&O Zwijndrecht en Topsport Noord die deel uit maakt van het Nederlandse damesteam in Doha Qatar en zich daarbij geplaatst heeft voor de individuele meerkampfinale. Verder zal November een maand van drukte worden! De wedstrijdafdelingen hebben te maken met voorwedstrijden, plaatsingswedstrijden enz. De rommelmarkt voor de deur, Sinterklaas komt er aan, Kerstborrel! Een maand dus waarbij “alle hands aan dek” nodig zijn om alle voorbereidingen voor deze activiteiten te starten! Wij bedanken op voorhand al onze vrijwilligers en trainers die alle energie stoppen in de vele evenementen die O&O of zelf organiseert of aan deel neemt.
Het bestuur

Sinterklaasfeest
Uit betrouwbare bron hebben we gehoord dat ook dit jaar Sinterklaas en zijn Pieten een bezoekje komen brengen aan O&O. Dit gebeurt op zaterdag 1 december voor alle jeugdleden t/m 8 jaar. De Sint komt dan kijken naar alle gymkunsten van deze stoere leden. De jeugdleden krijgen via hun leiding en via deze nieuwsbrief een uitnodiging voor dit feestje! Het Sinterklaasfeest is een kinderfeestje, ouders kunnen daarom helaas niet blijven kijken. In verband met de voorbereiding op het aantal kinderen, kunnen bij deze jeugdactiviteit alleen leden deelnemen. Bij de volgende activiteit die georganiseerd wordt door de JAC kunnen broertjes, zusjes, vriendjes en vriendinnetjes weer gezellig mee doen!

Rommelmarkt
Op zaterdag 24 november a.s. organiseert O&O van 10.00 tot 13.00 uur in en rondom de turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel- kleding- en boekenmarkt. De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds. Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding enz. zijn van harte welkom. Dit alles kan op dezelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 20 november en donderdag 22 november tussen 19.00 en 20.30 uur. Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong telefoon 078-6121913.

Geslaagd
Met trots melden we dat Wendy van Kooten is geslaagd voor haar jurybrevet acrogym. Een relatief jonge tak binnen onze vereniging. Fijn dat we ook binnen deze discipline van de turnsport een stem in het kapittel kunnen hebben. Uiteraard wensen we Wendy een mooi jury carrière binnen deze tak van sport toe.

WK Doha, Qatar
Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een teamfinale bij een Wereldkampioenschap met twee van de vijf mannen van onze vereniging! Het WK is in Doha, Qatar . Het waren twee bizar spannende dagen, waarbij we iedere score vanuit Zwijndrecht konden volgen. Werkelijk op het puntje van onze stoel hebben we de plaatsingswedstrijd gevolgd. In totaal deden 46 landen en 14 mix groepen dus 60 teams, mee. Een meer dan knappe prestatie dat de mannen zich hebben kunnen kwalificeren voor de team finale. Deze finale zijn de mannen goed gestart, maar jammer genoeg waren er wat foutjes in het verloop van de wedstrijd, zodat de mannen als achtste in deze finale geëindigd zijn. Doel was om bij de beste 24 landen te eindigen. Deze 24 landen mogen volgend jaar deelnamen aan het WK in Stuttgart. Dat wordt de eerste kwalificatie mogelijkheid in de route naar deelname aan de Olympische Spelen in Japan 2020. Doel dus overtuigend behaald met een TEAMFINALE!!! als bonus. Gefeliciteerd heren. Het dames team heeft zich met een mooie tiende plaats niet kunnen plaatsen voor de teamfinale. Wel heeft Naomi Visser tijdens haar debuut op het WK turnen zich als 15de weten te plaatsen voor een meerkamp finale. Waarin ze, heel knap, als 14de geëindigd is!

Springinstuif
Een meer dan gezellige dag voor onze recreanten groepen van de groepen 3 t/m 8 van het basisonderwijs tijdens de herfstvakantie. Aan de ochtendsessie werd door ruim 100 jongens en meisjes deelgenomen. Bij de middagsessie ook nog eens 60 jonge sporters. Onze dank is groot aan de leiding en de hulpleiding die dit evenement mogelijk hebben gemaakt.

Turnen Heren
Op 3 november, is de plaatsingswedstrijd Nationale Team Cup in Alkmaar. Wij zijn daarbij vertegenwoordigd met 5 teams. De teams zijn samengesteld met de turners: Stijn Ammerlaan, Siebe Biemond, Joëwi Edhie Hoessein, Olivier Kijkuit, Fjodor Massie, Paul de Jongh, Gijs Zijderveld, Ian Wever, Sebastiaan Pel, Tristan Massie, Bodi Winkler, Jelle van der Zouwen, Stan de Looze, Daan Vlasblom, Thijs Eijkelenboom, Bram van Gemert, Dennis Swinkels, Yuri Visser, Koen Kappetijn, Olaf de Nie, Lance Visser, Jens van der Helm, Thijs Oosterling, Bart de Ruiter, Rens Hoofs, Thomas van der Helm, Luuk van Waaij.
Op 18 november is de Nationale Team Cup, in Nijmegen. Deelname is afhankelijk van de resultaten op 3 november. En van 22 t/m 25 november zal de World Cup in Cottbus, Duitsland geturnd worden. Wie afgevaardigd gaat worden is op dit moment niet nog bekend.

Turnen Dames
Dit seizoen turnen de turnsters van de keuze oefenstof twee plaatsingswedstrijden om zich te kunnen plaatsen voor de finale. In het weekend van 24 en 25 november zullen onderstaande turnsters hun eerste wedstrijd van het seizoen turnen: de senioren Leanne Barendrecht, Anne Bezemer, Day Grinuva, Merel Heezen, Karin Hoekstra, Terry van Leeuwen, Divinia Moreauw , Lisa Schouten, Layla Voerman. De junioren Elise Biemond, Merel Kerkhof, Corine van Strien, en de jeugd twee meisjes Kiara Brouwer Von Gonzenbach en Maaike Colijn.

Kerstborrel
Noteert u alvast in uw agenda: 21 december a.s. Kerstborrel. In de volgende nieuwsbrief meer uitgebreide informatie hierover.

Grote clubactie
Ook dit jaar doet O&O mee met de grote clubactie. Extra leuk zijn dit jaar de superloten, met een Superlot sponsort u eenmalig. Een Superlot heeft de waarde van €150,- en dit zijn 50 grote clubactie loten. U heeft dus 50 keer kans op een van de vele prijzen! Sponsort u O&O ook eenmalig door middel van een (super)lot? De sponsoring wordt gebruikt voor het materialenfonds, welke voor zowel de recreatielessen als de selectielessen ingezet wordt. Superloten kopers zullen (indien gewenst) met naam en of bedrijfslogo in onze nieuwsbrief van december genoemd worden. Ook zullen de logo’s op facebook en onze website geplaatst worden als bedankje. Aanmelden graag bij info@o-en-o-zwijndrecht of T 078 6194230. Voor de kinderen die aan de slag gaan om lootjes te verkopen is er een speciale actie. Verkoop jij 30-40 lootjes verdien je een O&O rugtas, bij een verkoop van 41-60 loten verdien je een sporttas en verkoop je 61-100 loten krijg je een gaaf shirt met je naam erop! Ben jij de top verkoper van O&O en verkoop je meer dan 100 loten heeft O&O een mooie verrassing voor jou! Succes allemaal!

Gesprekje met bestuur?
Aanmelden bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of T 078 6767451

Meer artikelen...

  1. April 2017
  2. Januari 2016