Filter
 • Contact

  Het telefoonnummer van het secretariaat van O&O is tijdelijk buiten gebruik.

  Heeft u vragen? Neem dan contact op via: info@o-en-o-zwijndrecht.nl of telefonisch via: 078-6767451

  Bestuur O&O 

 • Bedankt!

  BEDANKT! 

  Heel erg bedankt aan alle deelnemers, vrijwilligers en organisatoren die de turnshow tot zo'n geweldige show wisten te brengen! 

  Ook bedanken wij Riwal voor de sponsoring tijdens de turnshow! 

  Bestuur O&O 

 • Turnshow 2018

 • Sportverkiezingen jaar 2017

 • Kerstgala 2017

  Bekijk hier de uitnodiging! 

  Winactie voor gratis toegang - kijk snel op Facebook en/of instagram bij de JAC! 

 • Jumbo clubactie

 • 13 mei Rommelmarkt

  Op zaterdag 13 mei a.s. organiseert O&O van 10:00 tot 13:00 uur in de turnhal aan de Uilenvliet de jaarlijkse rommel- kleding- en boekenmarkt. De opbrengst komt ten goede van het materiaalfonds.

  Allerlei gebruikte spullen, boeken, platen, speelgoed, nog draagbare kleding, enz. zijn van harte welkom.

  Dit alles kan op de zelfde locatie worden ingeleverd op dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei tussen 19.00 en 20.30 uur.

  Nadere informatie is te verkrijgen bij Alice de Jong telefoon 078-6121913.

 • Vivera Sport

  O&O verzorgt op 9 februari de les voor Vivera Sport. Het volledige programma is als volgt:

   9 maart : Fifty Fit door O&O
  16 maart: Fit hockey door HC Derby
  23 maart: Walking Football door Pelikaan
  30 maart: ….. door Fyiostherapie de Lus
     6 april: Beweegactiviteit door Vivera Hooge Nesse Sportcoach Johan
   13 april: Fit for 45+ door SWOZ
   20 april: Koersbal door Diverz

 • Jumbo foto-actie

  Beste leden en ouders van O&O-leden,

  Jumbo Zwijndrecht heeft het bestuur van onze vereniging benaderd voor een lokale spaarplaatjesactie waarin onze eigen leden nu eens de toppers zijn waarvan een plaatje gemaakt is. In overleg met Jumbo is ervoor gekozen om binnen onze club alle leden mee te laten draaien in deze plaatjesactie.

  De droom van onze O&O-leden wordt nu werkelijkheid! Een heuse presentatiegids waarin alle leden een plek kunnen krijgen!

  De plaatjes van jezelf en andere O&O-leden zijn komend seizoen verkrijgbaar bij Jumbo in Zwijndrecht. Het bestuur ziet in deze actie een geweldige kans de vereniging extra te promoten en wil haar leden vanzelfsprekend deze kans niet onthouden.

  Om deze actie tot een groot succes te maken is het van belang dat zoveel mogelijk leden op de plaatjes verschijnen. Voor de jeugdleden zal direct na de zomervakantie (vanaf dinsdag 23 augustus voor de selectie en vanaf 28 augustus voor de recreanten) een fotogaaf aanwezig zijn in de bestuurskamer van onze accommodatie aan de Uilenvliet. Om alles in goede banen te leiden is er een tijdschema opgesteld. Schema fotosessies
   
  Zorg dat je op tijd aanwezig bent! Mocht je op genoemd tijdstip echt verhinderd zijn, dan kan je ook aansluiten bij één van de andere groepen. Dit willen we dan wel graag van tevoren weten, om het juiste fotonummer bij de juiste foto te plaatsen.

  We zien jullie graag zo veel mogelijk in het verenigingspakje. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan in ieder geval geen wit shirt ivm de witte achtergrond.

  Van de seniorleden zullen we een groepsfoto maken tijdens een les. Ook hiervoor geldt dan dat u toestemming geeft de foto te publiceren.

  Er is overigens geen verplichting deel te nemen aan deze plaatjesactie. Als je jezelf laat fotograferen geef je Jumbo toestemming om je foto te gebruiken voor het maken van een sportplaatje voor deze actie. Je naam zal vermeld worden op het plaatje. Mis deze unieke kans niet!

  De actie zelf wordt begin oktober door Jumbo aangekondigd. De start van de actie is op 15 oktober en loopt door tot 11 december.

 • Nederlands Kampioenschappen in Ahoy

  EREMETAAL BIJ NATIONALE TITELSTRIJD IN AHOY

  Onze selectieafdelingen turnen heren, turnen dames en ritmische gymnastiek hebben voorbije weekend in het Rotterdamse Ahoy deelgenomen aan de nationale titelstrijd.

  Bart Deurloo wist in eredivisie-senior met overmacht beslag te leggen op de nationale allround-titel. Met zijn score van 87,100 bleef hij maar liefst drie punten voor op zijn naaste concurrent Casimir Schmidt van SV. PAX-Haarlemmermeer. Frank Rijken werd met 83,550 punten knap derde.

  In navolging van zijn grote voorbeeld eiste Jordi Hagenaar het Nederlands kampioenschap op in de jeugdcategorie van de eredivisie. Ook Jordi was een klasse apart met een puntentotaal van 73,350 . Clubgenoot Martijn de Veer pakte knap met 71,150 punten het zilver.

  Naast deze meerkampresultaten kwam de jongens/herenselectie ook tot zeer goede resultaten bij de NK-toestelfinales.

  Bij de senioren pakte Bart Deurloo het goud op de onderdelen voltige en rek. Frank Rijken werd kampioen op brug, tweede op vloer en derde op ringen en rek.. Anthony van Assche liet zich het goud van ringen omhangen en Boudewijn de Vries het zilver van brug en rek.

  Bij de jeugd deed Jordi Hagenaar er een schepje boven op. Alleen op voltige moest hij genoegen nemen met het brons. Op de vijf overige toestellen was het goud voor hem. Martijn de Veer genoot het zilver van rek en sprong en het brons van vloer.

  Bij de junioren-I streden Wesley de Haas, Bradley Noordzij en Luuk Huernink om het nationale eremetaal. Wesley werd kampioen op sprong en werd tweede op ringen, achter Bradley die op dit onderdeel de kampioenstitel voor zich opeiste. Bij voltige was het brons voor Luuk.

  Buiten de nationale titelstrijd vond gelijktijdig de ``Dutch Open`` plaats. Hiervoor hadden turners vanuit België, Spanje, Roemenië en Chili zich ingeschreven. Ook in deze strijd was Bart Deurloo de beste in de meerkamp, op voltige en rek. Boudewijn de Vries pakte het brons op rek.

  Bij de junior-dames waren wij vertegenwoordigd door Naomi Visser. In de meerkamp turnde zij zich met een totaalscore van 52,117 punten zeer verdienstelijk naar het zilver. Daarbij plaatste zij zich voor de toetstelfinales van brug, balk en vloer. Bij brug en balk miste zij met een miniem verschil het erepodium en werd op beide toestellen vierde maar werd overtuigd Nederlands kampioen op het onderdeel vloer.

  Melanie Stout had een plaatsje veroverd in het Districtsteam van Zuid-Holland. Met haar team bond zij de titelstrijd aan met de overige districten. Met een groot verschil ten opzichte van het team district Midwest werd het team van Melanie met 220,340 punten eerste.

  De afdeling ritmische gymnastiek kwam eveneens in actie. De beste prestatie kwam op naam van de junior groep A/B. De ploeg bestaande uit Fenne Dijkstra, Mea Dijkstra, Cheryl van der Perk, Tessa van den Bergh, Ilse van Dam, Tessa de Vroomen wist zowel met hun hoepelcompositie als met hun bal oefening beslag te leggen op het zilver. Bal werd gewaardeerd met 10,200 punten en hoepel met 8,650 punten. Individueel werd Estée Kraaijeveld werd in de junior-A-categorie zevende.

  O&O feliciteert alle leden met de behaalde resultaten!  

   

   

 • Bart Deurloo in meerkampfinale WK

  Bart Deurloo heeft zich in Glasgow bij de Wereldkampioenschappen turnen gekwalificeerd voor de meerkampfinale.

  De vierentwintigjarige Deurloo bewees met zijn puntentotaal van 86,465 een echte all-roundturner te zijn. Met zijn eenentwintigste plaats stelde hij zijn finaleplaats veilig. Zijn puntentotaal bouwde hij op uit 14,666 pnt. voor vloer, 14,600 pnt. voor voltige, 14,033 pnt. voor ringen, 14,866 pnt. voor sprong, 14,300 pnt. voor brug en 14,000 voor rek.

  De achttienjarige Frank Rijken wist zich  als nieuwkomer uitstekend te meten met het internationale geweld. Met 82,931 punten eindigde Frank als all-rounder op een verdienstelijke 62ste plaats

  Het nationale team heeft op deze WK het beste teamresultaat ooit gehaald. De mannen kwalificeerden zich als 11e netjes voor het Olympic Test Event dat in april in Rio de Janeiro wordt gehouden.

  Op het testevent worden de laatste vier tickets voor teamdeelname aan de Olympische Spelen verdeeld. Dankzij een prima teamprestatie noteerden ze vanavond in Glasgow de 11e klassering en zijn ze dan ook nog vol in de race. De score is ruim voldoende en de doelstelling gehaald. Naast deze historische prestatie werden ook nog twee finaleplaatsen verdiend door Yuri van Gelder op ringen en Bart Deurloo op de meerkampfinale.

   

 • 2 O&O'ers naar het WK turnen

  O&O meldt met trots de deelname van Bart Deurloo en Frank Rijken aan het WK in Glasgow van 23 okt. – 1 nov. a.s. Ook coach Jeroen Jacobs en fysiotherapeut Niels Hagen zullen mee gaan naar het WK. 
   
  O&O is ontzettend trots op deze kanjers! 

  Bondscoach Mitch Fenner heeft vanuit de “Glasgow-ten” de volgende zes turners en een meereizende reserve geselecteerd om Nederland te vertegenwoordigen tijdens de olympische teamkwalificatie.
  Bart Deurloo (O&O)
  Yuri van Gelder
  Frank Rijken (O&O)
  Casimir Schmidt
  Jeffrey Wammes
  Epke Zonderland
  Michel Bletterman (reserve)

   

 • Pauline den Hartog onze clubheld!

  Bij de door het AD georganiseerde verkiezing van clubheld in de amateursport heeft onze voorzitter Pauline den Hartog een mooie tweede plaats behaald in de gemeente Zwijndrecht met 233 stemmen. Nog belangrijker is dat zij daarbij een gemiddeld rapportcijfer kreeg van 9,64 !

  De clubheld van Zwijndrecht is Marion Bergijk van HC Derby geworden, met een rapportcijfer van 9.69 en 285 stemmen.

  Gefeliciteerd met dit mooie resultaat!

 • Contributie per 1 april 2015

  Hierbij laten we u weten dat we aan de ledenvergadering van 04 maart j.l. hebben voorgesteld de contributie voor de recreanten vanaf 1 april 2015 minimaal te verhogen. Dit voorstel is aangenomen, waardoor de nieuwe bedragen er als volgt uitzien:

  t/m 12 jaar € 13,70 per maand € 41,10 per kwartaal
  13 t/m 17 jaar € 15,25 per maand € 45,75 per kwartaal
  vanaf 18 jaar € 16,85 per maand € 50,55 per kwartaal
 • 25 jaar Sport overdag

  Vrijdag was het vijfentwintig jaar geleden dat O&O in samenwerking met de gemeente Zwijndrecht “sport overdag” opstartte. Onder leiding van Beb Hoekstra werd in 1986 met het sporten overdag begonnen in het gymlokaal aan de Prins Bernhardstraat. Al snel bleek dat deze mogelijkheid tot bewegen aan de behoefte vol deed. In 1998 verhuisde de groep naar de turnhal aan de Uilenvliet waar nog steeds tot volle tevredenheid gesport wordt onder leiding van Beb. Wethouder van sport Elbert Visser was ter plekke om dit heugelijke jubileum niet ongemerkt voor bij te laten gaan. Na zijn waarderende woorden werd Beb in de bloemetjes gezet en was er voor de aanwezigen koffie met gebak.

 • Peuter- en kleutergymnastiek

  Tijdens dit gymuurtje, vroeger dansexpressie genoemd, wordt er bij aankomst eerst even lekker gespeeld met klein materiaal zoals ballen, pittenzakjes, hoepels en vooral met elkaar.

  Als we de ouders gedan hebben gezegd gaan we met z'n allen in de kring om elkaar te leren kennen.

  De rest van het uur wordt ingevuld met een warming up in de vorm van verschillende bewegingsoefeningen, wordt er een parcoura met toestellen gegymd, kringspelletjes gedaan en bewogen op muziek.

  Bij de peuter- en kleutergym blijven de kinderen zonder de ouders. Er zal voldoende leiding aanwezig zijn om uw kind(eren) te helpen.

 • O&O bestuur krijgt groen licht van haar leden

  Om een finaal fiat te verkrijgen voor het realiseren van een bijna verdubbeling van haar turnhal aan de Uilenvliet belegde het bestuur zaterdag 13 oktober jl. een buitengewone leden vergadering.

  Na het welkomwoord van voorzitter Pauline den Hartog en een digitale presentatie van het plan gaf penningmeester (tevens bouwcommissielid) Ton Poots uiteenzetting van de stand van zaken tot nu toe.

  Na vele jaren  van inventariseren, plannen  maken, tal van mogelijkheden onderzoeken enz. kwam twee jaar terug het huidige plan in beeld. Het heeft heel veel tijd en energie gekost om alle betrokkenen hiervoor op één lijn krijgen. Uiteindelijk was iedereen , inclusief B & W en gemeenteraad,  ervan overtuigd dat van alle opties dit plan het best haalbare is en de meeste kans van  slagen heeft.

  Intussen zijn de nodige overleggen geweest en hebben tal van onderzoeken plaats gevonden.

  Eén van de vervolg stappen was nu het aangaan van financiële verplichtingen waarvoor  conform de statuten van de vereniging de leden hun fiat moesten geven.

  Ton gaf een beeld van de financiële consequenties naar aanleiding waarvan vragen konden worden gesteld. Nadat deze tot tevredenheid waren beantwoord kon tot stemming worden overgegaan.

  De blijdschap was groot toen de druk bezochte vergadering met het algehele stemmen akkoord ging met het aangaan van de lening ten behoeve van de realisatie van de uitbreiding van de turnhal.